Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ajánlattétel rizikója?

Ajánlattétel rizikója?

Figyelt kérdés
Szerintetek jár bármilyen kockázattal, ha egy ingatlanra amit nagyon szeretnék (de egyértelműen túl van árazva) egy meglepően alacsony vételi ajánlatot teszek? 26M-ért árulják, én tennék egy 23-as ajánlatot. Viszont félek, hogy egyrészt megsérthetem vele a tulajt, másrészt az ingatlanos szemében is hiteltelen lehetek és nem fog több ingatlanhoz kivinni a jövőben. Esetleg aki már adott el lakást és kapott egy meglepően alacsony ajánlatot, annak is érdekelne a véleménye, hogy hogyan élte meg. Köszönöm!

2018. ápr. 4. 11:16
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Nem "bíztunk meg" ingatlanost. Az ingatlanirodás hirdetések 90%-a az úgy néz ki, hogy kijön az ingatlanos akihez tartozik a lakás és ő nyomja a dolgokat. De lehet, hogy félreértelek. Tulajdonostól jobb lenne persze, de úgy szinte alig van hirdetés. Legalábbis BP-en.
2018. ápr. 4. 16:06
 12/22 anonim ***** válasza:

Én csak azért gondoltam, hogy vevőként szerződve vagy valami ingatlanossal, mert ez írtad:

"...az ingatlanos szemében is hiteltelen lehetek és nem fog több ingatlanhoz kivinni a jövőben."

Akkor meg én nem értlek!:)

2018. ápr. 4. 16:31
 13/22 A kérdező kommentje:
Úgy értettem, hogy a legtöbb ingatlanost ha felhívom egy lakás miatt, majd a helyszínen kiderül, hogy nem jó annyira mégsem, akkor még utána felhív új ajánlatokkal. Szoktak lenni olyan ingatlanok például, amiket meg sem hirdetnek nyilvánosan, csak így "privát" keresik a vevőt rá. És ennek kapcsán értem azt, hogyha teszek egy szürreális ajánlatot, akkor az az ingatlanosnak is ciki az eladóval szemben és legközelebb nem fog engem kivinni más lakáshoz, vagy eleve nem is fog szólni, ha vállalhatatlanul rossz ajánlatot teszek. :)
2018. ápr. 4. 16:42
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Értlek!:)

Nos, ettől ne félj!

Az ingatlanost annyira nem tudod megsérteni, hogy a sírjából kikelve is ne akarjon rád sózni valamit!

Ne hagyd magad, sok szerencsét!:)

2018. ápr. 4. 16:49
 15/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2018. ápr. 4. 17:08
 16/22 anonim ***** válasza:
Most ne nézzük azt, hogy túlárazott vagy sem, az állapotát vagy a környéket, ellátottságot, közbiztonságot sem, hanem nézzünk egy dolgot: 26 milliós az irányár. Gondolom nem írta a hirdetésben, hogy nem alkuképes, ami azt jelenti, hogy az. Ha pedig valahol alkudni lehet, ott meg kell próbálni 10%-al letolni a kért árat. 26 milliónak 2,6 a 10%-a. Tehát én a helyedben a végére szintúgy 23 körülire szeretnék kijönni. Ám ehhez kevesebbet kell ajánlani, ellenkező esetben ellenajánlatot fogsz kapni. 15-20%-al kevesebb ajánlattétel egyáltalán nem számít pofátlanságnak vagy ritkaságnak. Én erre nyugodt szívvel ajánlanék 21-21,5 milliót, de maximum 22-őt, hogy a végére hellyel közel annyira jöjjünk ki, amennyit eleve szerettem volna. A 22 sem lenne pofátlan, sem sértő, ennyit ajánlottál, kész, mondjon nemet, elfogadod, ha érdekli miért, elárulod az okokat. Ha 22-vel indítasz, jó eséllyel meg fogod kapni 23-ért.
2018. ápr. 5. 02:37
 17/22 A kérdező kommentje:

Köszi!

Ha valakit érdekel a dolog állása, ma visszadobták az ajánlatom (vagy el se mondta az ingatlanos a tulajnak, ez sose fog kiderülni nyilván). Azt mondta az ingatlanos, hogy a legalja amit kapni szeretne a tulaj, az 25M, de akkor kifizeti az 1M tartozást is ami rajta van. Kicsit nevetségesnek érzem, hogy ennyire nem rugalmas, de részemről lezárva, adja el annak aki ad ennyit érte.

2018. ápr. 5. 02:53
 18/22 xswerdy ***** válasza:
100%
nekem volt olyan esetem, hogy az ingatlanos megmondta, hogy nem is továbbítja az ajánlatomat, pedig nem is állt olyan távol a kínálati ártól (13,5 kontra 11,5 millió). Aztán vettem egyet, amit 18-ért hirdettek, én ajánlottam 13-at, végül megvettem 13,5-ért.
2018. ápr. 5. 07:53
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Egy percet ne izgasd magad miatta, fogsz találni milliót, mert még csak most indul az ingatlanszezon!

2018. ápr. 5. 10:23
 20/22 anonim ***** válasza:

Szerintem se izgasd magad rajta.

Egyébként a birtokba adás és a bank hitelkiutalása között ne keresd a párhuzamot. Egyrészt irreális határidőket hiába szabsz, ezt a hülye is tudja. Másrészt ehhez viszont neki az égvilágon semmi köze.

Gondolom a tulajdonos szerette volna akkori határidővel birtokba adni, ezért nyomta a süket dumát, csak nem értem miért nem lehet ezt korrektül megmondani.

2018. ápr. 5. 11:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!