Tudnátok segíteni néhány gipszkarton fallal kapcsolatos kérdésben?
A lakásomban a nappali/konyha egyben van az előtérrel. Már egy jó ideje zavar, hogy emiatt nagyon beszűrődik minden a lépcsőházbl. Arra gondoltam, hogy egy gipszkarton fallal leválasztanám az előteret, és ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem.
Mennyire jó a gipszkarton fal hangszigetelése? Egy ajtó is kellene rá, ez mennyire rontaná a zajszűrést?
Át lehet-e tenni egy cirkós radiátort erre az új gipszkarton falra?
"Mennyire jó a gipszkarton fal hangszigetelése? "
Megfelelően kialakítva (szigetelőanyag, technológia) meglepően jó.
"Egy ajtó is kellene rá, ez mennyire rontaná a zajszűrést?"
Milyen ajtó? Mihez képest rontana?
"Át lehet-e tenni egy cirkós radiátort erre az új gipszkarton falra?"
Valószínűleg igen!
Én úgy szoktam csinálni a radiátort, hogy a fal építése közben hegesztek egy álló tartót a padlóhoz rögzítve, és ez el lesz rejtve a falban.
Ha raksz bele kőzetgyapotot, az jó hangszigetelő, persze az ajtó ront a hangszigetelésen, de mindenképpen jobb lesz mint elötte.
"Milyen ajtó? Mihez képest rontana?"
Egy átlagos beltéi ajtó. Úgy értem, hogy ha egy ilyen ajtó van a falon, akkor attól még lesz érezhető hangszigetelés?
Persze! De minden inhomogenitás a falban (ajtó, ablak, stb.) az ront a hangszigetelésen.
Ha tisztességesen van megcsinálva sokat segít. De főként a léghangot fogja csökkenteni. A dübögést, remegést (amit a födém közvetít) azt nem.
én éveket dolgoztam könnyűszerkezettel. A saját ízlésem szerint inkább egy jó minőségű szagelszívóval oldanám meg a problémát. olyannal ami halk, sok levegőt mozgat meg és kintre fújja a levegőt.
A falak kisebbé, kényelmetlenebbé és sötétebbé teszik az otthonod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!