Mennyi esély van eladni egy ilyen ingatlant?
Sziasztok!
Ez nem hirdetés, csak szeretném kikérni néhány ember véleményét, hogy mennyire találja fair-nek az árat, mennyi esélyt lát arra, hogy elkeljen...
3 szobás,73 négyzetméteres,tégla,1. emeleti,étkezős lakásról van szó. Külön van a fürdő és a wc, a szobák folyosóról nyílnak... A fürdőszoba közepes méretű. Egy lakótelepen van, 5-7 percnyire nagyobb várostól. Zöld környéken van, sok fás terület van a környéken. A lépcsőház nem rég lett újítva. A probléma csak az, hogy központi fűtás volt és adósság miatt elzárták a gázt... Így egy bojleres, villanyradiátoros rendszert kéne vásárolni, ami kb. fél millió forint, de nincs befektetni való pénzem, így 5 millió forintra gondoltam érte. Festéssel szerintem nincs nagy probléma, két szobában van szőnyeg, azok lecserélésre szorulnak, de egyéb helyeken a parketta, csempe, pvc rendben van.
Mit gondoltok egy ilyen ingatlanról? Már 10 éve, hogy hirdetjük, de nem is jelentkeznek csak olyanok, akik kvázi albérletet fizetnének és ezzel fizetnék ki az árát...
Üdv!
10 km-re van gyógyfürdőtől.
Ez lehet Hévíz közelében és Miskolc közelében is (nem lenézve Miskolcot)!
A különbséget Te is érzed!
Ha tíz éve hirdetitek, akkor én már 9 éve elgondolkoztam volna a helyetekben, hogy ezzel mi nem stimmel.
A fűtés és meleg víz rendszeren kívül, ami nem fél millió Ft, mert az összes villanyvezetéket ki kell cserélni vastag kábelre, ami ezt a terhelést bírja, plusz vezérelt órát tetetni, kifizetni a terveket, és megvásárolni a készülékeket.
Itt megnézheted, hogy a legolcsóbb készülék is 100ezer felett van és a te lakásodba kellene alaphangon 3-4 db.
A 120 l-es bojler 50ezer. Ez a minimum egy család esetében, mert 3 szobás lakásba család költözik.
És mi van a tűzhellyel?
Alaphangon a villamosítás 1-1,5millió körül van és biztos van más felújítani való is ott, pl. villanytűzhely, festés-mázolás és ahogy írtad a szőnyegpadló cseréje és máris 2-2,5milliónál tartunk, anyag+munkadíj, nagyon barátilag számolva.
Lehet, hogy jobban jönnél ki, ha az adósságot kifizetnéd, a lakást kifestetnéd-mázoltatnád és - helytől függően - feltételes módban írom csak, 13-15 millióért el tudnád adni.
Vagy az általam előzőleg ecsetelt dolgokat te megcsináltatnád és akkor is el tudod adni a környék forgalmi értékén.
Egy biztos, így - ahogy tapasztaltad is - a kutyának nem kell, úgy meg haszonnal túl tudnál adni rajta.
Előző vagyok
Arról nem is beszélve, hogy ki a fene akar olyan lakóközösségbe menni, amelyik olyan szinten halmozza az adósságot, hogy egy egész házat lekapcsolnak a rendszerről?
Mi a garancia, hogy holnap ez nem a vízzel, vagy a villannyal fog megtörténni?
Szóval ez a tendencia a lakók részéről, így ismeretlenül is nem a legjobb környékre utal.
Ha semmit nem tudsz, vagy nem akarsz felújítást kezdeni, akkor valóban az lenne a legjobb, ha havi 100-120ezres részlettel, ügyvédi lízingszerződéssel, 5 éves futamidővel, 6 millióért eladnád.
Vannak a Facen is részletfizetős csoportok, de a Jófogáson is fogsz találni vevőket rá, csak nagyon meg kell nézni a hátterüket.
Bár sokat nem veszíthetsz, mert a lízingszerződésekben benne van, hogy 2-3 hónap nemfizetés után megszűnik a vásárlási szándék és az addig befizetett összeg bérleti díjjá módosul és kiköltözés után - amit a szerződés szintén meghatároz - visszakapod a lakást és kezdheted elölről.
De a jól megválasztott emberekkel nem szokott probléma lenni, én is így adtam el a nem túl jó környéken levő házamat másfélszeres árért.
Bár, aki lízingelt házba megy, annak nem szoktak milliói lenni a felújításra és már első nap kell mosdani, illetve, ha olyan az idő, akkor fűteni.
Számolgass és inkább a felújítást csináld meg, számodra az a legkifizetődőbb opció!
Nah... az alapvető probléma az gyanítom a lakóközösséggel van. Számomra sem túl kecsegtető, ha gáz a társaság tartozása miatt ki lenne kapcsolva. Az már önmagában árulkodó szerintem. Utálnék bármilyen villany fűtést csináltatni, ezért a két ok együtt engem gyorsan meggyőzne, hogy ne vegyem meg a lakást.
Az árra nehéz mit mondani, mivel nem tudjuk hol van.
az ár 95%-át az határozza meg, hoyg HOL van.
Utána jön az, hogy milyen a kilátás, liftes-e, milyen a fűtése, milyen állapotú, stb.
Mivel a keresletet eldöntő 95%-ról semmit nem tudunk, ezért mondani sem lehet róla semmit.
Esetleg ha fenn van az ingatlan.com-on, megmutathatnád a linket.
Ha nincs fenn, akkor azért nem kelt el!
Ingatlanosok mit tanácsoltak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!