Magyarországon miért működnek ingatlan ügynökségek?
Sok ingatlan ügynökhöz és ügynökséghez volt szerencsém az elmúlt hetekben. Legtöbbjüknek fogalma sincs, hogy hogyan kell ingatlant eladni.
A szolgáltatás színvonala annyira alacsony, hogy gyakorlatilag egy gondolkodni tudó átlag tulaj jobban eltudja adni a saját házát.
Annyira alacsony a színvonal, hogy létrejöhetett egy ingatlan.com ahol magánszemélyek árulhatják saját ingatlanukat, mint valami apró ingóságot.
Úgy tudom a legtöbb ügynökség 3-4-5% jutalékot is elkér a vételárból. Ez esetenként több mint 1 millió Ft is lehet. Mit adnak ezért? Mi van a csomagban? Regisztrálják az ingatlant a neten (pár ezer Ft), feltesznek pár homályos képet alaprajz nélkül egy 3 soros leírással. Ez kerül 1 millióba? Az esetek 80%-ról beszélek, agglomeracióban ahol pezseg a piac és 30 milliónál kezdődik egy élhető családi ház. Nem esik le senkinek, hogy az egész üzletág csak szemfényvesztés, pénz lehúzás? :)
Én is sokáig próbálkoztam emailezni, 10-ből 7 esetben teljesen figyelmen kívül hagyják az emaileket. Idővel a többi levelezés is elkopik, napokkal később válaszolgatnak, van olyan DH-s akire egy hete várok.
Ma próbáltam hívni telefonon, érvénytelen a szám, másik két területi kollégája nem vesz fel, központban nem tudnak segíteni. A nevetséges az, hogy mennék oda megnézni az ingatlanokat és egyből szerződnék is valamelyikre, de lehetetlen velük a kapcsolattartás és így az időpont egyeztetés. A kisebb cégek meg ennél is rosszabbak.
Igazából azt lehet mondani, hogy homlok egyenest az eladás ellen dolgoznak. Én ugyanis már hetekkel ezelőtt szerződtem volna valamelyik jó ajánlatra, de minden ügynökség elérhetetlen, nem kommunikál vagy néha egyszerűen csak leráz valami nevetséges indokkal. A tulajok meg nem tudják miért nem viszik el a házukat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!