Milyen Debrecenben élni? Pestről költöznénk le. Munka van? Befogadnak, kulturális élet? Biztonságos? Kisebbségek?
Gondolkozz el józanul hogy egy sokkal kisebb városban
Több lehetőség van-e.
- "Milyen Debrecenben élni?" Melyik részén? Hány évesen, milyen érdeklődési körrel? A bulik érdekelnek, az éttermek, vagy múzeumok, vagy mi? Vagy a közbiztonság? Az is attól függ, hogy melyik részen és milyen módon élsz. Nekem az elmúlt 4 évtizedben bejött. :)
- "Pestről költöznék le." Le. Ebből azt mondanám, hogy ne tedd. Ebből nekem lenézés érződik, és akkor ezzel nem leszel nagyon jól befogadva, mert önérzetes kis genyók vagyunk. :) De tényleg.
- "Munka van?" Milyen szakmában? Milyen képzettséggel? Milyen elvárásokkal? Nekem folyamatosan van lassan két évtizede, szóval van. Ja, nem, mert egy csomó emberről tudok, akiknek nincs. De ha a fővárosban, ahol az emberek egyötöde lakik, nem sikerül semmit találni, én elgondolkoznék.
- "Befogadnak?" Lásd két ponttal feljebb.
- "Kulturális élet?" Van, de sokkal kevesebb, mint Budapesten.
- "Biztonságos?" Igen. Nem. Attól függ, hol és mikor. Én annak mondanám. Sokan viszont nem.
- "Kisebbségek?" Gondolom, mire gondolsz. Vannak. Sőt, van külön "telep" is. De kevés városban/faluban nincs. Tanulj meg együtt élni.
Debreceni tapasztalat: 1, viszonylag könnyű munkát találni 2, viszonylag kevés a mélybarna szín...
Nagyon élhető, kiváló infrastruktúrával!
Nagyon drága a parkolás és az albérlet.
Mindent megtaláltam, ami számomra fontos.
Köszönöm a segítséged. Az alapos válaszokat. Bocs a "le" jelzőért. Beidegződés.
Melyik részére érdemes költözni? Admini munkára gondoltam? 2 nyelvet beszélek valamennyire. Milyenek a lakótelepek? Melyiket ajánlod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!