Adott egy 34,9 M-es lakás. Mennyit mernétek alkudni? Mennyit engednétek?
Ez azért nem olyan egyszerűen megválaszolható.
Sok mindentől függ (az ingatlan piaci ára mennyire közelíti meg a környéki ingatlanárakat, alá vagy fölé van árazva; magánszemélytől vagy ingatlanostól veszed; az eladónak mennyire sürgős...),
Látom, ha valaki nem olyan választ ad, amit a kérdező hallani akar, hogy ezt bizony 20 millióért is oda fogják adni, az rögtön le lesz pontozva...
Csak nyugodtan, de így nem értem mi értelme van a kérdésnek...
Lehet találgatni, de mi lenne ha az eladótól kérdeznéd meg? Az hogy itt mit írnak, nem hiszem, hogy befolyásolná az eladó elgondolását az árról.
Jöhet a lepontozás!
Ez attól függ, hogy mennyire akarod a lakást, tudsz-e más komoly érdeklődőről, kp-s vevő vagy-e ,stb...
Ha tegyük fel, hogy amúgy kapós lakásról van szó, de te már holnap tudnák fizetni, akkor megpróbálhatsz bemondani 30-at, maximum nem fogadják el és tesznek egy másik ajánlatot. Ha biztosabbra akarsz menni, akkor csak 1-2 milliót próbálj lefaragni. Ha pedig épp úgy jársz, hogy másnak is tetszik a lakás és meg is adja az árát, akkor meg nem nagyon van alkura lehetőség. Persze ez ritkább, de ez is benne van a pakliban
Én rákérdeznék a 30-ra, max kiröhög.
Nemrég nézegettem lakásokat kifejezetten egy környékre koncentrálva. Tehát tisztában voltam azzal, hogy aktuálisan mit mennyiért kínálnak. 2 szobás lakás, amit a nyers falakig vissza kellett volna bontani és újjá építeni, annyira lakhatatlan állapotban volt, 6 millióra tartottak. Bementem, szétnéztem, mondom a tulajnak, hogy nagyvonalú leszek, 4 és fél. Mondanom sem kell, hogy eldurrant az agya, hogy mit képzelek, milyen pofátlan ajánlat, stb. Jó árulgatást kívántam és eljöttem. A szomszéd utcában, kb 50-100 méterrel odébb 5,5-ért kínáltak 3 szobás, félig felújított lakást. A másik irányban meg 5-ért ugyan olyat, mint az első, csak kevésbé lelakva. Utóbbi kettőből ráadásul fél milliót simán alkudni lehetett volna. Mivel befektetési céllal nézelődtem és nem voltam vásárlási kényszerben, megengedhettem magamnak, hogy keményen alkudjak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!