Egy normál szobai növényt milyen gyakran kell átültetni és milyen évszakban?
Nem kell átültetni, csak ha kinövi a cserepét.
Általános virágföldet használj, ne humuszt.
Öntözd gyakrabban.
Szia!
Olyan nincs, hogy normál szobai növény, minden növényt a fajtájának megfelelően kell gondozni. Szóval először azt kéne megtudni, hogy pontosan milyen növényről is van szó.
Bár a legtöbbjüket általában csak tavasszal szokás átültetni és minél idősebbek, annál ritkábban.
utolsónak...
Ha tudnám,h milyen növény leírtam volna. Próbálom megtudni. vagy lefotózom, és felrakom
Jól írják, átültetni két esetben szükséges:
1. Kinőtte a cserepét.
2. Tönkrement a földje. Ennek sok oka lehet, a föld állagától kezdve a pH megváltozásáig.
Amúgy elég tápoldatozni.
Nem tudom, mibe ültethetted a növényedet, erről is csinálhatsz fotót, ha a nevét nem tudod.
Pl. a Képfeltöltesre betallózod a gépedről, és a legalsó Direkt link nevű dolgot idemásolod.
utolsónak...
Kinőtte a cserepét a növény.
És Általános termőföldbe ültettem bele még tavasszal.
csapvízzel öntözöm,vki szerint ez nem jó.de ezen nem fogok változtatni.
Mármint, tavasszal nőtte ki, ha jól értem, most pedig nincs kinőve a mostani cserepe.
Ha a növény egészséges, akkor nem kell átültetni.
Lehet, hogy túl tőzeges volt a föld, ezek szoktak nagyon hamar kiszáradni és összemenni. Ha nem túl tőzeges, csak rés van a cserép fala mellett, akkor tegyél rá még új földet, és valamivel nyomkodd a résbe, az aljáig.
Nem!
Tavasszal kezdett beteg lenni a növény,így átültettem.És hamar egészségessé vált. Most meg már ngyon szűk neki a hely (meg lehetne sztem szebb is), így vmelyik nap szétültetem.Így lesz két növényem!
Szia!
Szerintem, várj tavaszig a szétültetésével, addig biztosan kibírja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!