Foglaló fizetésekor rá szoktak kerülni a vevő jelöltek a széljegyre?
itt most az a kérdés hogy ha valami nem úgy van ahogyan a eladó a szerződésben említi.
Pl. azt mondja van fennmaradási engedély minden épületre, lefoglalózom s utána ellenőrzéskor derül ki, hogy nincs.
Először hívd ki a "szakértőt", utána tedd le a foglalót.
Pénzért kijön rögtön.
Tök mindegy hogy előleg vagy foglaló!!!
NE tegye senki!
Mi van ha közbe a vevő jelölt talál mást? Vagy az eladó gondolja meg magát!
Én igy szivtam be!
Az osztott házrészemet egy csere ingatlanért cseréltűk.
A másik ház tulaja előleget kért,a fenmaradó pénzből nem maradt másik ingatlanra!
Foglaló nélkül megveheted, ha kirakod az asztalra a teljes összeget.
Minden hülyeséget ne higgyél el.
Ha a vevő áll el az üzlettől, elveszti a foglaló összegét, ha az eladó, annak a foglaló dupláját kell visszaadnia.
Ki van ez találva.
És a foglaló lerakásával egyidejüleg már széljegyre kerül a vevő.
Én szóba sem állnék olyan vevővel, aki nem tesz le foglalót.
Az nem gondolja komolyan.
Természetesen nem kötelező a foglaló, én is vettem már a nélkül, és nem is kp, hanem hitelre. Aláírtuk a szerződést, az igazából foglaló nélkül is kötelező mindkét félre nézve. Ha az egyik fél visszalép, a másik kárát akkor is meg kell térítenie, ha nem volt foglaló, vagy ha a kár több volt a foglalónál.
Foglaló esetén is ki lehet kötni további feltételeket a szerződésben. Pl. hogy ha nem kap hitelt a vevő, akkor visszajár. És ugyan így, hogy ha a felkért szakértő problémát talál, akkor visszajár. De mondjuk nem duplán, viszont pluszban a szakértő díját is ez esetben az eladó fizeti. Szóval szerződésben mindent szabályozhattok, de ha cask foglalót írtok, akkor az alapeset él, azaz az bukja, akinek a hibájából ugrott az ügylet. Ha kiderül valami műszaki probléma, akkor el lehet vitatkozni, hogy ki a hibás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!