Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Csak kíváncsiságból érdekel,...

Csak kíváncsiságból érdekel, más melyiket választaná?

Figyelt kérdés

Nem valószínű hogy befolyásolja a döntésemet, csak úgy érdekel mások véleménye...

1. Lehetőség 85négyzetméteres faluközfonti, munkalehetőségtől 25km vályog kádárkocska 3szoba felújított(új tető, felújított falak)központi fűtés vegyes tüzelésűvel termosztáttal+kandallo az egyik hálóban.

3000négyzetméter telek (szomszédok kertje alapján jó termőföld)

1600fős nyugodt csendes falu, rendőrség kriminalisztikai térképe szerint évi 3 bejelentett rablás a max...

15km Balaton

2. Lehetőség

3 szintes (1pince; 2 nappali, kisszoba, kiskonyha, kisfürdő; 3 két háló kis folyosó bazinagy terasz örök panorámával egy hatalmas horgásztóra.

Zártkerti de minden szomszéd lakott, 1 utcánnyira már belterület, vezetékes víz csatorna minden van.

Tégla, szigeteletlen, 20 éves ház, fűtés jelenleg nincs benne.

1660 lakosú falu, 400cigány de helyiek beszámolói szerint békében élnek, rendőrség kriminalisztika térkép, 2 bejelentett bűneset évente.

4300négyzetméter telek, tele főleg gondozattlan szőlővel.

25km munkalehetőségtől csak a másik irányba mint az 1, 20 km Budapest:)

1. Lehetőség 6millió 4millió önerővel + hitel, azonnal költözhető

2. Lehetőség 4millió, belső burkolatokat fel kell újítani és fűtést kell intézni bele, kémény van. Tehát nem azonnal költözhető,

Jelenleg havi max 25000ret tudok mozgósítani a fizetésemből és 4000.000 ft-m van.

2017. júl. 12. 10:35
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
100%

Tökéletes az előző indoklása, én még annyival kiegészíteném, hogy a 2 millió nem lenne elég, mert a ház szigeteletlen és a körbe szigetelése, ajtók-ablakok cseréje (mert az is kell, ha nem korszerűek és hőszigeteltek) ez már önmagában több mint kétmillió, az ajtók és ablakok számától függően.

Erre jön a fűtés kialakítása, burkolatok cseréje, festés,...számolj Kérdező!

Rohadtul nem éri meg!

2017. júl. 12. 11:38
 12/43 anonim ***** válasza:
100%
Én azt mondom, hogy áldjad a jó sorsod, hogy 15 km-re a Balatontól olyan házat tudsz kapni 6 millióért(!) mint az 1-es, amit bármikor többért el fogsz tudni adni ha rendszeresen karban van tartva, mert azon a vidéken folyamatosan mennek fel az árak.
2017. júl. 12. 11:46
 13/43 anonim ***** válasza:
100%

Első válaszoló vagyok!

11-es 12-es válaszoló tökéletesen leírt mindent!

2017. júl. 12. 12:11
 14/43 A kérdező kommentje:
Szobafestő -burkoló vagyok, bátyám pedig asztalos -szárazépítő, nagybátyám pedig kőműves, a fia pedig víz-gáz-fűtés szerelő +most tanulja a villanyszerelést, így fedjük le szépen az építőipart családi vállalkozásban, még egy ács kéne. szóval a felújítási munkák nálunk csak anyagár :) sokszor még annyi se mert műhely mindig tele van felesleges anyaggal, szóval erre én nem számolok előre.
2017. júl. 12. 12:25
 15/43 anonim ***** válasza:
100%
Én is az elsőt választanám, a hely miatt és a cigányok miatt.
2017. júl. 12. 12:54
 16/43 A kérdező kommentje:

Amúgy ezek az érvek nem hatnának rám, most én a kerti munkától nem tudok iszonyodni, sőt imádom, tény a szőlőhöz nem értek, de egy részét kiszedném, kis részét meg évek alatt kitanulnám.

A gond tényleg a gyerekekkel van... nem as azzal, hogy külterület, mert tényleg a szomszéd utca (200m) már a falu főutcája, hanem ha iskolás korúak lesznek a gyerekek, nem akarom, hogy egy cigányokkal tömött buszon utazzanak... ez szól leginkább az 1. Mellett.

2017. júl. 12. 12:55
 17/43 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Nem az a lényeg, hogy szereted vagy nem szereted a kerti munkát, hanem hogy mennyi IDŐD és ENERGIÁD marad egy ekkora területre munka és napi minimum 50 km utazás (25-25 oda-vissza)és házfelújítás mellett, bár ez utóbbi idővel véget ér.

A legmeggyőzőbbet, a cigányokat már nem említem, mert abban egyetértünk.

Arra gondolj, hogyha azt a mindenre kiterjedő rokoni segítséget, plusz a saját szaktudásodat az 1-es ingatlanba fektetitek, palotát varázsolhattok belőle minimális ráfordítással, roppant rövid idő alatt, amivel erősen növelni tudod az értékét.

A Kádár-kockák egyébként ha nem téglából épültek, akkor sem vályogból vannak, hanem vegyes falazatúak.

Igény szerint később még tehetsz rá emeletet is, a födém megerősítése után, ha nem betonfödémes. Erre hitelt is kaphatsz, amikor letelik a 2 milliód, amit a vásárlásra most felveszel.

Szóval az 1-esben van perspektíva, hidd el!

2017. júl. 12. 13:16
 18/43 anonim ***** válasza:
100%

"...ha iskolás korúak lesznek a gyerekek, nem akarom, hogy egy cigányokkal tömött buszon utazzanak... ez szól leginkább az 1. Mellett..."

Azért én így fejezném be a mondatodat, hogy:

Ha iskolás korúak lesznek a gyerekek, nem akarom, hogy egy cigányokkal tömött buszon utazzanak, EGY CIGÁNYOKKAL TÖMÖTT ISKOLÁBA... ez szól leginkább az 1. Mellett.

Mert ez a nagyon nem mindegy!:)

2017. júl. 12. 13:25
 19/43 anonim ***** válasza:
100%

"én a kerti munkától nem tudok iszonyodni, sőt imádom"

Nem akarom a kedvedet szegni, de akkor is imádni fogod, ha neked csak a munka jut, mert a termést már nem te fogod élvezni. És nem riogatni akarlak, sajnos sok a rossz tapasztalat. Nem csak, hogy haszna nem lesz, még plusz károd is keletkezhet.

Már leírták most ér ennyit? És mennyit fog? Ha eladhatatlanná válik!

2017. júl. 12. 13:33
 20/43 A kérdező kommentje:
#18 mind a két településről ugyanabba a városba fognak bejárni a gyerekek iskolába.
2017. júl. 12. 13:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!