Bérbeadás céljából családi házat, vagy inkább lakást célszerű vásárolni?
1. Csak kislakást érdemes, hogy ne tudjanak bérlőtársakat fogadni, mert az csak az állandó bulizáshoz és a lakás teljes lelakásához vezet.
2. Kizárólag közjegyzői szerződéssel, hogy azonnal repíthessed őket, ha szükséges!!!
3. Adózzál, mert ugyan az elején szeretnék minél olcsóbban kibérelni, de ők lesznek az elsők aki ezzel megzsarolnak majd ill. feljelentenek.
Köszönöm!
Igen, adózni mindenképpen akarok utána, mert 15 %-ot kifizetek és védve vagyok. Ingatlan kiadásnál ez pedig nagyon fontos.
Én ügyvéd előtti szerződésre gondoltam, de akkor inkább közjegyző előtt.
Az első mondatra viszont sosem gondoltam volna, így pláne köszönöm ezt a jó tanácsot, megfogadom.
Egyiket sem hanem ma már csak irodának kiadható helyiséget érdemes venni és azt kiadni. A cégektől több bérleti díjat lehet szedni. A cégek nagy eséllyel nem lakják le.
Magyarországon nem annyira divat házat bérelni és a költségei is olyan magasak hogy nem fogja az eleve magas bérleti díjon kívül azt is a nyakába venni a bérlő.
Lakást meg aki teheti inkább hitelre megveszi és a banknak fizet hogy egy idő után az övé legyen. Ja vannak bérlők akik kispénzűek a lakásvásárláshoz de ők a bérleti díjat is nehezen fogják fizetni. Vagy az egyetemisták akik lelakják a lakást és ráköltheted a bevételt. Airbnb-re meg nem építenék üzletet mert egyre inkáb ki fogják szorítani mint ahogy az uberrel is tették. Semmi se tart örökké.
Ha igazán jó befektetést akarsz akkor fektess cégek részvényeibe. A leggazdagabb emberek pénzének legnagyobb része cégekben fial és jó osztalékot kapnak évente.
Így igaz a garázs is jó ötlet (annyi amennyi kijön az ingatlanra szánt pénből). Vagy raktár helyiséget. Vagy bármilyen helyet ahol cégek telepedhetnek meg bármilyen tevékenységgel. Ebben van a pénz. A cégek rendszerint hosszú távú és jól fizető bérlők: akiknek külön jó hogy nam a sajátjuk hanem bérelhetnek leírva a költségeket. Ha emelni kényszerülsz a bérleti díjat akkor a cégek tárgyalóképes felek és nem pucolnak el egyik napról a másikra nagy rumlit hagyva maguk után. Ha a bérlő céged évek múlva kinövi akkor tovább költöznek de biztos hogy jön helyette másik cég. Most már az sincs hogy szétfúrják a falakat a számítógép hálózathoz mert már annyira fejlett a wifi technológia hogy nincs szükség kábelekre.
A lakossági ingatlan befektetést felejtsd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!