Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Szolnoki lakótelepek mennyire...

Szolnoki lakótelepek mennyire élhetők?

Figyelt kérdés

Most konkrétan a Czakó Elemér utca eleje, illetve a Botár Imre utca eleje érdekelne.

A belváros amiatt riaszt el, mert parkolódíjas.

2018. júl. 9. 01:48
1 2
 1/12 anonim válasza:
90%

Széchényi-re semmiképp ne menj, max. ha minden kötél szakad, vagy nagyon jó áron tudnál venni lakást.

A 24 emeletesbe ne menj, túlárazott, és viharban nagyon kileng.

A Nagy Imre krt.-nál, a Kőrösi melletti tömb egész jó, csak arra figyelj, hogy olyan lakást vegyél, ami nem a főútra néz, hanem a kosárpálya felé.

Illetve a Jósikánál, a Százados úti 4 emeleteseket megnézhetnéd, valamit a Bajcsy-nál a nagy tömböt.

Nem belváros, azoknál mindig szokott parkolóhely lenni.

Vagy esetleg már lakást is találtál?

2018. júl. 9. 03:39
 2/12 anonim ***** válasza:
Szerintem ne a parkolódíj szerint válassz lakást, hanem a környék és a lakóközösség miatt. Én nemrég költöztem el a Nagy Imre körútról. Zajos, mocskos, és sok az irokéz.
2018. júl. 9. 08:01
 3/12 A kérdező kommentje:

Most látom, hogy egy másik kérdezőek ezt írta/írták valaki(k):

„Ár szempontjából a Széchenyi ltp. [okés]. ha jól tudom, az is biztonságos, bár vannak cigányok arra is, de főleg a lakótelep eleje felé.”

„Széchenyi ltp[en] nőttem fel, nyugodtan végig lehet sétálni az utcán éjszaka, kutya nem szól hozzád. Az Aranyi része rossz hírű, sok szociális lakás miatt, ez az évek alatt lehet változott. Amit ajánlok: Hild, Lovas, Botár.”

2018. júl. 9. 08:43
 4/12 anonim ***** válasza:

Ami választ megtaláltál, teljesen igaza van. Szerintem a Czakóval és az Orosszal sincs gond.

Viszont Én is azt mondom, hogy ne menj a Széchenyire.

A parkolás mindenhol ingyenes a lépcsőházad előtt/mögött. Csak igazolni kell, hogy ott laksz. Legalábbis az Ispánon így van.

Egyébként szerintem a Móra/Ispán lakótelep is teljesen jó. Csak ott kicsik a lakások. Viszont a környékkel nincs gond, minden közel van.

2018. júl. 9. 09:24
 5/12 A kérdező kommentje:

Van több 24 emeletes toronyház is Szolnokon?

Amit én láttam a Google Utcanézetben a vasúti pályaudvar előtt van, a Baross utca - Mátyás király út kereszteződésben, a Jubileum tér felé eső sarkon. Ez a Jubileum tér vajon milyen lehet? A vasútállomás és egyáltalán a vasút közelsége gondolom nem tesz jót neki.

2018. júl. 10. 01:02
 6/12 anonim válasza:
100%

Én a Jubileum téren lakom (nem a toronyházban), és a Széchenyin nőttem fel.

A Jubileum fiatal felnőttként ideális, mert van a közelben minden, és a belvárosban is bent vagy 10-15 perc sétával. Kevés a zöld, sok az ember, és a vasút környékén összegyűlnek a furcsa alakok, de ez minden városban így van. A vonatokat én csukott ablaknál is hallom halkan, de számomra még a nyári melegben kitárt ablakokkal sem zavaró... Egy fapapucsban trappoló felső szomszéd 1 perc alatt az agyamra megy, de valamiért a vonatok nem érik el az ingerküszöbömet. Sokszor járkálok éjjel is, és bár évek óta itt lakom, semmilyen atrocitás nem ért. A lakóközösség (bár ez ugye háztól függ) nem rossz, értsd úgy, hogy nincsenek nagy haverkodások, de mindenki normális. Csótány, hangya, patkány és társai nálunk nincsenek. Parkolóhelyet találni elég durva, főleg hétvégén. Az árak magasabbak, mint a Széchenyin, de én az elhelyezkedésen meg a zajszinten kívül nem tudok kirívó különbséget mondani.

A Széchenyinek szerintem rosszabb a híre, mint amilyen. A Botár amúgy is az "elitebb" utcák közé tartozik ott, ha érted, mire gondolok. Amúgy jóval csendesebb, mint a Jubileum, és könnyebb parkolni is. Szó szerint a szádban van minden, az orvostól a kozmetikuson meg a piacon át a boltokig. Sok a zöld, és pár perc sétával eljutsz az erdőbe / a Zagyva árterébe, ami pl. gyerekeseknek és kutyásoknak nem utolsó szempont. A 90-es években szerintem sokkal kevésbé volt tanácsos sötétedés után mászkálni, manapság viszont a kutya se néz rád (már ha egyáltalán van valaki az utcán). A lakóközösség változó, pont a Botáron vannak gyönyörű kis kertek, van ahol csobogó is van - míg pl. abban az utcában, ahol én laktam, kb. a kiültetés után 10 perccel nincs meg a palánta.

Elég sok helyen laktam már, Szolnokon kívül is. Mindenhol voltak balhék, barom szomszédok, csak nem mindegy, milyen mennyiségben. Én több évtizedes múlttal a Széchenyin és pár év tapasztalattal a Jubileumon nem ijesztenélek el egyiktől sem. Szerintem mérlegelj objektív szempontok alapján, mint pl. az elhelyezkedés, a zöldterület, a boltok és szolgáltatók, na meg nem utolsó sorban a kívánt lakás.

2018. júl. 11. 20:07
 7/12 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm, a te válaszodra valóban illik az a jellemzés, hogy szakavatott.

Most már csak arra várok, hogy valaki a Tallin negyedről is írjon valami hasonlót. A Szécshenyihez képest, úgy látom, később épült, mert 4 emeletesek a jellemzőek, tehát gyérebb a népsűrűség.

2018. júl. 11. 22:28
 8/12 A kérdező kommentje:

Egyébként, íme egy érdekes olvasmány a Jubileum tér és a vasútállomás környékéről:

[link]

2018. júl. 11. 22:41
 9/12 A kérdező kommentje:

A Tallinra visszatérve: látom felújítást terveztek ott idénre, nem tudom mennyi valósult meg ebből.

[link]

[link]

Zagyva-híd felújítás:

[link]

2018. júl. 11. 22:49
 10/12 anonim ***** válasza:

Én továbbra is azt mondom, a Széchenyit nem ajánlom. Nem azért mert zűrös vagy veszélyes, hanem egy rideg betonrengeteg. Hiába van minden házsor között egy-egy rét. Mindamellett egész rossz lett a buszközlekedés. Van olyan időszak, hogy 15percenként jön csak a városba busz. Ráadásul hétköznap.

A Tallin lakóközösségéről nem tudok semmit, de az szép fás, füves, zöld környék.

Toronyház van még a Várkonyi téren, ez a belvárosban, a piactól egy sarokra van, és van a Tallin legvégén is.

A Várkonyi toronyban lakik ismerősöm. Elképesztően hideg, huzatos. Képtelenség felfűteni a lakást.

A hídfelújítás valóban folyik. Várhatóan októberig.

2018. júl. 11. 23:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!