Ha most pörög az ingatlanpiac, akkor miért nem tudom eladni a házamat már vagy 3 éve?
Reális-e az ára? Hol hirdeted? Hogyan hirdeted (hirdetés szövege, stb.)? Milyen a környezet, gyár, nagyfeszültség, város széle, lepukkant szomszédok, lakosság összetétele, település híre, milyen fotókat tettél fel? Jó fotók? Allergiás vagyok arra, mikor behúzott függönynél, égő villanynál fotóznak (tudok fotózni, nem vagyok ingatlanos), aztán a jó fotók valami megkapót mutatnak be a lakásból, és valami hangulatot is árasztanak.
Nekem (vidék) azt mondta egy ingatlan értékbecslő, hogy tízezerért kijön, mond egy árat (mint szakember egy tanácsot), húszezerért meg rendesen tulajdoni lappal ugyanezt. Mondjuk ha egyszer még az életemben eljutok odáig, én odaadom ingatlanosnak, de lehet, hogy én is fogom hirdetni. Ha három éve hirdetném, hajjaj...
Előző vagyok.
Az árral is szoktak játszani a ingatlanosok. Idén pl. nem egy olyan hirdetést láttam, hogy Drágult az ingatlan, nem olcsóbb lett.
A másik, amire rájöttem, hogy az emberek -tól-ig egy értékhatáron belül keresnek házat. Tehát pl. 30-32 milla között, meg mondjuk 39-42 milla között. Nyilván több ilyen sáv van. Nyilván nekem is vannak ilyen sávjaim (lejjebb, de ez most mindegy). Te áttetted a házadat egy másik sávba, lehet, már többször. Namost. Ha én, akinek x pénze van, meglátom a házad, lehet, hogy azt fogom mondani, h bakker ez jól néz ki, de öt szobás, 200 m2, hát én ezt nem fogom fűteni! Mivel azt a házat fenn is kell majd tartani. Vagy azt mondom, hogy mire én ezt felújítom, hány milla, és még mondjuk ráadául konvektoros fűtés van, amit az életben többet látni nem akarok, ha innen elköltözök (most az van), a legnagyobb pénzzabáló, de ha a te hirdetésedet nézem, akkor azt fogom mondani, hogy nem elég, hogy fel kell újítanom az ötszobás vityillódat, még új fűtési rendszert is kell kiépítenem, ami plusz két milla, hát, nem, köszi. Ilyen is van. Mivel nem harmincmilliós kérókban gondolkozom, lehet, hogy nem volt tökéletes a példa.
Másik: megfelelsz a csoknak? Mármint a házad. Mert ha jól sejtem, azért azokat keresik.
Írd le a települést légyszi,mert az nagyon függ az ártól....Bp. közvetlen agglomerációjában (Pesti oldalon)(1 km-re a Bp. táblától ) most vett a kollégám egy 210 nm-es házat(benne van a szuterén,amiben van garázs).A ház 2000 után épült,tehát nem régi.Kicsit kell rá költeni,szigetelés,meg én a burkolatokat cserélném,de csak azért,mert nekem nem tetszik és 1-2 helyen hülye a megoldás.Az árban benne volt egy majdnem full új konyhaszekrény tűzhellyel -sütővel.Padlófűtés is van.26 millióért vette.
Ebből kiindulva úgy,hogy a tied 40 km-re van....szerintem nézz utána,mennyit érnek arrafelé a házak,most kicsit sztem túlárazott minden.Próbálj kikalkulálni,egy normális köztes összeget...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!