Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogy működik a házvétel, ha...

Hogy működik a házvétel, ha van már egy házam?

Figyelt kérdés
Szeretnénk a gyerekek miatt nagyobb házba költözni. Hogy működik? Hogy szokták? Ha találunk egy megfelelőt, de persze nincs rá elég kp, akkor mi van, ha még a saját házam, amiből fizetném, nem tudom eladni? Hogy szokás? Először eladom a sajátom, aztán veszek másikat? De a köztes időben nem tudok hova menni?
2016. nov. 14. 13:30
 1/5 anonim ***** válasza:

Ugyanebben a cipőben járok, csak én nem házat árulok, hanem lakást. Nehéz kérdés. Én most kezdtem el árulni a lakásom, mert volt egy szuper eladó, amit meg tudtam volna venni, ha az én lakásomra már lett volna vevő. Mivel nem volt, így elszalasztottam a lehetőséget.

Foglalóra nincs pénzem, meg nem is merném, hiszen nem tudhatom, mikor kel el az enyém. Jelenleg nézegetem a lakásokat, hogy legyek képben. Én úgy hirdetem az enyém, hogy a szerződés aláírásától számítva minimum három hónap a kiköltözés, tehát azért legyen időm nézelődni. Na meg ha olyan a vevő, talán meg lehet vele beszélné későbbi időpontot is.

Ha minden kötél szakad és nincs hová menni, akkor albérlet, bár ezt nem akarom.

2016. nov. 14. 14:22
 2/5 anonim ***** válasza:

Erre találták ki a lakáscsere hiteleket.

pl [link]

Megveszed az újat és van két éved eladni a régit

2016. nov. 14. 18:24
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerződésben kell rögzíteni, mennyi a kiköltözési idő, 30 vagy 60 nap. Ez idő alatt kell találnod másikat, közben lomtalanítani. De még így is laktam három napig panzióban, a kutyával együtt.
2016. nov. 14. 19:40
 4/5 xswerdy ***** válasza:
Az egyik lehetőség előbb eladni, és ideiglenesen elköltözni valahova, amíg nem találsz. A másik, hogy megveszed az újat egy áthidaló hitelből (banki, esetleg családi), amit visszafizetsz, ha eladtad.
2016. nov. 17. 18:53
 5/5 anonim ***** válasza:
Úgy kell eladni, hogy 1. fizet pl. 3-5 %-ot a vevő, ebből pl. tudsz már lomtalanítani és közben keresgélsz, 2. kifizeti a szerződés aláírásakor a 10%-ot a vevő, ebből már akár a másikat kifizeted, 3. a maradékot kulcsátadásnál utalják. Ezt a három részletben fizetést rögziteni kell az eladási szerződésben.
2016. nov. 18. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!