Magyarországon hol tudnék két-hárommillióért lakható lakást venni? És hol érdemes?
És ezt hol olvastad???
Nekem mindegy amúgy, ez is csak egy szám, ha valaki oda akar költözni úgyis előtte körbenéz stb.
Nem a fűnyírásról, hanem nemzetiségi kérdésekről. (Aki szerint a fűnyírás csak fűnyírótologatás, bizonyára még nem látott máshol füvet, csak focipályán.)
Nem tudom sikerült-e tisztázni azokat a kérdéseket, hogy mekkora lakást, milyen célra, s úgy érted-e, hogy elköltöznél valahova, ahol meg tudsz venni egy lakást? Továbbá az, hogy hol érdemes, az ártól függetlenül hol érdemes, vagy hogy hol érdemes 2-3(-4) millió forintos lakást venni?
Úgyhogy én arra válaszolok, hogy hol lehet 2-4 millióért normális lakást venni és hogy érdemes-e pont ott. A hely, ahol szerintem érdemes élni, az Miskolc, az egyik legnagyobb városunk. Ha saját magad számára keresel otthont és esetleg nem köt helyhez a munkád, akkor nagyon érdemes odaköltözni. Miskolc sok szempontból hasonló a fővároshoz, s ilyen adottságokkal (sok 18-19. századi épület, borospince-sorok, folyópart, hegyek, termálfürdő stb.) német városok világhírű turistaparadicsomok... Olyanok fejében, akik még sose jártak arra, az a kép él, hogy Mc. egy szocreál gyárváros. Valóban megpróbálták azzá alakítani 50 éven át, de a ronda tévétorony és a sok kockaház se tudja lerombolni a sok évszázados kulturális miliőt, különösen nem a természeti adottságokat, amit a belvárost átszelő folyó vagy a Bükk-hegység jelent. Ráadásul a gyár is, ami a mendemonda alapja lenne, javarészt a XIX. században épült. Miskolc turistaként jó egyhetes látnivaló, ott élve pedig egy nyüzsgő, jól élhető város sok kertvárosi vagy parkos résszel. A tömegközlekedése teljesen modern, Budapestről óránként indul vonat, autópályán másfél óra. Sétálóutcája az egyik leghosszabb, a belvárosban sok szórakozási lehetőség adott, a kulturális élet pezsgő, neves fesztiváljai vannak. S nem csak a lakásárak, hanem szinte minden olcsóbb, mint máshol, a fővároshoz képest a bárok kínálata is feleannyiba kerül pl.
Lakás: árban 4,5 millióig kerestem Neked, mert úgy gondolom, hogy a legtöbb ár alkuképes.
Van itt egy felújítandó lakás 3,8-ért egy csendes, parkos helyen, ahol nem Neked kell füvet nyírni: [link] (Ugyanitt egy 9,5 milliós az összevetés végett: [link]
4,5-ért egy kétszobás jó állapotú panel az Avason, ami kissé paneldzsungel környék, de közel sem olyan nyomasztó, mint egyes fővárosi lakótelepek: [link]
Miskolcon a távhővel vigyázni kell, mert az eléggé megdobhatja az amúgy olcsó lakás rezsijét.
Ugyanitt 4,2-ért 37nm: [link]
4-ért Avas oldalában (jó hely) 28 nm panel jó állapotban (nem távhő): [link]
4,2-ért Selyemrét városrészben tégla, gázfűtés, jó állapotú 26 nm [link]
3,9-ért tégla, gázkonvektoros 55nm, de ez kint van már "mucsaröcsögén", távol a városközponttól: [link] Ezen a területen sok ingatlant kínálnak nagyon olcsón, azokkal azonban óvatosnak kell lenni, mert vannak itt olyan részek, ahová már nem nyúlik el a rendfenntartás keze olyan hatékonyan.
Ja és bónusz: 2-ért 16 négyzetméter :) de jó helyen van: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!