Gabesz077 kérdése:
Lehet-e utólag pótolni az energetikai tanúsítványt?
Figyelt kérdés
Van egy ház amit meg szeretnék venni, de a tulaj nagyon hezitál. Így arra jutottam, hogy minél hamarabb meg kellene csináltatni az adásvételit, és letenni a foglalót, hogy biztos legyen a ház. Viszont a banki hitelhez meg kell energetikai tanúsítvány, ami nincs. Azt viszont én csak az adásvételi után csinálnám meg (tulaj azt mondta ő nem fizeti, de mivel tetszik a ház, és jó árban is lehetne elhozni nem akarom hogy ezen múljon)2017. nov. 13. 12:59
1/10 anonim válasza:
Adásvételiben szerepelnie kell a tanúsítvány számának, anélkül a földhivatal visszadobja.
3/10 anonim válasza:
A "tulaj hezitál", meg "ő nem fizeti" a tanúsítványt, na én az ilyeneknél szoktam egy hátra arcot csinálni, mielőtt előkerülnek a csontvázak a szekrényből (akár metafóraként, akár szó szerint).
4/10 anonim válasza:
Az energetikai tanúsítványt az eladónak kell megcsináltatni. És nem kívánságműsor, hanem kötelező.
5/10 blilla válasza:
A földhivatal nem utasítja el az energetikai tanúsítvány hiánya miatt a szerződést. Viszont a banknak kell a hitelhez. Azt lehet tenni, hogy most gyorsan szerződni, és az eladó vállalja, hogy a szerződés-módosítást aláírja e körben. Nem jogszabályellenes, ha vevő készítteti el, bár én soha nem vennék komolyan egy olyan eladót, aki pár tízezer forintot nem képes az eladásra áldozni, lehet ott más gond is...
6/10 anonim válasza:
A foglaló átadásának nem feltétele az energetikai tanúsítvány, ezért azt már most meg lehet tenni. Ez az eladó számára már egy kötelezettség lesz, ha a foglalót átvette. Így bebiztosíthatod az ingatlant.
7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket! Akkor szerintem ez a "foglalós" megoldás lesz ügyvéd jelenlétében.
Azt is megértem, hogy nem vennétek komolyan az eladót, meg hogy nem kívánságműsor, de ha a piaci ár alatt pár millával sikerül megvenni a házat, mert az eladó nincs képbe az ingatlan árakkal, akkor a kedvébe kell járni, és elfogadni a szeszélyeit, hogy ne hirdesse meg, vagy beszéljen olyannal aki felvilágosítja a valós árakról.
2017. nov. 13. 17:11
8/10 xswerdy válasza:
előszerződést kell írni, és a foglalót abban kikötni.
9/10 anonim válasza:
7: azért én vigyáznék. Lehet, hogy azért ilyen olcsó, mert van vele valami gáz.
10/10 anonim válasza:
A tulaj feladata ezt megcsináltatni. Minél jobban az utolsó pillanatra hagyja, annál drágább lesz az SOS munka. Ha komolyan gondolja a ház eladást, jobban jár ha előre megcsináltatja. A vevők felé is jobban vesz ki magát, ha tudja mutogatni, hogy mit tud a háza. Nem értem: milliós tételekről van szó, de ezt az arányaiban elenyésző tételt áttolná a vevőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!