Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Lehetséges, hogy egy gipszkart...

Lehetséges, hogy egy gipszkarton fal hiánya miatt elbukjuk a lakáshitelt?

Figyelt kérdés

Elég egyedi a történet, ezért remélem hátha van itt hozzáértő, vagy aki járt hasonló cipőben.

Adott egy Budapest felkapott agglomerációjában, a város frekventált, központi részén fekvő, kívülről teljesen felújított társasházban lévő, több mint 85 nm-es, 3 szobás lakás. A külső felújítás során az ablakokat korszerűre cserélték, a fűtés konvektoros. Belül idős emberek lakták, akik nem foglalkoztak nagyszabású felújításokkal, így a fürdőszobát úgy oldották meg, hogy a konyhába behelyeztek egy teljes értékű fürdőkádat, és egy zuhanyfüggönnyel választották le. A WC természetesen külön helyiségben van. Villany bojler szolgáltatja a meleg vizet. Csatorna áram ilyesmi természetesen adott. A lakás teljes mértékben lakható, az idős emberek elhunytak, de a lányuk most is benne él, hogy ne álljon üresen. Tisztasági festés után költözhetőnek ítéltük két gyerekkel, a többit felújítjuk korszerűsítjük költözés után. Kis önerő + CSOK + lakáshitel a terv. Múlt héten volt kint az értékbecslő előzetes értékbecslésen. A kialkudott vételár fölé értékelte az ingatlant, viszont a kád szilárd leválasztásának hiányában komfort nélküli fokozatba sorolta, így nem hitelezhető. Hitel tanácsadóval intézzük az ügyeket, aki most próbál egyezkedni a bankkal, mert ő sem érzi ezt támadhatatlannak. A vicc, hogy egy másfél méter hosszú gipszkarton lap beállítása a függöny elé megoldaná a problémát, de még nem a miénk a lakás, és így nem is lesz. :( Valaki tud esetleg ilyen esetre kiskaput, kiutat, precedenst, adu ászt, másik rugalmasabb bankot? Jelenleg az ERSTE szívat.

2018. jan. 4. 09:50
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Végigolvastam a történetet, csak azért nem szóltam hozzá eddig, mert érdemben nem tudtam volna segíteni.

Szerintem ne úgy közelítsd meg, hogy mibe menne bele legkönnyebben az eladó, hanem mit fogadna el legbiztosabban a bank, ill. a hivatalos szervek. Ha ehhez gipszkarton fal kell, akkor legyen!

Nem hinném, hogy ellenkezne az eladó az alábbiak miatt:

1. Száraz, tiszta munka. Nem hasonlítható egy téglafal építéséhez.

2. Ha nagyon zavarja őt, és mégsem jön össze az adás-vétel, és ti sem bontanátok el; akkor is nyom nélkül, könnyedén el tudja távolítani.

3. Neki sem érdeke, hogy ti (kényszerűségből) elálljatok a vételtől és neki tovább kelljen hirdetnie. Ráadásul, akinek hitel kell, az az előbbiek miatt kiesik, mint vevőjelölt, tehát neki szűkebb lesz a merítési lehetősége.

4. Így az eddig hitelképtelen lakását te hitelképessé teszed. Ha netán továbbállnátok, akkor is így tudja könnyebben eladni, nem úgy, ahogy eredetileg volt.

Megjegyzem, hogyha pangana az ingatlanpiac, és az eladók keresnék a vevők kegyét, és neki sürgős lenne az eladás, nektek meg nem, akkor Ő CSINÁLTATNÁ MEG SAJÁT KÖLTSÉGÉN AZÉRT, HOGY HITELKÉPES LEGYEN A LAKÁS, ÉS TE NE KERESSÉL HELYETTE MÁSIKAT!!!

2018. jan. 5. 13:37
 22/23 A kérdező kommentje:

Ígértem, hogy megírom mi lett a vége. Nem siettem el, de ami késik... Tehát: végül a kb. 6 nm-es balkonra tettünk egy víz kiállást. Ez még nem volt elég konyhának, be is kellett rendeznünk. Tettünk be egy mosogató szekrényt, villany rezsót, edényeket. Még ezekről is működés közben kellett fotót készítenünk, mert nem hitték el, hogy a helyiség használható konyhaként. Nem mondom hogy minden 100% igazi volt, de végül nem tudtak belekötni. Megkaptuk a csokot, a hitelt, és már több mint egy éve itt lakunk.

Át kellett huzatnunk a villamos vezetékeket, vizet vezetni, falakat bontani. Gyönyörű fürdőszobát csináltunk, kész a nagy amerikai konyhás nappali. Most épp a konyhabútor beszerzésén dolgozunk. Hiányzik pár festés, burkolás még. A szobákban csak tisztasági festeni kellett. Szép kis otthont varázsoltunk/varázsolunk. Megérte küzdeni érte.

2019. márc. 16. 22:50
 23/23 anonim ***** válasza:

Örülök, hogy sikerült!

Eszerint az eladóval is szót tudtatok érteni, ugye? Hisz ezeket még adásvétel előtt kellett megcsináltatni, hogy hitelt kapjatok rá, jól gondolom?

2019. márc. 16. 23:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!