Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Érdemes kivárni 2-3 évet,...

Érdemes kivárni 2-3 évet, hogy lejjebb menjenek az ingatlan árak, vagy ez már csak felfelé fog menni?

Figyelt kérdés

Sok helyen olvastam, hogy ki fog pukkadni az ingatlan lufi előbb vagy utóbb és úgy járunk majd, mint a spanyolok pár éve, hogy túlkínálat lett és elkezdtek zuhanni az ára a béka feneke alá.

Elsősorban Budapestre gondolok. Látom, hogy épülnek az új lakások, de egyrészt nem olyan brutál mennyiségben, másrészt teljesen más réteget céloznak be a 6-800ezres négyzetméter áraikkal, mint a használt lakások potenciális vásárlói (300ezer/négyzetméter), tehát szerintem ez nem oszt nem szoroz, hogy hány új lakás épül.

"Szerencsére" az albérlet árak is az egekben, amiből ki szeretnék költözni minél előbb, de nem tudom, hogy megéri-e várni bármeddig is. Főleg, hogy közben évi szinten 1M-t dobálok ki albérletre is.

2017. szept. 6. 00:21
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Azért megnézném ezeket az irgalmas szamaritánusokat akik szerint dögöljön meg minden tulaj aki piaci áron (ergo nem a magyar átlag zsebéhez viszonyítva) kiadja a saját tulajdonú lakását, hogy vajon ha nekik lenne saját lakásuk, akkor nem azt néznék, hogy mennyiért lehet kiadni, hanem hogy "Jaj szegény magyar családok vajon ki tudják fizetni? Kiadom olcsóbban inkább!".
2018. aug. 2. 23:41
 22/26 anonim ***** válasza:
5%

Leírom itt is, neked is:

A saját honfitársaid kizsigerelése vissza fog ütni. A külföldit becsaphatod, mert itt van egy hetet, vagy egy évet, kettőt, aztán elhúz innen. A megnyomorított magyar viszont itt marad melletted, és adott pillanatban, ha úgy adódik, ki fogja tekerni a pénzzel kitömött nyakad, meg a gyerekeid nyakát is. Volt már ilyen a történelemben, sokszor, és nem kellene megint megismétlődnie.

Azt kellene megérteniük a hozzád hasonló hülyéknek, hogy az emberi társadalmat nem csak a pénz mozgatja, ökonomista szemlélettel csak egy szeletét látod csak a világnak. Amellett még sok minden van, a szociális rész, meg a kulturális része, meg a vallás, a sport, a politika stb.

2018. aug. 3. 00:45
 23/26 anonim ***** válasza:
51%

22-es, Hogy érted azt, hogy a "magyar honfitársaim kizsigerelése"? Én a németnek meg a franciának meg a koreai diáknak adom ki az albérletet, mert ők megadják érte a havi 100-at probléma nélkül, minden hónap 20-án, automatikus utalással.

Nem azon kell cidriznem hó végén, hogy vajon megkapom-e a következő hónapban is a 60-ezret, csak mert legutóbb a lakó 4 éves kisgyereke elég csúszán köhögött, és ugye a gyógyszer pénzbe kerül. Nem kell hallgatnom a "Légyszi majd a jövő héten, mert..." kezdetű monológokat, meg a "Lehetne két részletben a héten?" invitálásokat, és hasonlókat. Ráadásul a külföldit könnyebb kirakni is, legalábbis rávenni az elköltözésre, mert többnyire kevéssé értenek magyarul.

Szóval miért kínlódjak én 60 ezerért, ha sokkal nyugisabban és biztosabban megkapom a 100-at ugyanazért?

És ez nem rasszizmus, vagy fordított rasszizmus vagy mi, hanem egyszerűen a piac ilyen, hogy ők meg tudják adni a magasabb összeget, a magyar meg nem. Legalábbis nagy többségében nem. Sajnálom én is, de bocs, ezzel egyrészt egy magyart sem károsítok meg, másrészt nem én idéztem elő ezt a helyzetet ami az országban van, harmadrészt sajnálatból nem lehet jóllakni. Én is csak egy vagyok a sok magyar közül. Adja ki ő is, oldja meg, és lesz neki is pénze, és akkor senki nem akarja majd senki nyakát kitekerni.

Egyébként sem tekeri ki a nyakam a szomszédom a pénzemért, mert fogalma sincs róla hogy mennyi pénzem van. Honnan is tudná? Nem kötöm az orrára. Te talán tudod, hogy a szomszédod mennyi készpénzt tart otthon? Vagy ők talán ismerik a te otthoni készpénzállományod mértékét? Ha igen, az a te bajod, minek mondtad el nekik.

Amúgy sem tart senki otthon sokmilliókat állandóra, kétszázezerért meg senki nem fogja a szomszédja nyakát kitekerni, főleg nem az asszonyéval meg a gyerekeivel együtt. Te túl sok horrorfilmet néztél, vagy nem tudom, de ez nem egy valós félelem, ilyen csak nagyon ritkán fordul elő, kábé 5 alkalommal egy évben a tízmilliós országunkban. Ilyen arányban meg máshol is történik ilyen, függetlenül attól hogy mennyire szegény vagy gazdag az ország.

2018. aug. 3. 02:08
 24/26 A kérdező kommentje:

Egyáltalán nem értek a 22-essel egyet. Én is voltam annak a bizonyos szervnek a másik oldalán. Most sem vagyok valami jó pozícióban, de jobb, mint volt. Viszont ez a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" szerencsére nem jellemző széles körben. Van egy réteg, én is éltem falun 20 évet, ott a "kinek rosszabb/ki rohadjon meg jobban" faktor a kohézió. Szerencsére városban ez nem így megy. Ha egy külföldi elmegy, akkor jön a következő, nem tudom miből gondolod, hogy valaha "elfogynak". A turizmus/vendéglátás pörög, az országimázs (nem a politikának hála) javul, egyre több ember kíváncsi ránk.

Attól, hogy nem megy jól a sorod nem kell kibúvókat keresni, meg azt nézni, hogy miért rohadjon meg az akinek jobban megy és mikor jön el majd a Te időd amikor kiegyenesítheted a kaszád. Amennyi energiát invesztálsz a gyűlölködésbe és a spekulálásba, annyi erővel változtass a sorsodon, ha lehetőséged van rá. Higgy nekem, én is mélyszegénységből jövök és amióta ezt a posztot kiírtam már sikerült lakást vennem. Persze ez 15+ év munkája. Hajrá, csak pozitívan!

2018. aug. 3. 05:22
 25/26 anonim ***** válasza:

Szia!

Ez nem gyűlölködés, csak figyelmeztetés.

Rosszul mennek a dolgok nálunk.

Én most jutottam el oda, hogy lakást vásároljak (több, mint 25 év munkájával), de nagy dilemmában vagyok, hogy egyáltalán érdemes-e itt vennem, vagy inkább nézzek külföldön (nem drága nyugat-európai országokra gondolok, meg amúgyis én nem itt születtem, hanem Erdélyben).

2018. aug. 4. 01:20
 26/26 anonim ***** válasza:
Egyébként meg, amíg az ingatlanpiacon üzérkedsz, addig nincs jogod reklamálni. Fektethetnéd a pénzed másba is, nem igaz, hogy csak az ingatlanbefektetés térül meg. Ezt sulykolták belétek az önjelölt tanácsadók. Rengeteg jól teljesítő cég részvényei után az osztalék sokkal több, mint az ingatlanok utáni nyereség. Vagy ott van az arany is, meg még sok más egyéb, amivel profitot érhetsz el, és nem gerjeszted a mostani lakásmizériát.
2018. aug. 4. 01:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!