Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Részletre vennék egy zárt...

Részletre vennék egy zárt kertet, mennyi lehet az adásvételi-szerz. Kötés ára?

Figyelt kérdés
1.4millio lenne a zártkert ára,rajta egy kb 30m2 gazdasági épület.Mennyi lenne az adásvételi ügyvédnél?120at adok bele,50ezrivel fizetném.Ha letelt a részlet milyen kölségem lesz?Köszönöm a segitséget.
2017. aug. 7. 16:11
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

Most őszintén mondd meg légy szíves, hogy miért a fenéért kukacoskodsz?

Ember! Gondolkodj!

A mai világban, ha valaki kap kamatmentes hitelre egy ingatlant jószerivel egy albérlet áráért - és közben még benne is lakik! - az egy nullás tulajdoni lap birtokában ne szívóskodjon az eladóval, mert az visszalép és 5 perc múlva talál másik egymilliót, aki boldogan szerződik vele.

A vevő SEMMILYEN biztosítékot nem tud letenni az eladónak, hogy nem barmolja szét a házát "felújítás" címén és utána a szétdöntött szemétdombot otthagyva meglép, mert nem tud fizetni.

Közeli példát is tudnék erre hozni!

Az eladó viszont átadja az ingatlanát, a többmilliós értékét egy vadidegennek, tehát rizikója csak az eladónak van, mivel egy végrehajtás esetén a vevő kártalanításra kerül, ez benne van az általam idézet ügyvédi leírásban, az eladó meg nem kap semmit, csak elúszott a háza.

Kérdező!

Eszedbe ne jusson ezzel a marhasággal odaállni az eladó elé, hogy azonnal írassa a nevedre és tetessen rá jelzálogot, mert el fog hajtani, sőt még rosszhiszeműséggel is meg fog gyanúsítani, hogy mindezt miért akarod, amikor még egy fillért nem fizettél!

Ráadásul te megsérted azzal a feltételezéssel, hogy ellene évekre visszamenőleges végrehajtási ügy van, csak elhallgatja, azaz ő egy csaló!

Én többet ezen nem vitázom, én az egyik legjobb ügyvédet bíztam meg az ügy rendezésével, az így tartotta jónak, a vevők boldogan elfogadták és azóta is boldogan élnek az ingatlanban.

Addig meg egy háttér nélküli, gyökértelen pár voltak, akik albérletről albérletre tengődtek 3 gyerekkel.

Ha körülnézünk az életben, akkor sanszosabb, hogy ők kerülnek végrehajtás alá és nem én, tehát az ingatlan biztosabb helyen van az én nevemen míg ki nem fizetik.

2017. aug. 9. 20:17
 22/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm hogy ilyen eggyértelmű jó válaszokat adtál,utólsó válaszoló!!Ok,rendben,és ha kifizetem a házat akkor 4% az illeték??
2017. aug. 10. 08:38
 23/33 anonim ***** válasza:
Igen, én úgy tudom, hogy 4 %.
2017. aug. 10. 08:50
 24/33 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a segitséget!
2017. aug. 10. 09:32
 25/33 anonim ***** válasza:
Nincs mit! Igazán szívesen!:)
2017. aug. 10. 09:41
 26/33 anonim ***** válasza:

Biztos is 16-os, hogy egy több ingatlannal rendelkező személy, akinek annyira nincs anyagi gondja, hogy a fölös ingatlanát részletre is tudja adni, az a gázos végrehajtás szempontjából és nem az, akinek a bankok sem adnak hitelt (vagy nincs rá fedezete, vagy BAR listás) és albérleten kívül(amit nehezen, vagy nem is tud fizetni) nincs hol laknia.

Te melyik bolygón élsz?

2017. aug. 10. 11:52
 27/33 xswerdy ***** válasza:
Magyarországon jellemzően a nehezen eladható ingatlanok cserélnek gazdát részletfizetéssel. Ha az eladó valóban 5 perc alatt találna más vevőt, akkor nem foglalkozna részletekben fizetővel. Ilyenkor az eladó legalább annyira örül, hogy az ingatlanja mégsem eladhatatlan, mit amennyire a vevő örül, hogy talált egy ingatlant, amit részletekben fizethet. Ebből a szempontból is abszolut egyenrangú felek szerződnek, bármilyen kérdést felvethetnek. Így azt is célszerű megbeszélniük, hogy milyen konstrukcióban hidalják át azokat az éveket, amíg nincs kifizetve az ingatlan. És persze azt is, hogy elkezdhet-e a vevő egy komolyabb felújítást, átépítést addig, amíg nem fizette ki az egészet, hiszen ennek során átmenetileg általában csökken az ingatlan értéke.
2017. aug. 10. 18:48
 28/33 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül.

Én pl. azért adtam részletre, mert gyorsan akartam szabadulni tőle, mivel 130 km-re volt a lakhelyemtől és nekünk csak gondot jelentett.

Feltettem a Jófogásra kp-ért és a Facen egy ingatlankereső portálra, részletre.

Mindezt hétfőn és a következő hétvégére nyílt napot hirdettem.

Még aznap este (!!!) jelentkezett valaki, hogy kedden a saját költségén elvisz és visszahoz bennünket, de a többiek előtt szeretné megnézni.

Lementünk, megnézte és könyörgött, hogy ő kaphassa meg.

Megsajnáltuk, megígértük neki.

Mindez egy nappal a hirdetés megjelenése után!

Közben a Jófogáson még nem vettük le a hirdetést és az egy hét leforgása alatt 78 készpénzes vevő jelentkezett, de mi már megállapodtunk valakikkel.

Ha a 78-nak csak a 10%-a komoly, az is egy hét alatt 8 készpénzes vevő.

A ház kívül-belül felújított, 3 szobás volt, hatalmas gondozott kerttel, üdülőfaluban, tótól 3 km-re.

Én a forgalmi értékének 2/3-áért hirdettem, de végül lényegesen többért ment el, mert az emberek egymásra licitáltak, de akikkel megállapodtunk, azok így is vállalták.

Gyakorlatilag az ügyvédet is beleszámítva, 2 hét alatt adtam el a házat.

2017. aug. 10. 19:41
 29/33 anonim ***** válasza:

Megjegyzem 27-es, ha nem dőlök be a sok rémhírnek, hogy mindenütt százszámra vannak az üres házak és nincs érdeklődő, akkor nem teszem fel részletre.

De feltettem és megígértem az érdeklődőnek, hogy az övé lesz.

Mi azok az emberek vagyunk, akik nem csinálnak a szájukból hátsórészt, ezért maradt így.

Hozzáteszem, EDDIG nem volt okunk megbánni.

2017. aug. 10. 20:07
 30/33 A kérdező kommentje:

Nekünk külföldön tartozkodik a tulaj,nincs ideje foglalkozni vele,egyszer volt tavaly ithon feltette kp-ba,volt rá valaki de egy honapon belül birta volna kifizetni,de nem várt mert mentek vissza,és mi béreljük azota..és mondtam neki igy megbirjuk venni részletre,egy hete meg rábolintott..azért kértem tanácsot itt a szerzödésröl..

Amugy voltam ma ügyvédnél,20000ft-ot kér,meg a földhivatal 6600,és ,Adásvételi szerzödés tulajdonjog fennálással,részletfizetéssel lesz megkötve,ha nem birnám fizetni akkor lelesz tudva albérlet fejébe az addigi részlet..

2017. aug. 10. 20:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!