Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Az emberek mért nem szeretik...

Az emberek mért nem szeretik a paneleket?

Figyelt kérdés

Még mindig sokan undorral beszélnek a panelekről, de nem nagyon értem mért ... Most már nem, de életem első 18 évét egy panel lakásban töltöttem el és szerettem és semmivel sem jobb a mostani újépítésű lakás amiben lakom.

Talán a nyári meleg kevésbé érzékelhető, de ha valakinek van légkondija akkor nem teljesen mindegy?

Valahogy nálunk soha sem voltak sztereotípikus vasárnap reggeli fűró versenyek. Igazából alig lehetett hallani a szomszédokat. A folyosók tiszták voltak, nem volt büdös a lépcsőházban...

Egy gyakorikérdéses kérdésről jutott eszembe ez a kérdés, nincs különösebb oka.

2017. okt. 8. 18:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
92%

Én azért rühellem, mert egy rakáson él egy csomó ember, konkrétan egymás szájában.

És mindig van egy hülye, egy okoska-botocska a lépcsőházban.

2017. okt. 8. 18:15
 2/12 A kérdező kommentje:
Igyen, a lakások nagy épületekben szoktak lenni, ahol más emberek is élnek :) Akkor neked nem a panelekkel van bajod, hanem a lakásokkal általánosságban?
2017. okt. 8. 18:16
 3/12 anonim ***** válasza:
55%

nem eltem sosem panelban, de sok kozepsulis baratnom, egyetemi evfolyamtarsam , rokonom igen, akiknel gyakran toltottem napokat, ejszakakat vendegkent. mindannyian panaszkodtak sztereotipia szerint, hogy mindent mindig at lehet hallani a szomszedtol, nyaron hoseg van, stb stb.

amit en is tapasztaltam, hogy tenyleg brutalis meleg volt nyaranta, kiveve a 4 emeletes panelt, ott birhato volt a hofok, a tobbiben nem . ezen kivul kb a szomszed szavait lehetett hallani, ha furdott, ha tusszentett, mindent. engem borzasztoan idegesitett, meg igy vendegkent is.

most tarsashazban lakom,teglahaz. itt is hallod a szomszedokat, de kozel sem annyira, ill a lepcsohaz sem retkes koszos, ill nem 30 ajto nyilik egy folyosorol.

2017. okt. 8. 18:31
 4/12 anonim válasza:
86%
Szerencsès vagy, hogy alig hallottad a többi lakòt ès tiszta, rendezett panelban èltél. Ám ez tùlnyomò többsègben nem ìgy van sajnos. Ezen kìvül nekem a saját udvar is hiányozna, ami a legideálisabb kutya-cica tartásra, valamint a kerti bográcsozásra ès nem utolsò sorban a gyerekeknek is jò ha van udvar, ahol nyugodtan játszhatnak, nyáron lehet pancsolni a medencèben, tèlen pedig hòembert èpìteni anèlkül, hogy másnapra valaki szètrùgdosná a remekművet.
2017. okt. 8. 18:37
 5/12 anonim válasza:

Nem vagy egyedül - én is panelban nőttem fel, nekem sem volt bajom vele. :) Párommal most is panelt tervezünk venni első lakásnak, igaz azért, mert másra nincs pénzünk. :D De nem tölt el rossz érzéssel, hogy továbbra is panelban fogok élni.

Ahol felnőttem, ott kulturált volt a lakóközösség, a mi lakásunk viszonylag nagy volt (71 nm), nem éreztem, hogy be lennék szorítva. Azt se nagyon érzékeltem, hogy "sok ember van egy rakáson", hiszen átlalában bementem a lépcsőházba (ahol általában éppen senki nem tartózkodott kint, pedig 10 emeletes panel), felmentem a lakásunkhoz, beléptem, ennyi. Láttam a többi ajtót, tudtam hogy emberek laknak mögöttük, de ez sose volt nyomasztó. Sőt, engem valahogy mindig biztonságérzettel töltött el, hogy vannak még ott emberek. Én pl. nem tudnék lakni egy erdőszéli családi házban, vagy egy tanyán, félnék.

Persze nagyon sok tényező van. Ha hangosak, kulturálatlanok a szomszédok, és rossz a szigetelés, az biztos nem kellemes. Nálunk sose volt büdös, maximum a készülő ebéd illatát éreztük a lépcsőházban, de amelyik panel büdös, ott nyilván nem jó lakni. Szóval én hiába szerettem a miénkben lakni, lehet, hogy utálnék egy másikban.

Amúgy most albérletben vagyok Budapest belvárosában, egy ilyen tipikus régi körfolyosós bérházban. Hát, én sokkal inkább a panelra szavazok, mint erre. Utálom a körfolyosóban, hogy mindenki belát (és be is néz) az ablakon, aki elsétál a lakásunk előtt (próbáljanak csak a 10. emeleti panelbe benézni a járókelők! :D ), utálom hogy minden annyira régi és rozoga, hogy folyamatosan szerelőt kell hívni (persze vannak szép felújítottak, de azok meg nagyon drágák). A nagy belmagasságot sem szeretem, nehéz felfűteni. Másnak viszont az ilyen típusú lakás az álom.

Amúgy azt tökre megértem, ha valaki családi házban élt, és utána panelba költözött, és nem szereti. Gondolj bele, sokkal kevesebb hely, nincs udvar, kevésbé lehet állatot tartani, nem lehet kiülni napozni, gyereknek kismedencét kirakni, növenyeket termeszteni, gyerekkel folyton játszóteret kell keresni, minden kiruccanást jobban meg kell szervezni, mintha csak kimennétek az udvarra, nincsenek a jó kis udvari sütőgetések, kerti partik, áthallatszik a szomszéd, tudod hogy a falad túloldalán épp ott horkol az ellenszenves szomszédod, stb stb... Ez azért nagy változás annak, aki családi házban nőtt fel.

Szóval én megértem azt is, aki szereti a panelt (mint én :D ), és azt is, aki nem.

2017. okt. 8. 18:53
 6/12 anonim ***** válasza:
89%
Amikor én panelban laktam, úgy éreztem, ott valóban csak LAKNI lehet, ÉLNI nem. Én meg nem azért születtem, hogy itt lakjak, hanem, hogy éljek is a halálomig. Nekem tér kell, csend, vízpart, erdő és állatok. Ott tudok ellazulni a napi hajtás után, nem a szomszédok fingóversenyéét hallgatva. Az erkélyem déli fekvésű volt. Reggel 8-tól délután 4-ig sütötte a nap. S mivel panel, érelemszerűen az erkély és a nagyszoba padozata egy darabból volt kiöntve. Az erkélyen olyan forró volt a járólap, hogy cipőben is alig lehetett megmaradni, aztán azt a forróságot szépen hozta be a szobába, és éjszaka fosta ki magából. Volt olyan nyár, amikor 32 fok volt eset 11-kor. Amikor végre eleredt az eső, ez egy éjszaka történt, fél három tájban, kimentem az erkélyre, körbenéztem, és azt láttam, hogy mindenki az erkélyen van, vagy derékig kint lg az ablakban. Na, nem! Köszönöm, én ebből nem kérek.
2017. okt. 8. 19:26
 7/12 anonim ***** válasza:
A korgangos is ugyanilyen szr, csak mas okbol :D
2017. okt. 8. 21:16
 8/12 anonim ***** válasza:
46%
Ezek a tömbök eredetileg munkásszállónak épültek, és tényleg nem is jók másra, nem az volt a cél, hogy komplett családok ilyen kaptárakban éljék le az egész életüket. Egyszerűen nincs bennük semmi emberi, kicsik, túlzsúfoltak, rondák, a vasbeton meg szerintem gyárakhoz és raktárakhoz való építőanyag, nem lakóházakhoz. A kert hiányát sem tudnám elviselni.
2017. okt. 8. 23:04
 9/12 anonim ***** válasza:
39%
Akik utálják a panelokat, azok szemében nem csak a panel panel, hanem az újépútésű tégla társasházak is azok... most nemérdekel, hogy konkrétan mi az anyaga, egy konzervdoboz aztán kész... nekem pl kell a kert, kell a szabad mozgástér, a növények az állatok... 30 évet éltem társasházakban, ott lett elegem, mikor a felettemlakó tüdőrákos lett és éjszaka azt kellett hallgatnom, ahogy egy idegen ember haldoklik, sír, köhög, jajjveszékel...
2017. okt. 9. 08:24
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy ezt az évfolyamtársaimtól kellene megkérdezni, mert én sosem laktam panelben. De ha valami összeröffenés volt a csoportban, mindig elfogadták, hogy nálunk legyen. Gyakran van nálunk szalonnasütés, bográcsolás.

De ha az autodidakta zenekarunk összeáll próbálni, azt is a mi szuterénünkben csináljuk. A többieknél nincs is ekkora helyiség. Nem beszélve a panelban lakó barátaim szomszédairól, akik kitérnének a hitükből, ha egy panel lakásban tartanánk próbát.

Itt a családi ház szuterénjében (zárt ablaok mellett) meg senkit nem zavarunk.

2017. okt. 9. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!