Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Panel. Vagy téglalakást...

Panel. Vagy téglalakást érdemesebb venni? És miért? Mi van mellette/ellene?

Figyelt kérdés
Elsó lakásom lenne,annyit tudok hogy egy ugyanakkora panel olcsóbb egy-két millával de akkor a tégla mivel jobb?

2017. ápr. 20. 22:57
 1/9 anonim ***** válasza:
20%

A panel nem veletlenul olcsobb: hoszigeteles nuku, telen a futesre ramegy a gatyad is, a vasbeton falak miatt hangszigeteles is nuku, a szomszed szellent egyet es te 2 lakassal arrebb is hallod...

Azert azon elgondolkoztam, hogy egy ilyen kerdeshez ('a tegla mivel jobb') mennyire kell olvasatlannak, altalanosan tajekozatlannak lenni, hogy feltedd...

2017. ápr. 20. 23:28
 2/9 A kérdező kommentje:
Igazabol ugy kellett volna feltennem a kérdést hogy "a tégláról mi a vélemény a nagyérdeműnek" mert panelos ismerősöm van,és nem fázik,nincs gond a szigeteléssel,és habár a szomszédai csendesek,le lehet szigetelni a falakat,a bejárati ajtót,és a műanyag nyílászárókat is.más szempontból kérdeztem az előnyét.
2017. ápr. 20. 23:38
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha a panel lakásról már mindent tudsz, mert van panelos ismerősöd. Akkor én csak annyit mondok a panelről, hogy nem rossz választás, sőt ár érték arányban (általában)a legjobb választás a panel lakás.

Azért írom, hogy általában, mert a panel esetében is , igaz ritkán, de eltudnak rugaszkodni az árérték realitásoktól az eladók.

("tégla" Családi házban nevelkedtem és nőttem fel)

Az utóbbi 15 - 20 évben épült tégla lakásokkal nagyon körültekintőnek kell lenni, mert a kivitelezési munkálatok minősége sok esetben nagyon gyenge, nem ritkán kritikán aluli. Mind ez azért van így, mert a legtöbb "fekete" munkást az építő iparban alkalmazták, sokszor szakmai végzettség nélküli melósokat alkalmaztak és had ne folytassam a többi trehányság felsorolását.

2017. ápr. 21. 00:40
 4/9 anonim ***** válasza:
82%

Nem véletlenül drágább, első jól leírta. Vannak jól felújított panelek, amik elviselhetőbbek, de sajnos átlagosan a panel szigetelés, fűthetőség, lakóközösség terén rosszabb, mint a tégla társasházak. Nem véletlenül olcsóbbak. Hogy a haverod pont jobbat fogott ki, az egy dolog. Rokonaim és én is panelban élek, a tégla sokkal jobban szigetel. A panel egy előnye, hogy elég sok lakásnak jobb a beosztása, mint a régebbi téglalakásoknak, no meg olcsó. Indulásnak jó lehet, hosszabb távon számomra elképzelhetetlen a panelélet.

Viszont Zoltánnal is egyet kell értenem, a téglalakásokra is figyelni kell, és meglepő módon különösen veszélyesek az új lakások. Felénk elég sok épült, horribilis összegekért vesztegetik őket, és nem mindig áll arányban az érték és minőség az árral...

2017. ápr. 21. 06:45
 5/9 anonim ***** válasza:
48%

Én panelos vagyok, alapvetően szegényebb környék székesfehérváron...

Mióta átesett a házunk a panelprogramon, tehát van szigetelés, új nyílászárók, na meg az óra a radiátoron ami azt méri mennyi annak a hőleadása... szinte senki nem fűt télen... én egy darabig nyomattam de tavaly a teljes fűtési szezonban havi 60-70.000res számlák jöttek, mivel a falaim egyből elszívják a hőt amit a radiátor lead, és nem a szomszédokat akarom fűteni... idén volt olyan nap, mikor 6 fok volt a lakásban... mindenki begyújtja a gáztüzhelyt és nyitva hagyja az ajtaját...

Utálok itt lakni, idén költözöm kertes házba.

2017. ápr. 21. 08:16
 6/9 anonim ***** válasza:
30%
Ja és valaki rendszeresen a lépcsőházba szarik, 20 év alatt nem tudtunk rájönni, ki az.
2017. ápr. 21. 08:18
 7/9 anonim ***** válasza:
52%

Egyetértek az elsővel.

És kiegészíteném azzal, hogy a panelok csúnyák, a paneles környékeken sétálni nem egy szívderítő látvány, a belső térrendezés is ronda. Nem tudnék panellakó lenni.

2017. ápr. 21. 09:32
 8/9 anonim ***** válasza:
19%

Azért nem éri meg panelt venni, mert ezeknek van egy az építéstől számított 70 éves "szavatossági ideje", ami lassan lejár. Hogy utána mit fognak velük kezdeni (elbontják/korszerűsítik?), azt nem tudom.

Viszont az olcsóbb lakást ha hitelből vennéd az értékbecslő le fogja értékelni jó eséllyel, mivel ő azt is nézi hogy évek múltán mennyiért tudná értékesíteni a bank ha te mondjuk már nem tudsz fizetni stb.

Ha viszont lejjebb értékeli mint amennyiért az eladó árulja akkor a becsült értékre kapsz csak hitelt, és a kettő összeg közötti különbözetet neked kell zsebből kifizetned (plusz ugye az önerő a hitelhez, meg az illetékek, ügyvédi díj stb.).

Na mármost ha meg is veszel egy panelt sikeresen, akkor is ott van ha később eladnád akkor jó eséllyel kevesebbért tudod majd, szóval buksz rajta.

A tégla viszont értékállóbb.

Amúgy én panelban nőttem fel, sosem volt csótány, se patkány. Néha fáraóhangya a 20 év alatt de azt Biokill simán kiírtja 2 nap alatt.

A szomszédokat nem hallottam, csak a felettünk lévő husky vonyítása volt zavaró éjjel mikor aludtam volna.

De most kisbaba is lakik alattunk, hallani a sírását ha nagyon odafigyelek de nem zavar az alvásban se semmiben.

2017. ápr. 21. 11:45
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

"Azért nem éri meg panelt venni, mert ezeknek van egy az építéstől számított 70 éves "szavatossági ideje", ami lassan lejár. "

Van egy szekta ami ezt a hülyeséget hirdeti? Csak már többször is láttam is a gyakorin ezt a hülyeséget.Ha karban van tartva és nem engedjük korrodálni a vb. szerkezeti elemeket akkor több ezer évig elállnak.

2017. ápr. 21. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!