Ősszel, télen elkezdhet pangani a lakáspiac vagy kár erre várni?
Autót ugye kevésbé vesznek az emberek télen, inkább tavasszal/nyáron jön meg hozzá a kedvük.
Lakásoknál is lehet ez a helyzet?
Nem kötekedni akarok de az autó piac pang nyáron: Mostanában hallottam néhány kereskedőt a nyári uborkaszezon miatt panaszkodni és hogy várják már az őszt.
Az interneten meg a lakáseladók panaszkodnak hogy alig vannak mostanában érdeklődők úgyhogy a lakáspiac is pang nyáron.
Azon már lehet okoskodni hogy ez miért van így - talán mert ez a pihenés és a nyaralás időszaka.
Tavasszal és ősszel van pörgés. De még a tél is forgalmasabb mint a nyár.
Nyáron sehol semmi nem történik, mindenki szabadságon van, aki meg pont nem, az szarrá dolgozza magát, mert a többi szabadságon van :)
A nagytőkések is elmennek ilyenkor 1-2 hónapra nyaralni.
Ősszel minden újra beindul.
De a lakásárak már lefele fognak menni, persze bőven nem a válság utáni szintre.
Mivel a lakáspiac már tavasszal is fékezett, elég egyértelmű, hogy az eladók túlárazzák a lakásokat, ezért nem fogy. Persze mindenhonnan nyomják fizetett cikkben hogy most kell "befektetni". Hát nem. Most volt a lokális maximum. Viszont aki meg akar szabadulni a "befektetésétől" az most nagyon kapálódzik, hogy drágán tudja eladni.
Most Bp. IX. kerületi módra éri csak meg a befektetés, mikor a polgi a haverod, és ötödáron megveszed a lakást az önkormányzattól. Azon tényleg lehet kaszálni.
Most felhívtam jópárat és már nincsenek meg a lakások. 1-2 nap alatt elmennek még magas árakon is.
Ha ez a pankós időszak akkor milyen lehet a nem pangó?
És külső kerületben nézek, 19,15,17,18,stb.
Panelt max tetőtérit v földszintit nem veszik annyira hamar.
A lakásoknál úgy van, hogy év végéig megy a biznisz, azaz novemberben biztos, és még éppen talán decemberben is, persze akkor azért a karácsony közbeszól. Év elején, januárban, február közepéig a fű se nő az ingatlanpiacon. Szerintem az ingatlanosok akkor nyaralnak :D. Olyankor sehol semmi mozgás. Az év eleje általában mindenben ilyen, pl. karácsonykor kivásárolják magukat az emberek, januárban csak a mindennapi élethez szükséges dolgokat veszik meg. Február közepén-végén kezd megmozdulni a lakáspiac, kerülnek fel új hirdetések, stb.
Ha az árakra gondoltál, olyan prognózist hallottam, hogy a magas árak még vagy öt évig megmaradnak.
Szerintem a lakáspiac télen áll. Ahogy más is mondta decembertől februárig kb. a fű sem nő. Ezt követően megindul. Azt gondolom nyár közepe felé talán megint van egy leülés, majd (főleg egyetemvárosok közelében) esetleg a ponthatárok kiderülését követően ismét lesz egy nagyobb hullám, ami szépen csillapodik télre. Pangásnak a nyárit nem nevezném.
Egyébként júliusban kezdtünk el lakásokat nézegetni és engem nem az idegesített, hogy "már elkelt". Sokkal inkább a rengeteg ingatlanos, aki csak közvetít, vagyis "nem is tudja eladják-e végül is a tulajdonosok a lakást", avagy "rendben egyeztetek időpont a tulajdonossal" aztán vagy visszahív, vagy nem.
Egyetlen egy lakás megtekintése ment nagyon gördülékenyen ingatlanossal. Gyakorlatilag a telefonomat követően 5 perc múlva hívott, hogy másnap este mehetünk. Megnéztük és meg is vettük. Mint kiderült délelőtt tették fel a hirdetést, amire én már délután telefonáltam. Mi néztük meg először.
Egyébként az sem mindegy, hogy a lakásvásárlás mely fázisát nézzük, mert mi ugye július végén néztük ki, augusztus közepén szerződtünk, tehermentesítés, hitel szerződés, stb. November vége a birtokba adás.
Nem hinném, hogy pangana.
Én éppen ősszel néztem ki a leendő házamat, és december 20-án költöztünk. Mondtam is a feleségemnek, ennél gazdagabb Jézuskánk sosem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!