Részletre vennék egy zárt kertet, mennyi lehet az adásvételi-szerz. Kötés ára?
kb 0,5-1% + földhivatal 6600
Aztán illeték 4%
Illetéket akkor kell majd fizetned, amikor a földhivatal a nevedre írja az ingatlant.
Ameddig csak széljegyzetként szerepelsz, addig nincs illetékfizetési kötelezettséged.
Az ügyvéd díjáról az ügyvédedet kérdezd, én 30ezerre tippelek a tapasztalataim alapján, plusz költségek. (kb.5ezer)
A Kormányablakon lekérhetsz tulajdoni lapot egyezerért, az is tökéletesen megfelel tájékoztatásul.
Teljesen felesleges a hitelesítettért (pecsét, aláírás) kifizetni 3600Ft-ot, mert ugyanazt tartalmazza.
Az ügyvéd is a "nem hitelesítettet" fogja lekérni.
Biztosra veszem, hogy ilyen kis összeg esetén nem lesz olyan ügyvéd, aki akár 1%-ért is megcsinálná az adásvételit.
Szerintem egy fix összeget fog kérni (hogy mennyit, az sok mindentől függ).
nagy kérdés, hogy hogyan papíroznátok le ezt a részletekben fizetést. Tulajdonjog fenntartással kötitek a szerződést? Úgy tudom, akkor kétszer kell fizetni a földhivatali illetéket, egyszer most, és egyszer, amikor a tulajdonjog fenntartást törlik. Vagy egyből a nevedre kerül az ingatlan, az eladó számára prdig jelzálog kerül bejegyzésre (olyan, mintha a banktól vennél fel hitelt, de most az eladótól veszel fel). Ilyenkor meg jelzálog törlésnek, mega bejegyzésnek van díja.
Én is úgy sejtem, hogy az ügyvéd olyan 30.000 Ft-ot elkér kis értékű ingatlanoknál is, ilyenkor biztos nem %-ért dolgozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!