Egy normál szobai növényt milyen gyakran kell átültetni és milyen évszakban?
Tudni kellene, hogy milyen növény, hogy ezt az átültetést minősíteni lehessen.
A többség azért trópusi, és nem időszakosan növekszik, hanem mindig, amikor elég jók a körülményei. Azaz ha van elég fény meg hőmérséklet, akkor jól csináltad. Déli fekvésű szobában télen még több is a fény, mint nyáron, mert alacsonyabbról süt a nap, és nem csak a közvetlenül az ablak előtt lévő növényeket éri.
(De persze ott vannak pl. a pozsgások, amiket ilyenkor nem szabad bolygatni, hanem hidegen kell tartani félszárazon vagy teljesen szárazon. Ezért jó lett volna egy fotó.)
Mellékelve egy fotó a növényről(már átültetés után,sztem így is elég sűrűn vannak):
Milyen fajta növény lehet?
Milyen gyakran öntözzem?
Mennyire igényli a napfényt? (a szoba északi,így du. nem süt be a nap)
Szia!
Ez egy anyósnyelv, annak is egy törpe változata. Elég igénytelen növény, sokféle körülményhez tud alkalmazkodni. Fényre sem igényes, bár jobban szereti a világosabb helyet. Egyedül a túlöntözéssel lehet kipusztítani, így nem szabad olyan sokszor locsolni, elég hetente egyszer.
Ez elég nagy cserép neki.
Mint félpozsgás növény, azt szereti, ha kicsit szűk a cserepe, és ezért két öntözés közben többé-kevésbé kiszárad a földje. Ilyen nagy cserépben ez nemigen történik meg, főleg, ha gyakran öntözöd, nem csak hetente. Hosszú távon gond lehet belőle, ha mindig nedves a föld, lehet, hogy tavasszal is ez volt a baja.
Fűtött szobában megnyúlik és csúnya lesz, ha nem közvetlenül ablak előtt van. Nálam is ez történik, pedig ablak előtt egy méterrel van a földön, és ez is kevés fény neki. A megnyúlást ritka öntözéssel lehet csökkenteni, de ilyen nagy cserépnél ezt nem lehet kivitelezni.
Az nem baj, ha sűrű bokor, ez így szeret lenni, ezért nő így.
Köszönöm az infókat!
Hát mitnemondjak elég csúnya neve van, a latin neve biztos szebb:)
de nekem azért megfelel mert igénytelen.
én elég ritkán öntöztem eddig, mikor eszembejutott 2-3hetente, de nem volt egészségtelen a növény, kivétel a tavaszt(fonnyadt levelek),amikoris újraültetés után kivirult.és akkor még nedves volt a földje(ugye friss termőföld), őszre kiszikadtt a földje rendesen,de nem tűnt egészségtelennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!