Hiteles házat megéri venni? Hogyan működik? A bank hirdeti meg az ingatlant? És nekem kell kiköltöztetni az ott lakókat?
Van olyan amikor lakottan árulják a lakást, de szerintem ritka amikor a bank hirdeti. A bank a lejárt követeléseit át szokta adni egy faktoring cégnek. A faktoring cégnek az a dolga, hogy a kifizetetlen adósságból a leggyorsabban a legtöbb pénzt termelje vissza.
Nagyon leegyszerűsítve ha meg tud állapodni a lakóval akkor üres lakást értékesít ha nem akkor előfordul , hogy lakottan értékesíti. Ilyenkor az új tulajdonosnak kell megegyeznie a lakókkal akár az összes procedúrát végigjárva a rendőrségi kiköltözésig elvinni az ügyet.
A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy valaki megveszi a faktoringtól az ingatlant a piaci árnál olcsóbban, a lakónak meg odaadja az ingatlan értékének az 5-10-át a kiköltözésért cserébe. Nagyon ritkán fajulnak el ezek az ügyek rendőrségi beavatkozásig.
Gondolkozz ésszel.
Ha üres lenne a lakás, akkor eladná a bank piaci áron.
Persze hogy laknak benne, és neked kell kiraknod a lakókat.
Csodák nincsenek.
Nem a banktól veszed, hanem a végrehajtótól. Semmit nem fog megcsinálni helyetted, és így van, ahogy írtad, meg se nézheted előtte.
Nekem is tettek már ilyen ajánlatot. Ha van fölös pénzed, amit befektetnél, meg időd, energiád, akkor jó befektetés lehet (de ez egyáltalán nem biztos, mindent összevéve), ha viszont lakáscélra kell, akkor szerintem hagyd a fenébe.
Tudom konkrétan.
Általában LAKOTTAN, vagy HASZONÉLVEZETTEL terhelve árverezik a lakásokat.
Ezért csábítóan alacsony az áruk.
Utána a te gondod, de a törvényes út igencsak megdrágítja majd az ügyletet!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!