ügyvéd kérhet előre pénzt egy ingatlan vásárlásnál?
Kissé húzódik az ügy, azt mondja az ügyvéd, neki is költségei vannak(megírta a szerződést, lekért egy csomó tulajdoni lapot) és kér előre egy nekünk elég nagy összeget.
Lehet, nem is jön össze az ingatlan megvétele, mivel vannak problémák a tulajdonjogokkal.
Valamennyire megértem az eladókat, én is jártam ebben a cipőben, manapság a legkisebb ügyet is rárakja bármelyik behajtócég az ingatlanra/autóra, stb, ha nem őrült módon azonnal ellentmond a fizetési meghagyásnak.
Pedig ez egy kis vidéki ház, a tulaj párszor járt budapesten, meg adott el autót, de ő (sem) igazán tudja, mit hogy kell, csak kapja néha a leveleket Budapestről, de fizet mindent, csak én is látom, borzalom ami megy manapság.
Igen, kérhet, ha így állapodtok meg. Ha elhúzódik az ügy, akkor pláne, mert ő már dolgozott vele, és költségei voltak az üggyel kapcsolatban. Az ügyvéd megbízás alapján jár el, tehát arra vállalkozik, hogy gondosan ellát egy ügyet, munkát végez benne, nem sikerdíjasan dolgozik, akkor, ha tényleg sikerül megvenni az ingatlant, mert ha ez rajta kívülálló okból elmarad, akkor erről nem tehet.
Gondolják át, hogy Önök dolgoznak egy pékségben, mindent elvégeznek, de mégsem veszik meg a kenyeret. Akkor Önök nem kapnak munkabért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!