Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mi a neve annak amikor foglaló...

Mi a neve annak amikor foglaló előtt kérik az ingatlan 1%-át lerakni?

Figyelt kérdés
2018. máj. 20. 09:59
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Ajánlattételi biztosíték.

(Nincsen joghatása, és nem is szabályos ügyvéd nélkül pénzt átadni.)

2018. máj. 20. 14:51
 12/22 anonim ***** válasza:
21%

6: Előző voltam. Nem, nincs neve a jogban, nem létezik ilyen. Ezt az ingatlanosok találták ki. Ha visszaadják, semmi gond, de ha bármiért ráülnek a pénzre, hívd az ügyvédedet, nem jogszerű az alkalmazása.

Nem funkciónál foglalóként önmagában.

2018. máj. 20. 14:52
 13/22 anonim ***** válasza:
54%

Ennek nincs hivatalos neve. Tőlem az ingatlanosok kértek ilyet a vételi szándéknyilatkozat aláírásakor. De nem adtam egy százalékot (20 milliós lakásról volt szó), hanem csak 50 ezret, de ez is elég volt nekik.

De ez teljesen függetlenül ment a lakásvásárlástól, mert az ingatlanosoknak adtam, nem számított bele a lakás vételárába, tehát sem foglaló, sem előleg nem volt, hanem az ingatlanosok visszaadták szerződéskötéskor.

Ha visszalépek a lakásvásárlástól akkor megtartották volna. Én afféle "komolysági pénznek", biztosítéknak mondanám, aminek letétele után nem hirdették tovább az ingatlant, de mégis szerződéskötésig így biztosak lehettek abban, hogy nem lépek le és komolyan gondolom a lakás vásárlást.

2018. máj. 20. 15:07
 14/22 anonim ***** válasza:
86%

13: Tőlünk 3-500 000-t kértek egy 16 milliós lakásra, és ezek után meggyanúsítottak minket, hogy nem gondoljuk komolyan az adásvételt, mert elkezdtünk a lakásban "MÉRICSKÉLNI", hogy hogy férne el a konyhabútor...

Smartingatlan...

2018. máj. 20. 15:11
 15/22 anonim ***** válasza:
77%
... mármint miután letettük a biztosítékot, volt ez.
2018. máj. 20. 15:12
 16/22 A kérdező kommentje:
hát hülyeség ellen nincs az a pénz ami megvédne...
2018. máj. 20. 16:17
 17/22 anonim ***** válasza:
77%

Az ingatlanos azért kéri ezt az összeget,hogy egyelőre ne árulja tovább a lakást.

Ezt akkor szokták kérni amikor a vevő szándékát mutatja annak,hogy érdekli az ingatlan, az ingatlanos összehozza az eladót és a vevőt a részletek megbeszélésére.

Mivel Ő ez idő alatt nem árulja az ingatlant esetleg eleshet egy érdeklődőtől, esetleges vevőtől.

Nem tudom,hogy ez mennyire szabályos. Mi két (nagy) ingatlanirodában jártunk, ezt mindkettőben kijelentették.

2018. máj. 20. 18:47
 18/22 anonim ***** válasza:
78%

14-es, igen, én is hallottam olyan irodáról ahol 500 ezret kérnek, konkrétan a Duna House-os csaj mondta egy másik lakásnál, hogy már az első megtekintésre vigyek 500 ezret készpénzben, mert az a biztos. Na hát azért hülye nem vagyok, h elhamarkodottan azonnal letegyek ennyi pénzt.

Ez ahol 50 ezret raktunk le, egy kisebb, nem olyan ismert ingatlaniroda volt.

2018. máj. 20. 19:42
 19/22 A kérdező kommentje:
mondjuk ez a magammal vivés nekem is furcsa...
2018. máj. 20. 19:45
 20/22 anonim ***** válasza:
Ajánlattételi biztosíték, és van olyan (nagy) iroda, ahol beleszámít a foglalóba. Ez egy ilyen jelzésértékű dolog (lenne, ahogy fentebb olvasom) elvben.
2018. máj. 21. 02:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!