Miért szeretik a férfiak ennyire a szerszámokat, gépeket?
Amiért a nők a cipőket...
Mi meg arra nem ismerjük a választ.
Nem tudom, nem szeretem. A feleségem meg a cipőkért nincs oda. Se a sminkért.
Miért szeretnek ennyien általánosítani?
Nem mindenkinek, de a szerszámokra már ránézni is jó néha, használni pedig főleg kellemes tud lenni. De nem egyformák azok sem. Én pl. nem szeretem a láncfűrészt, de a flexünket sem használtam még. A Makita ütvefúró viszont a szívem csücske. A dekopírfűrész egyszerű eszköz barkácsoláskor, a párom nem nyúl hozzá. Csavarhúzót és kalapácsot mindketten használunk. Fát is mindketten imádunk hasogatni, sajna erre nagy szükség nincs, bár talán annyira nem nagy baj ez, mivel fával tüzelni nem szerettünk. A csiszolót egyikünk sem szereti különösebben, de szükség van rá. A hőlégfúvó az övé, mert ő a procigyűjtő s az ő munkája kötődik elektronikai hulladék szétszereléséhez. Amúgyis ő a hardveres, én programozó vagyok, aki oprendszert sem installál, ha nem muszáj. Viszont kizárólag én szerelek össze bútort s én is barkácsolok, kivéve a falfúrást, ami az övé.
Egyébként nő vagyok, pontosabban androgün, de ez teljesen mindegy. A cipők nem érdekelnek, csak kényelmes legyen túrázáshoz.
Ja és nemcsak a gépeket (már amelyiket) szeretem. Csillogó szemekkel időzöm barkácsboltokban, a sok szép változatos méretű fémkütyü közt :D Van vagy 6 doboz (sokrekeszesek) csavarom és egyebem, jó, hát praktikus okokból is, de mindig öröm rájuk nézni :) Volt már kis fémvalami, amit csak azért vettem, mert tetszett :D
Hasonló van papír- és könyvesboltban is. A skála másik végén a ruhásboltok állnak, szerencsére pár évente is elég oda betenni a lábam, de nagyon, nagyon nehezen lépem azt meg.
Egyéni ízlés.
A picike haszongépeket is szeretem, egy olyannal ástak földet nálunk pincelejárónak, édes volt nagyon :D Kicsit belegondoltam, milyen poén lenne ilyesmi vezetőjének lenni... De lehet azért, hogy elunnám. Annyi füvem nincs, hogy valaha ráülős fűnyíróm legyen, pedig azt is élvezném.
Evolúciós ok.
A Ffiak 95% a probléma megoldásokon agyalnak,valamint a funkcionalitás terén sokkal kíváncsibbak,és gondolkodóbbak azaz ; hogy hogyan is működik egy szerkezet,és az hogyan tudja könnyebbé tenni egy adott cél elérését. Sok férfi keresi MÁR-MÁR,.. a funkcionális problémát, csak azért hogy a megoldási kényszer érzete csillapodjon. Ezért van pl hogy egy autób>zi férfi sosem elégedett az autója teljesítményével,és mindig talál benne hibát,és örökké jobbá és jobbá akarja tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!