Csak kíváncsiságból érdekel, más melyiket választaná?
Nem valószínű hogy befolyásolja a döntésemet, csak úgy érdekel mások véleménye...
1. Lehetőség 85négyzetméteres faluközfonti, munkalehetőségtől 25km vályog kádárkocska 3szoba felújított(új tető, felújított falak)központi fűtés vegyes tüzelésűvel termosztáttal+kandallo az egyik hálóban.
3000négyzetméter telek (szomszédok kertje alapján jó termőföld)
1600fős nyugodt csendes falu, rendőrség kriminalisztikai térképe szerint évi 3 bejelentett rablás a max...
15km Balaton
2. Lehetőség
3 szintes (1pince; 2 nappali, kisszoba, kiskonyha, kisfürdő; 3 két háló kis folyosó bazinagy terasz örök panorámával egy hatalmas horgásztóra.
Zártkerti de minden szomszéd lakott, 1 utcánnyira már belterület, vezetékes víz csatorna minden van.
Tégla, szigeteletlen, 20 éves ház, fűtés jelenleg nincs benne.
1660 lakosú falu, 400cigány de helyiek beszámolói szerint békében élnek, rendőrség kriminalisztika térkép, 2 bejelentett bűneset évente.
4300négyzetméter telek, tele főleg gondozattlan szőlővel.
25km munkalehetőségtől csak a másik irányba mint az 1, 20 km Budapest:)
1. Lehetőség 6millió 4millió önerővel + hitel, azonnal költözhető
2. Lehetőség 4millió, belső burkolatokat fel kell újítani és fűtést kell intézni bele, kémény van. Tehát nem azonnal költözhető,
Jelenleg havi max 25000ret tudok mozgósítani a fizetésemből és 4000.000 ft-m van.
Tökéletes az előző indoklása, én még annyival kiegészíteném, hogy a 2 millió nem lenne elég, mert a ház szigeteletlen és a körbe szigetelése, ajtók-ablakok cseréje (mert az is kell, ha nem korszerűek és hőszigeteltek) ez már önmagában több mint kétmillió, az ajtók és ablakok számától függően.
Erre jön a fűtés kialakítása, burkolatok cseréje, festés,...számolj Kérdező!
Rohadtul nem éri meg!
Első válaszoló vagyok!
11-es 12-es válaszoló tökéletesen leírt mindent!
Amúgy ezek az érvek nem hatnának rám, most én a kerti munkától nem tudok iszonyodni, sőt imádom, tény a szőlőhöz nem értek, de egy részét kiszedném, kis részét meg évek alatt kitanulnám.
A gond tényleg a gyerekekkel van... nem as azzal, hogy külterület, mert tényleg a szomszéd utca (200m) már a falu főutcája, hanem ha iskolás korúak lesznek a gyerekek, nem akarom, hogy egy cigányokkal tömött buszon utazzanak... ez szól leginkább az 1. Mellett.
Kedves Kérdező!
Nem az a lényeg, hogy szereted vagy nem szereted a kerti munkát, hanem hogy mennyi IDŐD és ENERGIÁD marad egy ekkora területre munka és napi minimum 50 km utazás (25-25 oda-vissza)és házfelújítás mellett, bár ez utóbbi idővel véget ér.
A legmeggyőzőbbet, a cigányokat már nem említem, mert abban egyetértünk.
Arra gondolj, hogyha azt a mindenre kiterjedő rokoni segítséget, plusz a saját szaktudásodat az 1-es ingatlanba fektetitek, palotát varázsolhattok belőle minimális ráfordítással, roppant rövid idő alatt, amivel erősen növelni tudod az értékét.
A Kádár-kockák egyébként ha nem téglából épültek, akkor sem vályogból vannak, hanem vegyes falazatúak.
Igény szerint később még tehetsz rá emeletet is, a födém megerősítése után, ha nem betonfödémes. Erre hitelt is kaphatsz, amikor letelik a 2 milliód, amit a vásárlásra most felveszel.
Szóval az 1-esben van perspektíva, hidd el!
"...ha iskolás korúak lesznek a gyerekek, nem akarom, hogy egy cigányokkal tömött buszon utazzanak... ez szól leginkább az 1. Mellett..."
Azért én így fejezném be a mondatodat, hogy:
Ha iskolás korúak lesznek a gyerekek, nem akarom, hogy egy cigányokkal tömött buszon utazzanak, EGY CIGÁNYOKKAL TÖMÖTT ISKOLÁBA... ez szól leginkább az 1. Mellett.
Mert ez a nagyon nem mindegy!:)
"én a kerti munkától nem tudok iszonyodni, sőt imádom"
Nem akarom a kedvedet szegni, de akkor is imádni fogod, ha neked csak a munka jut, mert a termést már nem te fogod élvezni. És nem riogatni akarlak, sajnos sok a rossz tapasztalat. Nem csak, hogy haszna nem lesz, még plusz károd is keletkezhet.
Már leírták most ér ennyit? És mennyit fog? Ha eladhatatlanná válik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!