Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ha az ügyvéd "véletlenül" úgy...

Ha az ügyvéd "véletlenül" úgy küldte ki az adásvételi szerződést osztatlan tulajdon esetében a "társ tulajdonosoknak", hogy az összes személyes adatom látható, akkor az nem is kérdés, hogy hibázott. De tehetek valamit?

Figyelt kérdés
Melyik törvényt sértette meg?
2018. febr. 8. 20:16
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
64%

Te ne adj el és ne vegyél semmit szerződéssel, mert az neked rizikós!:D

Wikipédia esetében nem az adószámról beszéltem, hanem a születési helyről, időről, az anyja nevéről, mert ez kell a (hamis)személyi igazolványhoz, nem az adószám és a lakcím.

De vergődj csak az értelmetlen fantáziálásoddal, áldom a Jóistent, hogy nem én vagyok az ügyvéded, vagy a tulajdonostársad!:)

2018. febr. 9. 11:48
 12/19 A kérdező kommentje:

Na látod... én is az adószámom miatt aggódom! Örülök, hogy megértetted!

Egyébként az ügyvédem is csodálkozik azon, hogy a harmadik félnek ki nem adható adatok miért nem kerültek kitakarásra.

Akkor úgy látom, hogy ez mindenkinek teljesen természetes csak az ügyvédem és én csodálkozunk rajta.

Na, szép napot!

2018. febr. 9. 11:54
 13/19 xswerdy ***** válasza:
100%

és az adószámoddal hogy lehet visszaélni? Befizet valaki egy kis adót helyetted? Gondolom, amúgy adóazonosítóra gondolsz, az kerül bele a szerződésbe. Adószáma a magánszemélyeknek általában nincs, de ha van, az sem titkos.

De ha meg van ügyvéded, akkor miért nem őt kérdezed, hogy milyen eljárást indíts a másik ügyvéddel szemben, miért itt érdeklődsz?

2018. febr. 9. 12:38
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Csak te aggódsz az adószámod miatt, az a fenét nem érdekli, semmilyen visszaélésre egyéb okmány hiányában nem használható fel.

Megjegyzem, eddig a személyigazolvány miatt aggódtál.

Egyébként össze-vissza beszélsz:

"Ha az ügyvéd "véletlenül" úgy küldte ki az adásvételi szerződést osztatlan tulajdon esetében a "társ tulajdonosoknak", hogy az összes személyes adatom látható, akkor az nem is kérdés, hogy hibázott."

"Egyébként az ügyvédem is csodálkozik azon, hogy a harmadik félnek ki nem adható adatok miért nem kerültek kitakarásra.

Akkor úgy látom, hogy ez mindenkinek teljesen természetes csak az ügyvédem és én csodálkozunk rajta."

2018. febr. 9. 12:38
 15/19 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Én lennék a vevő. 2 ügyvéd van, az eladó ügyvédje küldte ki a lemondó nyilatkozattal együtt az adásvételi szerződéseket is, tehát nem az én ügyvédem hibázott, ő jogosan csodálkozik.

Igen, valójában minden olyan adatomat féltem, ami a wikipédián nincs fent.

Hogy miért itt érdeklődöm? Mert kíváncsi voltam, hogy járt-e már így valaki.

2018. febr. 9. 13:10
 16/19 xswerdy ***** válasza:
100%

ki az okiratot szerkesztő ügyvéd? Jellemzően a vevő hozza az ügyvédet, de szoktak lenni eladók, akik a saját ügyvédjükkel is átnézetik a szerződést. De a társtulajdonosokat az okiratot szerkesztő ügyvédnek kell értesítenie. Szóval furcsa, hogy ezt az eladó ügyvédje végezte.

A leendő tulajdonos-társaidnak viszont meg is kell, hogy legyen a neved, címed, ha valami közös ügyben dönteni kell, el kell, hogy érjenek. Vagy ha közülük valaki megint eladja a tulajdonrészét, akkor téged is értesíteni kell az elővásárlási jog végett.

2018. febr. 9. 13:19
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Így gondoltam én is, ezért nem is értettem.

2018. febr. 9. 13:40
 18/19 TappancsMancs ***** válasza:

Először is már kötelező ingatlan adásvételnél az adóazonosító jel is. Bár nem írtad, hogy ingatlanról van szó - ha jól emlékszem.

Másodszor egy adásvételnél nem ismeretlenekkel "üzletelünk" hiszen az adatait kitölti, azt leellenőrizzük és utána írunk alá.

Írtad hogy "általam ismeretlen összes "tulajdonostárs". Az ő adataikat is meg kell kapjad ahogy ők a te adataidat, ez kölcsönös. Itt kölcsönös adat egyeztetésről van szó. Bár én a személyes adatok egy részét csak az aláíráskor adnám meg, de rendezett* esetben ez előre is megadható.

A másik:

"egy bankban lemásolják a személyi igazolványom, akkor miért kell aláírnom, hogy beleegyezek. "

Az aláírásod igazolja a beleegyezésedet úgymond és nem az igazolvány, az igazolványban az adataid és fényképed van amit rögzítenek.

----

Ami végül is kérdéses volt számodra:

"Ingatlan adásvételi szerződés – új szabályok"

"Ahhoz, hogy az okirat az ingatlannyilvántartásba bejegyezhető legyen és alkalmas legyen arra, hogy a vagyonszerzési illeték kiszabásának alapjául szolgáljon, fel kell tüntetni a felek nevét, természetes személyazonosító adatait ... állampolgárságot, személyi azonosító jelet és adóazonosító jelet."

[link]

----

Pár minta ingatlanos oldalakon:

[link]

[link]

[link]

2018. febr. 9. 17:48
 19/19 anonim ***** válasza:

Én is erre gondoltam:

[link]

2018. febr. 9. 23:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!