Mennyit kéne alkudni? Mik a praktikák?
(Azért kérdezem, mert még sosem vásároltunk ingatlant.) Néztünk ki egy házat, egy kb 12 ezres lakosú városban. 14 M forintért van meghirdetve. Viszont nekünk a teljesen maximális összeg, amit rá tudnánk szánni az 10 millió enne. Viszont ezt azonnal ott kp.-ban. Ez ütőképes lap lenne,hogy ennyit alkudjunk? Hallottam már olyat, hogy 18 millió helyett vki 13,5 ért kapott vagy 14 M helyett 11-ért...
És, hogy igenis rámenősnek kell lenni. Be is lehet kamuzni, hogy még van egy ház, csak annak mondjuk nagyobb az udvara, és nekünk kisebb kell, és ha nem adják, oda akkor inkább azt vesszük... Mik a praktikák?
10 milliós házat 9,5-re lealkudni okés. De 14-est maximum 10-re szerintem esélytelen.
Nézzetek körül, hogy ott a hasonló paraméterű házakat mennyiért hirdetik. Ha mindenki 14 körül, akkor biztos nem fog lemenni 10-ig.
Igen,ezt is be lehet kamuzni...de engem még ha igaz akkor se érdekelne miután 4 milliót buknék.
Meglepődnék nagyon ha 10ért oda adnák, én úgy gondolom 13 millió,de 12,5 milliónál már szerencsétek lenne nagyon. Városban jobban mennek az ingatlanok mint egy zsák faluba a semmi közepén.
Viszont természetesen próba szerencse!!!!!!!
Azért megkockáztathatnád hogy ha pl régóta kint van a hirdetés , vedd figyelembe az ár érték arányt is...
Én azt csinálnám fognám a pénzt hangsúlyoznám hogy már azonnal tudnék is fizetni de ez a maximum, hogy komoly vevővel van dolga , de ha nem jön be mlg mindig el tudtok sétálni ... bele is köthetsz pár dologba ...
Praktika, de nevezzük inkább csalásnak....:
Meg lehet hirdetni hasonló házakat 11,5 millióért
ez hamisan pozicionálja kevesebbre a kiszemelt ingatlan értékét.
Szigorúan másik néven lehet több független 10 milliós ajánlatot tenni, esetleg olyat is, ami 13 millió kétéves fizetési határidővel.
Mindez fordítva is elsülhet, lebukás gyanúja esetén dacból semmit sem enged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!