Ajánlattétel rizikója?
Update 2:
Erről blogot kéne írnom.
Azóta megnéztem még jó pár lakást és volt egy elég jó. 24.9-re volt meghirdetve, így tettem rá egy 23.5-ös ajánlatot. A ingatlanos kinevetett, mondta hogy 24-nél kevesebbet szerinte nem érdemes megpróbálni. Mondtam hogy oké, legyen (nagyon jó kis ingatlan volt). Felhívta a tulajt aki közölte (állítólag), hogy 24.5 alatt nem is adná el, mert így is 26-ért volt először meghirdetve (aztán ez kit érdekel? gondolom annyiért a kutyának sem kellett egy 69nm-es panel). Végülis megalkudtunk szóban, hogy akkor teszek vételi ajánlatot előleggel, nem foglalóval. Eltelt a hétvége, ma bementem az irodába, ahol az első kérdése az volt az ingatlanosnak, hogy "mennyire akarjuk mi ezt a lakást?"...hát mondom szeretnénk...mert? Azért, mert pont MA jött egy másik, 24.7 milliós ajánlat, de megtehetem azért én is az ajánlatomat ha már nálam az előleg, aztán majd a tulajdonos dönt, végülis mi voltunk az elsők, de ha biztosra akarok menni akkor nem tudja...esetleg egy 100-ast ha rá tudnék ígérni az a biztos. Mondtam, hogy ne haragudjon, eleve 24-ért akartuk megvenni, ahhoz képest már a 24.5 is sok, főleg hogy ezen a lakáson is van 1M panelprogram amit az alku szerint a vevő fizet majd ki. Egyszerűen hányok ettől az egésztől, hogy vagy belemegyek a sunyi kis köcsög játékaikba, vagy nem lesz lakásunk, mert biztos van az a stresszes hülye, akinek ennyiért le lehet tolni a torkán egy panelt, de én nem akarok ennyit kiadni érte. Főleg, hogy ilyen gusztustalan módszereket használnak, mert vagy kamuzik, vagy ha nem kamuzik, akkor a másik vevőjelöltnek tuti elmondta a mi ajánlatunkat, hogy rá tudott ígérni. Úgyhogy nekem most a "legundorítóbb melók" listámon beelőzte az első helyen álló taxisokat az ingatlanos faj.
Megértlek!
2 dolgot tehetsz.
- amit az előzőnél is léptél, hogy hagyod őket a ..csába, aztán vagy megkeresnek, vagy nem, de utóbbi esetén a sors nem azt a lakást szánta neked
- vagy eleve a keresőben csak magánszemélyes ingatlanokat állítasz be és akkor nem kell ingatlanosokkal vergődnöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!