Átutalással vennék 2 000 000 ft-ért egy hétvégi kertet, az ügyvédnél a szerződéskötés előtt kell vagy utána kell átutalni az ingatlan vételárát?
Miért nem veszed fel és fizetsz az ügyvédnél készpénzzel?
(Az átutalás is pénzbe kerül, a kp. felvét is.)
És akkor nincs probléma.
Egyébként az átutalást előtte szokták megtenni, de a mai időkben már az sem probléma, mert a vonatkozó rendelkezések értelmében maximum 4 órán belül a partner számlájára kell kerülnie az összegnek.
Jézusom, dehogy előtte (ha előre utalsz, szerződés nélkül, akkor mire is utaltál?).
Szerződésben leírjátok, hogy miért, milyen jogcímen mennyit és mikor fogsz utalni, majd aláírás után a határidő lejárta előtt elutalod.
Nyilván nem az eladó bankszámlájára kell utalni, hanem ügyvédi letétre, azaz előre, ez egy törvényes forma.
De változatlanul nem értem, hogy miért kell utalni?
Kétmillió Ft. ma már nem olyan nagy összeg, amit ne lehetne készpénzben rendezni akkor és ott, ha már senki senkiben, sőt az ügyvédben sem bízik meg valaki.
Ezzel az erővel az eladó is mondhatja, hogy addig nem ír alá semmit, míg pénzt nem lát.
Sosem hallottam még erről az ügyvédi letétről, nem intéztem így semmit.
Vagy készpénzben fizetsz a helyszínen, vagy egy adott határidő alatt átutalod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!