Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Kifizettem a teljes vételárat,...

Kifizettem a teljes vételárat, mikor kaphatok kulcsot?

Figyelt kérdés

Vettem egy lakást, a szerződésbe azt írtuk, hogy az önerőt július végéig fizetem, és a felvett hitelt augusztus végéig kell megkapnia az eladónak. Viszont elvileg már 2-3 nap múlva utalja a bank.

Kérdeztem az eladót néhány hete, hogy esetleg korábban megkaphatom e a kulcsokat, és ő azt mondta, hogy tartaná magát az augusztus végi időponthoz... 2 hónapja volt mindent kipakolni, de még nem végzett.

De ha már nála van a közel 20M forint, akkor annyit sem kérhetek, hogy adjon egy kulcsot?

2017. aug. 12. 09:37
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Mi azonnal költözhetőt vettünk, így papír ide vagy oda amint az eladó megkapta a pénzt a banktól már adta is át a kulcsot.

Megteheti,hogy aug végén adja csak a kulcsot

2017. aug. 12. 09:41
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha a szerződésben az áll, hogy augusztus végéig kell kiköltözniük, akkor annál előbb nem kell kulcsot adnia.

Ha az áll, hogy a hitelt augusztus végéig kell megkapnia, de a kiköltözés (pl) július végén van, akkor amint megkapja a hitelt (július után) kulcsot kell adnia.

Kulcsot csak a teljes ár megfizetése után szoktak adni, tehát ha mégcsak meg sem kapta a hitelt (csak 2-3 nap múlva fogja jobb esetben) akkor semmiképp nem jogos az igényed a kulcsra.

2017. aug. 12. 10:00
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

"2 hónapja volt mindent kipakolni, de még nem végzett."

Talán neki is igazodnia kell valakikhez a költözéssel augusztus végéig, ezért nem tudott kipakolni.

Egyelőre jogosan vannak ott a cuccai.

Ha szerződés szerint, - a hitel utalásától függetlenül - az van, hogy augusztus 30-al adja át a lakást, akkor várnotok kell.

2017. aug. 12. 11:19
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Kérni kérheted, de csak a puszta jóindulatán múlik, hogy ad-e neked kulcsot. Egyébként teljesen jogos a részéről, ha tartja magát a szerződésben foglaltakhoz.
2017. aug. 12. 12:29
 5/5 anonim ***** válasza:
Akkor kaphatsz kulcsot, amikorra az az adásvételi szerződésbe bele van irva. Ha aug 31 van benne, akkor aug 31-én. Abba belegondoltál, hogy aki eddig ott lakott, annak is ütemeznie kell a kiköltözését? A szállitókat, a csomagolást, a szabadságkivételét, stb.
2017. aug. 12. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!