Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Panel vagy tégla lakást...

Panel vagy tégla lakást érdemesebb venni? (többi lent)

Figyelt kérdés
Szegedi lakásokról lenne szó,mindkét lakás négyhetméterét tekintve 70 nm-es,mindkettő külvárosi,és mivel ez szeged,itt nem több száz éves régi polgári lakásokról lenne szó,hanem tulképp egyidős a panellal,a dilemmám az,hogy a tégla 3 millióval drágább,viszont mindkettő egyedi fűtésű,annyit tudok hogy hő szempontjából a tégla nyáron hűvösebb,a panel meg télen melegebb,az lenne inkább itt a kérdés hogy hangszigetelés szempontjából,megéri az a plussz 3 millió csak azért mert tégla?Főleg azok tapasztalata érdekel akinek mindkettő típussal volt szerencséje megismerkedni,válaszaitok köszönöm,június közepéig muszáj eldöntenem...

2017. jún. 3. 19:08
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
64%
Jó, de 10 emeletes a tégla? Mert ahol több szomszéd, több a zaj. Három misit sztem nem ér meg, ha annyira zavar a zaj, akkor az a biztos ha te hangszigeteled a lakásod.
2017. jún. 3. 19:54
 12/25 A kérdező kommentje:
Mindkettő 4 emeletes/magasföldszintes
2017. jún. 3. 19:55
 13/25 anonim válasza:
77%
Mondjuk ha mindkettő 4 emeletes és kb ugyanolyan akkor egyértelműen panel. Én gangos 1 emeletes belső udvaros téglaházban laktam 10 évet és imádtam, viszont így a te eseted egész más. Laktam 4 emeletes panelban is,az sokkal barátibb mint a 10 emeletesek és valamivel modernebbek is. Abszolút igaz a kevesebb szomszéd kevesebb zaj plusz így kicsit személyesebb is. A sok negatívum a 10 emeletes lassan 50 éves panelokra értettem. (5 válaszoló vagyok)
2017. jún. 3. 20:03
 14/25 anonim ***** válasza:
75%

"aztírják hogy a tégla jobb,bár mondjuk ez pest tekintetében nem mérvadó,mert ott mindenki téglába lakik,és azt szokták mem."

Azért ez jó nagy csacsiság!

Pesten van a legtöbb panel, akkora lakótelepek vannak, hogy sokban többen laknak mint egy vidéki városban. Az ötödik lakásomban lakom, ez az első tégla, a többi mind panel volt.

Amíg egy téglaházban van átlag 20 lakás, addig egy 10 emeletes panelben 100 -120.

Én nem mennék vissza panelba.

2017. jún. 3. 20:27
 15/25 anonim ***** válasza:
24%

Tèglában laktam, valóban rohadt hideg tèlen, főleg, hogy a '90-es èvekben cserèlt műanyag ablakok már nem zártak jól. Nyáron nem mondanám, hogy hűvösebb volt, de ezt főleg a keleti-nyugati fekvèsènek köszönhette. Ès valóban lehet hallani a szomszèdokat, a falon keresztül is.

Panelnál jobban áthallatszik, de szerintem nem sokkal.

2017. jún. 3. 20:54
 16/25 anonim ***** válasza:
79%

6 emeletes panelben laktam, még a szomszéd szellentését is hallottam. Rosszabb volt, mint egy szappanopera. Olyan sose volt, hogy csend legyen.

Most 9 emeletes csúsztatott zsalusban lakom. Ez annyit tesz, hogy a oldalsó válaszfalak téglák, alul-felül és a külső szerkezet vasbeton.

A nyugalom szigete.

Még ha a felső szomszéd bulizik is, csak tompa zajként hallom.

Fűtés cirkó, nyílászárók jók, 2 éve szigetelt, sose fagyoskodunk. Ez egy ~60 éves ház.

2017. jún. 4. 07:11
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

*ja, és azért írtam, mert ezt is téglának árulták, pedig nem teljesen az.

Tégla és tégla között is nagy különbség lehet.

Ugyanakkor csendes panelt még nem láttam.

2017. jún. 4. 07:13
 18/25 A kérdező kommentje:

Hát mondjuk én bevallom hogy ha már közös körfolyosós tégla,és 10 emeletes panel közül kéne választanom,akkor inkább a panelt választanám,mivel szerintem borzalmas frusztráló hogy a ki kicsi ablakom előtt sétálnak el napi 10x ill. Ha kinézek az ablakon,a szomszéd arca tárul elém,vagy egy hatalmas nagy fal,amin a nap még nem.sütött át soha(ilyenbe voltam pesten)

Köszönöm a válaszokat,de én azt a konzekvwnciát vontam le,hogy 3 milliót plusszba nem ér meg azért,hogy valamivel kltompítja a hangot,inkább tényleg leszigetelem a falakat is,és a többi megmaradt részét meg felélem.

Mégegyszer köszi a segítséget:)

2017. jún. 4. 11:49
 19/25 anonim ***** válasza:
83%
Én a panelt venném, a maradék 3millából meg úgy kihegyezném hogy a csodájára járnának. Mi panelban lakunk 7.en nagy mákkal, mert itt szilveszterkor is olyan kuss van mint a hullaházban. Ezért is furcsállom a vékonyak a falak meg hallani ha fingik dumákat. De mondom lehet hogy mákunk van.
2017. jún. 4. 21:10
 20/25 A kérdező kommentje:

Hát ha valami bömböl azt bárhol hallod,az itt megnyilvánuló urak/hölgyek meg főleg a beszédhang tompaságára utalnak,hogy e-tekintetben meg mennyivel jobb a tégla.Viszont az első hozzászóló meg épp azt hangsúlyozta hogy tégla házba is lehet hallani a dumát/fingást stb.

De pl a kertesbe mev a szomszéd kutyáját hallod,meg a fűnyírást,vagy a kerti grillezés/összejövetelek hangját,szóval úgylátszik hogy aki nem az erdőbe/falun/hegyen/a rózsadombon lakik,az ha nincs szerencséje,a hág anyagfelhasználásától függetlenül nagyon be tudja szopni,szóval én is inkább a panelt választom,és leszigetelem amennyire lehet.

Mégegyszer köszönöm az összes választ!

2017. jún. 5. 00:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!