Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Az alábbiakat figyelembe véve...

Az alábbiakat figyelembe véve igényelhetem valamilyen módon a CSOK-ot utólag?

Figyelt kérdés
2015. április 17. napján kelt az adásvételi, a lakás vételárának 3/4 részét önerőként átutaltam az eladónak, 1/4-ére hitelt vettem fel. Mivel az adásvételi megkötésekor még nem volt igényelhető a kedvezmény, ezért a későbbiekben elsikkadtam felette. Anyukám néhány napja mondta nekem, hogy mekkora hülye vagyok, mert az adásvételi megkötését követően 120 napon belül még igényelhettem volna. Azt hittem, hogy menten szíívrohamot kapok... Kérdésem az, hogy függetlenül mindettől, az ingatlannyilvántartásba még nem került bejegxzésre a tulajdonjogom az eljáró ügyvéd hasztalan munkája végett. Ez nem számít valamit, hogy a földhivatali érkeztetése az adásvételinek csak 2016 januári? Még nincs a nevemen!
2016. febr. 25. 18:07
 1/1 anonim ***** válasza:

Sajnos az adásvételi szerződés dátuma számít és nem az, hogy mikor lett érkeztetve, vagy mikor került a nevedre.

Egyébként a hitel jelzálog volt vagy szabad felhasználású. Mert eleve azt sem értem, hogyan kaptál hitelt a lakásra, ha nem érkeztették földhivatalba az adásvételit. Nekünk be kellett vinni a bankba az adásvételi egy érkeztetett példányát, és hogy széljegyre kerültünk.

2016. febr. 25. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!