Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ingatlan eladás részletre,...

Ingatlan eladás részletre, vagy lakáslízing. Nekem, mint eladónak lennének buktatók?

Figyelt kérdés
Örököltem egy kis házat, amire nem számítottam. Üresen áll, eddig csak a pénzt vitte. Gondoltam, sokan vannak, akik nem kapnak hitelt, de az albérleti díj helyett, inkább vennének házat részletre. Nekem, mint eladónak, milyen hátrányaim származhatnának ebből? Természetesen közjegyző, ügyvéd részvételével gondoltam... köszönöm!

2016. nov. 19. 20:47
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Igen, valóban az értékesítés nehézségei miatt vetődött fel az ötlet. Nehezen eladható és még nagyon messze is van tőlem (250 km). Beszéltem ügyvéddel, azt mondta, hogy egy jó szerződéssel minden aggodalmam megoldható. Köszönöm a válaszokat!
2016. nov. 21. 11:46
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Azért az aggodalmaidat tartsd meg, az ügyvédet a munkadija fogja érdekelni, amit nem részletekben, hanem egyösszegben kér kifizetni...
2016. nov. 22. 05:37
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Jó lesz ha szem előtt tartod azt az apróságot, hogy az ügyvéd az nem Isten.

Azaz ígér fút-fát. Viszont ha az ellenfélnek jobb ügyvédje lesz majd egy jogvitánál, az neked mindenképpen szívás, viszont az ügyvédednek akkor is jár majd a munkadíja, amit te fizetsz.

Továbbá -pervesztésnél- a másik ügyvédet is te fizeted majd és a perköltséget is.

Persze szidni fogja majd a bíróságot neked négyszemközt, de azután jót nevet a markába.

(Van ügyvéd a családban.)

A lényeg, hogy kétes egzisztenciájú embereknek NEM HITELEZÜNK!

Ha gondod lesz vele, esetleg évekig nem tudod majd kitenni.

(Mi szóltunk.)

2016. nov. 22. 09:13
 14/14 anonim ***** válasza:

Az a nagyon egyszerű dolog történhet meg, hogy kifizetnek valamennyit, bevisznek egy 14 éven aluli gyereket a házba mint állandó lakó, Neked pedig igen-igen nehéz dolgot lesz, hogy kirakd őket, ugyanis a kiskorú jogai erősebbek.

Akinek nincs pénze, annak nem adunk el ingatlant (sem). Ügyvéd mondhat bármit, a hazai jogrendszer mindig képes csodákra.

2016. dec. 17. 05:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!