Melyik évszakban pörög leginkább a lakáspiac, és miért?
Ha olyan városban laksz, ahol van egyetem is, akkor augusztusban van élénkülés, mert az frissen felvett hallgatóknak ha megtehetik a szüleik, akkor albérlet helyett inkább lakást vesznek a tanulmányok idejére.
Ha nincs nagy oktatási élet, akkor csak a nyaralás ideje az ami szűkíti a keresletet. Van aki nyáron szeret vásárolni, hogy lássa a kertet is. Van aki meg éppen télen megy, hogy az eladónak ne legyen lehetősége a szép kerttel dicsekedni és pozitívumként felhozni. És lássa, hogy milyen meleget szoktak tartani a házban. Nem mindegy, hogy 18 vagy 23 fok van bent - amikor a gazda a 30 ezer forintos havi gáz-számlát mutogatja.
Én a tavaszi és nyári hónapokra gondolnám a legnagyobb forgalmat. Ha csak nincs egy nagyon csábító lehetőség akkor senki nem szeretne minuszokban pakokni, takarítgatni, költözködni. A hideg évszakokban amúgy is borúlátóbb, pesszimistább az ember (a magyar főleg :) ), míg a jó idő és sok napsütés jobb kedved, ez által bátrabb vállalkozó szellemet hoz.
Év eleje mindenképp halott, a legtöbben kiköltekeznek az ünnepek alatt aztán téli álmot alszanak március végéig.
A nyaralás szerintem nem igazán befolyásolja azokat akik ingatlant akarnak venni, adott évben spórolni szokás egy nagyobb önerőre, lakberendezésre, stb. Szabadság is több igényeltetik egy lakhely változásnál.
Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!