Mit gondoltok ezekről a durva árakról?
Valóban elrugaszkodtak az árak. Merrefelé nézted az 580e/nm-es árat? Én csak az angyalföldi viszonyokat szoktam figyelni: jelenleg is rengeteg projekt van, ahol még 470-500e Ft/nm áron kínálnak újépítésűeket.
Ugyanennyiért vannak pár éves, jó elrendezésű fiatalos lakások is lakóparkokban.
Minél jobban közelítünk a belvároshoz, elvileg annál jobban emelkednek az árak. Lehet, hogy amit Te néztél 580 ezerért lepukkantat, ott a szomszéd utcában egy jó állapotú már 700e/nm áron megy. Nehéz összehasonlítani sokszor ezeket, alaposan körbe kell járni.
A hergelésről pedig az a véleményem, hogy írhat bármit egy honlap, a kereslet-kínálatot nem ők fogják generálni, hanem a piac.
De számít a média hergelése. Mert a hergelés hatására az emberek megijednek, hogy drágák lesznek a lakások, elkezdenek hiteleket felvenni (amiket lehet nem vettek volna fel hiába alacsony a kamat), az eladók meg ezen felrugaszkodva felnyomták a lakások árait. Sőt sokan el sem akarják adni, csak "bepróbálkoznak" egy magas árral. Bármennyire is beszélünk racionalitásról és makroökonómiai mechanizmusokról, ez itt nem piaci, vagyis de... De a piacot az uszítással generálták.
Egyébként Kelenföldön néztem, egy 50-es években épült házról van szó.
Nem hiszem hogy ezeket hitelből veszik az emberek.
Onnan lett pénzük, hogy amíg régebben bankban tartották a pénzt és elég jó volt a kamat, most már a kamat 1-2 % körül mozog (jó esetben), így befektetésnek jobb egy lakást venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!