Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Aki Budapesten nyugalomra...

Aki Budapesten nyugalomra vágyik, de nem külvárosba, az hova költözik?

Figyelt kérdés

Legyen sok zöld, sok-sok fa, park, játszótér, futási lehetőség.

Jobban szituált panel vagy tégla lakótelep, vegyesen kertes társasházak és nagyobb épületek...

De metró a közelben, villamosok, 10-ig nyitva tartó, reálisan közeli bolt, normál nyitvatartású patika, étkezési lehetőségek, pékségek (ahol normális pl reggelit is lehet venni).

Ilyen igényekkel hova érdemes költözni?

2018. febr. 7. 18:39
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
50%

Ha a legolcsóbb és azért még jó megoldást keresed, akkor a József Attila lakótelepre.:)

Becenevén a Jóskára.

Drágább Albertfalva (ott is lakótelep) és azután a XI. kerület kijjebbi részei, illetve a legdrágább a Gellérthegy.

Én a VIII. kerületi lakótelepen nőttem fel, akkor még nem volt ott járműforgalom, éjjelente süket csönd volt, azóta sem hallottam olyat, és azóta sem aludtam ki magam olyan jól.

Hasonló zárt terület a VIII. kerületben az ún. Kolónia.

Azután ott van a VIII. kerületi Tisztviselőtelep, ez a belvároshoz legközelebbi kertes, családi házas környék.

Utána ott van Wekerle, ami szintén családi házas.

Végül a budai hegyvidék, ahova inkább saját autó kell már, és kijjebb van jóval és drágább is jóval.

Legjobb, ha aMargitszigetre vagy a Városligetbe vagy az Orczy-parkba mész ki futni egy amúgy belvárosi, sűrűn lakott helyről, de akkor nem maga a lakóhelyed a zöld, hanem csak ki tudsz menni futni.

2018. febr. 8. 05:46
 12/24 anonim ***** válasza:
Wekerle-telep vagy Csepel Erdősor ltp.
2018. febr. 8. 12:29
 13/24 NovaZeox103 válasza:
Az a baj, hogy a külvárosba vannnak ilyen helyek, a belvárosban, pedig drágák az ilyen házak. Mindenesetre Zugló alsó része annyira nincs kint és Óbuda. Mondjuk ha neked jó, akkor Vizafogót nagyon ajánlom.
2018. febr. 8. 13:41
 14/24 NovaZeox103 válasza:
74%
Vizafogónál ott van nem messze, a Margitsziget, Bolt az van több is. Éttermek a lakótelepnél vannak. Nem mellesleg egy Park majdnem az egész 😂
2018. febr. 8. 13:42
 15/24 anonim ***** válasza:
48%
Szentendre túlnőtte már magát, viszont a környező községek és nagyközségek igenis jók. Csak busz és HÉV van, nem metró, viszont van kerékpárút, zöld Dunapart, vannak boltok, patika, könyvtár stb. Leányfalun strand és termálfürdő is.
2018. febr. 8. 13:56
 16/24 A kérdező kommentje:

A külváros és belváros közti átmenet helyeknék, amik már nyugalmasak, zöldek de még nincsenek túl kint, Vizafogót látom olyannak, ahol még talán van infrastruktúra, tényleg gyorsan be lehet jutni a belvárosba ill nem csak oda lehet bejutni (pl 1-es villamos), a kerület fejlődik (tényleg), és nem szerepel bűnrosszul a bűnügyi statiszikákban.

Ezért is kérdeztem erre a városrészre rá a kommentemben. Annyira azért nem ismerem, de fentiek a benyomásaim róla.

2018. febr. 8. 13:58
 17/24 A kérdező kommentje:
Vizafogóra mennyire hallatszik be a Váci út, a Róbert K. krt? Csendes? Milyen a Dunapartja?
2018. febr. 8. 17:43
 18/24 anonim ***** válasza:
16: Hol találtál városrészenkénti bűnügyi statisztikát?
2018. febr. 8. 22:08
 19/24 A kérdező kommentje:
Na, az kerületi. De értsd jól. ;)
2018. febr. 9. 04:39
 20/24 NovaZeox103 válasza:
Vizafogón nagyon nem hallatszik be a Róbert Károly körút, a Váci utat nem tudom. De a Népfürdő utcánál, és a Révész utca környékén egy hang sincs. Nagyon nyugis, és szép környék. A Kassák Lajos utca környéke is halk, viszont az annyira nem nyugis.
2018. febr. 9. 17:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!