Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mit gondoltok, használt...

Mit gondoltok, használt sorházi lakást, ikerházfelet, családi házat el lehet most adni, vagy a CSOK miatt reménytelen?

Figyelt kérdés
Lassan egy hónapja áruljuk egy megyeszékhelyen hazsnált sorházi lakásunkat. Több szakértő látta, állítólag reális az ár, mégsem tolonganak az érdeklődők, és ahogy elnézem, a hirdető oldalak is tele vannak kertes házakkal. :( Ez a CSOK miatt lenne? Most akkor meghalt a használt családi házak piaca? Nektek mi a tapasztalatotok?

2017. márc. 12. 18:30
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
mivel nincs aki megvegye (mindenki kint van). amire kereslet van az 2.7m házak azt viszik mint a cukrot ha a te házad drágább és rossz helyen van az eladása lehetetlen
2017. márc. 12. 22:25
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem nem.Eleve a hasznalt házra járó csokot nagyságrendekkel többen igénylik mint az újra járót.Így inkább lépéselőnyben kellene lenned.Az ok másban keresendő.
2017. márc. 13. 07:23
 3/6 anonim válasza:
74%
Mi most szeretnénk venni megyeszékhelyen használt sorházat. Mi inkább azt vettük észre, hogy még drágábban árulják, mint a kertes házakat. Így inkább szerintem azt vesznek ennyi pénzért. Sztem irreálisan magas árakat adnak meg. Azért ezek mégis csak sorházak, mégsem olyan, mint egy önálló kertes ház nagy udvarral. Így mi is olyat kerestünk, ami reális áron van. 1-2-3-at találtunk. Megnézve redukáltuk 2-re. Úgyhogy szerintem azzal van a baj, hogy olyan áron akarják eladni, mint egy családi házat. Vagy drágábban. Ráadásul itt sok forgalmas helyen van (4 sávos mellett) . Az ilyen alapból kilőve.
2017. márc. 13. 18:34
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, nagyon hasznosak voltak a hozzászólások.

Nem tudtam, hogy a használt ingatlnaokra kérik inkább a CSOK-ot.

Nem tudom, mi lehet a baj. Jó helyen van (belváros, minden közel, mégis csendes), jó állapotban, új építésű (tíz éves), és állítólag nincs túlárazva sem. Persze ha engednék vagy 5 milliót, biztos jobban érdeklődnének, de elkótyavetyélni sem szeretném. :(

2017. márc. 14. 14:36
 5/6 anonim válasza:
Mi is most adtunk el egy lakást kérdező. Egyik héten senki sem hívott. Én is kétségbe estem, hogy mi lehet a baj. Másik héten rögtön 2-en egy nap alatt. Abból az egyik meg is vette. Ki kell várni a vevőtöket! Kitartást! Ha azt mondod, hogy reális az ár, akkor ezzel nincs gond. És tényleg a használt Csok megy most jobban. Bankban dolgozom, így tudom. A környék is jó. Akkor tényleg csak várni kell. Amúgy sokszor a kisebb értékű ingatlanok hamarabb elmennek... Ha nagy értékű, akkor kisebb rá a kereslet. Kitartást!
2017. márc. 14. 15:18
 6/6 anonim ***** válasza:
A fiatal építésű benti házakat gyakran annyiért akarják eladni, mintha kicsit kintebb épít az ember egy olyat, ami teljesen olyan, amilyet akart ráadásul önálló ház, nem is sorház. Sok ember, aki házat akar, az úgy van vele, hogy a sorház nem egy nagy előrelépés egy társasházi lakáshoz képest, viszont sokkal sokkal drágább és akkor már annyiért, vagy tényleg csak egy icipicit többért teljesen önálló házat is lehet venni.
2017. márc. 15. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!