Ingatlan eladás részletre, vagy lakáslízing. Nekem, mint eladónak lennének buktatók?
Mindössze annyi, hogy beköltözik, nem fizet, és benne marad.
Csak KP-ért adunk el ingatlant, NEM PEDIG SZOCIÁLIS ALAPON!!
Azt nem teheti meg. Magánszemélyek közötti ingatlanlízingnél, amennyiben a vevő nem fizet, elveszíti az addig ráfordított összeget. A tulajdonjog csak abban az esetben kerül hozzá, ha maradéktalanul megfizette a vételár összegét adott határidőn belül. Amennyiben 60 napja késik a törlesztéssel, hatósági kilakoltatást lehet ellene kérni. Eddig tudom. De...
Mi van, ha időközben meggondolja magát? Ehhez elég lenne egy záradék a szerződésben? Pl. "Amennyiben a vételár megfizetésétől visszalép, az eladó megtarthatja az addig kapott összeget és a tulajdonjogot." ?
Kérdező, ez butaság.
Nem vagy te jótékonysági intézmény, sem bank. Ha valaki akarja, majd megveszi hitelre és akkor ugyanúgy fizeti a részleteket, mintha neked fizetné, csak a bank kockáztat nem te.
Ha meg nem kapna hitelt, mert túl nagy kockázatot jelentene neki adni, akkor annak te se akarj részletre házat kínálni. Ha egy banknak nem éri meg vele szerződni, akkor neked többszörösen nem éri meg.
Utolsónak: persze az tipikus, hogy az ember 2-3 részletben fizet, de mondjuk 2 hónapon belül. Itt meg olyasmiről lenne szó, hogy több év alatt részletekben.
Nálunk nem igazán jellemző, de pl. Amerikában igen. Gyakorlatilag az eladó egyben a hitelező, és persze ezt nem szociális alapon teszi, hanem a bank hasznát is zsebretéve. De persze ekkor a hitelezés kockázata is az övé. Ezt lehet csökkenteni, a pontos konstrukciót ki kell az ügyvéddel együtt találni.
"Azt nem teheti meg"..."eddig tudom. "
Megteheti,...és rosszul tudod!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!