Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Milyen Debrecenben élni?...

Milyen Debrecenben élni? Pestről költöznénk le. Munka van? Befogadnak, kulturális élet? Biztonságos? Kisebbségek?

Figyelt kérdés

2017. márc. 3. 16:11
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ. Nincs munkám Pesten sem. Itt sincs lehetőség. Debrecen sokkal barátságosabb és emberibb. Imádom.
2017. márc. 5. 11:49
 12/34 anonim válasza:
19%

Gondolkozz el józanul hogy egy sokkal kisebb városban

Több lehetőség van-e.

2017. márc. 5. 19:31
 13/34 anonim ***** válasza:
45%
Miskolcról nem gondolkodtál még :-)
2017. márc. 7. 08:25
 14/34 anonim ***** válasza:
88%
Debrecenben születtem,60 évet leéltem e városban.Budapesttől csak abban különbözik,hogy nyugodtabb város,mert kevesebb a lakosa.Sajnos itt szinte semmi munkalehetőség nincs,ezért jelenleg fejvadászcég által Dunavarsányban dolgozom,céges albérletben lakom és havonta 1x utazok haza Debrecenbe.Tehát az összes kérdésedre pozitív a válaszom,kivéve a munkalehetőség.A fővárost is ismerem,mert lakik ott rokonom,tehát össze tudom hasonlítani a 2 várost:csak munkahely szempontjából jobb B.p.-t.
2017. márc. 11. 18:11
 15/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Budapestben az zavar, hogy lélektelen? Semmi közösség, összetartás. Debrecen ilyen szempontból jobb?
2017. márc. 12. 11:15
 16/34 anonim válasza:
82%
Tény hogy Debrecenben nem túl magasak a fizetések, de munka azért többnyire van, meg az árak sincsenek annyira elszállva mint Pesten.
2017. márc. 12. 14:26
 17/34 anonim ***** válasza:
82%
Ha igazi debrecenivé tudsz válni, akkor nagyon jól fogod érezni magad!!! (sok pesti ismerősömnek sikerült ez, és már nem mennének vissza.)
2017. márc. 12. 16:00
 18/34 anonim ***** válasza:
84%

- "Milyen Debrecenben élni?" Melyik részén? Hány évesen, milyen érdeklődési körrel? A bulik érdekelnek, az éttermek, vagy múzeumok, vagy mi? Vagy a közbiztonság? Az is attól függ, hogy melyik részen és milyen módon élsz. Nekem az elmúlt 4 évtizedben bejött. :)

- "Pestről költöznék le." Le. Ebből azt mondanám, hogy ne tedd. Ebből nekem lenézés érződik, és akkor ezzel nem leszel nagyon jól befogadva, mert önérzetes kis genyók vagyunk. :) De tényleg.

- "Munka van?" Milyen szakmában? Milyen képzettséggel? Milyen elvárásokkal? Nekem folyamatosan van lassan két évtizede, szóval van. Ja, nem, mert egy csomó emberről tudok, akiknek nincs. De ha a fővárosban, ahol az emberek egyötöde lakik, nem sikerül semmit találni, én elgondolkoznék.

- "Befogadnak?" Lásd két ponttal feljebb.

- "Kulturális élet?" Van, de sokkal kevesebb, mint Budapesten.

- "Biztonságos?" Igen. Nem. Attól függ, hol és mikor. Én annak mondanám. Sokan viszont nem.

- "Kisebbségek?" Gondolom, mire gondolsz. Vannak. Sőt, van külön "telep" is. De kevés városban/faluban nincs. Tanulj meg együtt élni.

2017. márc. 13. 15:23
 19/34 anonim ***** válasza:
100%

Debreceni tapasztalat: 1, viszonylag könnyű munkát találni 2, viszonylag kevés a mélybarna szín...

Nagyon élhető, kiváló infrastruktúrával!

Nagyon drága a parkolás és az albérlet.

Mindent megtaláltam, ami számomra fontos.

2017. márc. 13. 20:32
 20/34 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséged. Az alapos válaszokat. Bocs a "le" jelzőért. Beidegződés.

Melyik részére érdemes költözni? Admini munkára gondoltam? 2 nyelvet beszélek valamennyire. Milyenek a lakótelepek? Melyiket ajánlod?

2017. márc. 15. 09:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!