Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Beperelhet valaki egy ház...

Beperelhet valaki egy ház miatt ha van hagyatékim? Ha mégis akkor mi a teendő?

Figyelt kérdés
2 éve hogy elhunyt a faterom és hát, egy fél ház és hiába próbálom eladni nagybátyám folyton elkergeti a vevőket, érdeklődőket ami elég idegesitő tud lenni. Emeletes házrol van szó övé az emelet enyém a földszinti rész. Mit kellene lépnem hogy leszálljon rollam?

2017. júl. 2. 10:03
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem vannak minden országban érvényes alaptörvények.

Az egyik ilyen, hogy a tulajdonostársnak elővételi joga van.

Aztán, hogy szakértői értékbecslés után nézik az értékét.

És, ha nem volt ott a hagyatékin, az egy külön tészta. Mo-on is letagadják a máshol élő rokonokat, hogy "ismeretlen helyen tartózkodik", pedig csak azt akarják elérni, hogy ne legyen ott. A hagyatékin meg a közjegyző megbízza az "örököstársat" a távollévó -letagadott- ember ÉRDEKképviseletével.

Ha nem volt ott a hagyatékin, póthagyatékit kell kérni. Amit én a nagybátyád helyében már régen kértem volna.

2017. júl. 3. 03:20
 12/30 kovpet ***** válasza:
100%

# 11: Jogszabályok határozzák meg az öröklést, nem igazán számít, hogy ki van ott és ki nem, a nem jelenlévő nevében kétlem, hogy vissza lehetne utasítani az örökséget, egyéb változtatásra a törvényes örökléshez képest meg nem látom, hogy mit lehetne tenni.

Nem vagyok jogász, nem biztos, hogy igazam van, de sajnos voltam már néhány hagyatéki tárgyaláson és sehol nem lett volna máshogy, ha nem vagyok ott.

2017. júl. 3. 10:36
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

"Ha nem volt ott a hagyatékin, póthagyatékit kell kérni. Amit én a nagybátyád helyében már régen kértem volna."

Miért is? Ha egy testvérpárnak van egy közös háza 50-50%-ban, az egyik meghal, és az egész vagyonát a fia örökli. Akkor mi köze van ahhoz a másik tulajdonosnak???

Ő nem örökölt, akkor miért kellene ott lennie a hagyatékin?

2017. júl. 3. 11:55
 14/30 A kérdező kommentje:
Ez az amit ő se fog fel hogy semmi köze ahhoz amit örököltem, ő most azt talàlta ki magának hogy őtet illeti meg is akarná úgy 5000 eurot szánna rá de miaz? Jobban örülne ha csak úgy ingyen adnám.
2017. júl. 4. 10:48
 15/30 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy Romániában milyen törvények vannak, de egy hivatalos árbecslővel fel kell értékeltetni az ingatlant és annak az ÍRÁSBELI véleménye alapján add el neki a részed.

Lehet, hogy valamivel kevesebbre fogja becsülni, mint ami az elképzelésed, (...de az is lehet, hogy többre) mindenesetre ebből az áldatlan helyzetből lépj ki, mert csak bosszúságod lesz vele.

Kivéve, ha a nagybátyád 102 éves és várható a napokban a

távozása!

2017. júl. 4. 14:25
 16/30 A kérdező kommentje:
Én örülnék a legjobban ha tudnék szabadulni ettöl a helyzettöl, de az van hogy nem akarja kifizetni neki csak ingyen kellene a részem max 10.000 eurot szánna rá, ha viszont idegennek akarnám elpasszolni akkor pedig jön azzal hogy őt illeti, én pedig lassan idegbeteg leszek
2017. júl. 5. 11:00
 17/30 anonim ***** válasza:

Szerintem sürgősen cserélj ügyvédet, mert aki most van neked, az egy idióta.

Egyszerűen nem hiszem, hogy egy megfelelően hozzáértő ügyvédnek ez probléma lehet!

Biztos nem a tiéd az első eset a történelemben, ahol közös tulajdonlás esetén az egyik keresztbe tesz a másiknak.

Akármi is a véleményünk Romániáról, ezt a helyzetet még ott is meg kell tudni oldani.

Ha másképp nem megy, akkor állíts oda egy pár 2m-es emberrel és tanítsátok móresre, mert ameddig meg vagy szeppenve, addig ő diktál neked, teljesen jogtalanul.

2017. júl. 5. 11:18
 18/30 A kérdező kommentje:
Valami megoldás csak lesz, de hogy megveressem van megverjem... abbol csak megint nekem lenne gondom, ha már kétszer fel voltam jelentve csak mert odamegyek akkor mit tenne ha meglépném azt hogy megveretem? Azis nagy gond hogy csóró vagyok, egy ügyvédet finanszirozni kell hogy lépjen is valamit
2017. júl. 5. 11:30
 19/30 anonim ***** válasza:

Akkor költözz be a tulajdonodba, és keserítsd meg az életét. Neked ugyanannyi jogod van ott lakni, mint neki (gondolom ez Romániában is így van)

AZtán kiderül, ki unja meg hamarabb.

2017. júl. 5. 12:20
 20/30 A kérdező kommentje:
Végülis igen, annyi jogom van oda menni vagy ott lenni, mint neki, de nem szivesen laknék a közelében, már azt is ajánlották próbálják meg kiadni bérbe cigóknak, de cigókkal üzletelni nem a legjobb ötlet
2017. júl. 5. 17:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!