Panel vagy tégla lakást érdemesebb venni? (többi lent)
"aztírják hogy a tégla jobb,bár mondjuk ez pest tekintetében nem mérvadó,mert ott mindenki téglába lakik,és azt szokták mem."
Azért ez jó nagy csacsiság!
Pesten van a legtöbb panel, akkora lakótelepek vannak, hogy sokban többen laknak mint egy vidéki városban. Az ötödik lakásomban lakom, ez az első tégla, a többi mind panel volt.
Amíg egy téglaházban van átlag 20 lakás, addig egy 10 emeletes panelben 100 -120.
Én nem mennék vissza panelba.
Tèglában laktam, valóban rohadt hideg tèlen, főleg, hogy a '90-es èvekben cserèlt műanyag ablakok már nem zártak jól. Nyáron nem mondanám, hogy hűvösebb volt, de ezt főleg a keleti-nyugati fekvèsènek köszönhette. Ès valóban lehet hallani a szomszèdokat, a falon keresztül is.
Panelnál jobban áthallatszik, de szerintem nem sokkal.
6 emeletes panelben laktam, még a szomszéd szellentését is hallottam. Rosszabb volt, mint egy szappanopera. Olyan sose volt, hogy csend legyen.
Most 9 emeletes csúsztatott zsalusban lakom. Ez annyit tesz, hogy a oldalsó válaszfalak téglák, alul-felül és a külső szerkezet vasbeton.
A nyugalom szigete.
Még ha a felső szomszéd bulizik is, csak tompa zajként hallom.
Fűtés cirkó, nyílászárók jók, 2 éve szigetelt, sose fagyoskodunk. Ez egy ~60 éves ház.
*ja, és azért írtam, mert ezt is téglának árulták, pedig nem teljesen az.
Tégla és tégla között is nagy különbség lehet.
Ugyanakkor csendes panelt még nem láttam.
Hát mondjuk én bevallom hogy ha már közös körfolyosós tégla,és 10 emeletes panel közül kéne választanom,akkor inkább a panelt választanám,mivel szerintem borzalmas frusztráló hogy a ki kicsi ablakom előtt sétálnak el napi 10x ill. Ha kinézek az ablakon,a szomszéd arca tárul elém,vagy egy hatalmas nagy fal,amin a nap még nem.sütött át soha(ilyenbe voltam pesten)
Köszönöm a válaszokat,de én azt a konzekvwnciát vontam le,hogy 3 milliót plusszba nem ér meg azért,hogy valamivel kltompítja a hangot,inkább tényleg leszigetelem a falakat is,és a többi megmaradt részét meg felélem.
Mégegyszer köszi a segítséget:)
Hát ha valami bömböl azt bárhol hallod,az itt megnyilvánuló urak/hölgyek meg főleg a beszédhang tompaságára utalnak,hogy e-tekintetben meg mennyivel jobb a tégla.Viszont az első hozzászóló meg épp azt hangsúlyozta hogy tégla házba is lehet hallani a dumát/fingást stb.
De pl a kertesbe mev a szomszéd kutyáját hallod,meg a fűnyírást,vagy a kerti grillezés/összejövetelek hangját,szóval úgylátszik hogy aki nem az erdőbe/falun/hegyen/a rózsadombon lakik,az ha nincs szerencséje,a hág anyagfelhasználásától függetlenül nagyon be tudja szopni,szóval én is inkább a panelt választom,és leszigetelem amennyire lehet.
Mégegyszer köszönöm az összes választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!