Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Van esély egy ház visszavételére?

Van esély egy ház visszavételére?

Figyelt kérdés
Van egy ház, amit igen régen adtak el szüleim, bár nem sok időt töltöttem ott, azt is kisgyerekként, mégis szép emlékek fűznek hozzá. Maga a falu kihalóban van, ennek ellenére az infrastruktúra nagyon jó. Egyszer szeretném visszavásárolni, akár a piaci ár fölött is. Szerintetek? Volt közületek valaki hasonló cipőben?
2017. dec. 15. 21:16
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Persze. Menj oda, kérdezd meg, eladóvá válik-e valamikor és ha igen, akkor te igényt tartanál rá.

Azt ne mond, hogy piaci ár fölött, mert abból csak te jössz ki rosszul szerintem :)

2017. dec. 15. 21:25
 2/18 anonim ***** válasza:
72%

Remélem az enyémet szeretnéd, mert nagyon költöznék!

Hozzám jöhetsz nyugodtan! ... és sokan vannak még így.

2017. dec. 15. 21:53
 3/18 A kérdező kommentje:
Hát hollandoké, dédijüknek vették, aki pár éve meghalt. Ennyit tudok.
2017. dec. 15. 21:56
 4/18 A kérdező kommentje:
Somogyi apró falu, Igal környékén.
2017. dec. 15. 21:57
 5/18 anonim ***** válasza:
79%

Az önkormányzatnál megvan a nevük és a címük, keresd meg őket egy angol nyelvű levéllel, amiben leírod, hogy a szülőházad és szeretnéd visszavásárolni.

Esetleg tegyél mellé olyan gyerekkori képet, amin a ház is látszik, írj le egy pár kedves történetet, ami odaköt. Szokott hatásos lenni házvásárlásnál külföldön az érzelmi húrok pengetése.

Lehet, hogy még örülni is fognak neki, hogy nem kell tovább gondolni vele.

Semmit nem veszítesz, próbáld meg!

2017. dec. 15. 23:01
 6/18 A kérdező kommentje:
Abból van rengeteg. :) Megpróbálom majd. Veszíteni nem veszítek. Egyébként érdekes, mert mindkét szomszéd házat hirdetik a neten. Sokan elmentek onnan, tény, de olyan nyugodt hely, hogy az valami hihetetlen, meg buszok is járnak rendszeresen. Köszi a válaszokat. ;)
2017. dec. 16. 01:09
 7/18 xswerdy ***** válasza:
50%

5-ösnek: én nem tennék semmi családi képet bele, és nem említeném a személyes kötődést (legalábbis első körben nem). Egyszerűen írnék nekik, hogy látom, hogy évek óta üresen áll, engem érdekelne. A személyes kötődés árfelhajtó hatású.

És alapvetően nem az önkormányzatnál vannak nyilvántartva a tulajdonosok, hanem a földhivatalnál. Online is lekérdezhető egy ingatlan tulajdonosa.

2017. dec. 16. 10:08
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Majd írd meg kérlek, hogy mennyire jártál sikerrel!

Sik szerencsét!:)

2017. dec. 16. 10:09
 9/18 anonim ***** válasza:
59%

A földhivatalnál a tulajdonos neve van meg és az ingatlana címe, a lakhelye, elérhetősége nem.

Ellenben az önkormányzatnál ezek mind megvannak, kötelező nyilvántartani az adózás miatt.

Te nem tennél bele képet, én viszont igen.

Rengeteg ingatlanos műsor megy a Spektrum Home-on, egyszer kukkants bele!

Külföldön egy ingatlan eladásánál ha van több jelentkező és licitálgatnak egymásra, annak adják, aki ír egy személyes hangú levelet és meggyőzően elmondja, hogy ő miért szeretné pont azt az ingatlant.

Itt most nem az a kérdés, hogy mennyiért adják el - mert nyilván nem adhatják többért, mint a szomszédos kettőt - hanem az, hogy eladják e egyáltalán és erre kell puhítani őket! Erre viszont az az egyetlen lehetőség amit leírtam, de ezt a Kérdező majd eldönti.

Ha valamiért fontos nekik, hogy legyen itt egy ingatlanuk (migránsok, stb.) akkor nem fogják eladni, ha nem fontos, akkor kapva kapnak az alkalmon és nem fognak 100ezer Ft-okon huzakodni, de ez a Kérdezőnek is mindegy, ahogy már leírta.

2017. dec. 16. 10:23
 10/18 anonim ***** válasza:
50%

"- mert nyilván nem adhatják többért, mint a szomszédos kettőt "

És mégis miért nem? :)

Annyiért árulják, amenyiért akarják, aztán vagy megveszi valaki, vagy nem.

2017. dec. 16. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!