Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Lakásvásárlás előtt állunk....

Lakásvásárlás előtt állunk. Ti vennétek földszinti lakást?

Figyelt kérdés

A párommal az ötneves éveink elején járunk, nincs tapasztalatunk a földszinti lakásokról. Azért írtam a korunkat, mert nem leszünk már fiatalabbak.

Találtunk a kertváros egyik nagyon jó, csendes részén, közel a városhoz egy négy lakásos társasházban egy lakást, amely földszinti. A ház maga körbejárható, a házhoz tartozó garázsok vannak mögötte.

A lakáshoz erkély is tartozik és az összes ablaka megközelíthető az utcáról. Hogyan lehet egy ilyen lakásban nyáron szellőztetni, ha nincs otthon a tulajdonos? Vagy nyáron éjjel hogyan lehet nyitva hagyni az ablakokat ? Rács felszerelésével biztonságos az ilyen? Az erkélyajtót biztosan nem lehet nyitva hagyni, de az ablakokat?

Nagyon jó a lakást, szuper helyen van, csak hát a biztonságérzet...És mi nagyon szeretünk nyitott ablakoknál aludni nyáron.

Lakott már valaki ilyen helyen?

2016. nov. 9. 15:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Igen én vennék, jelenleg is földszinten lakom, és fűtés szempontjából nagyon jó, hogy felettem fűt a lakó, meg mellettem is.

Egyvalamire figyeljetek oda a wc be építtessetek be visszacsapó szelepet, és a falba is, ha esetleg rajtatok menne keresztül a többiek wcje akkor ne érjen meglepetés, ha dugulás van a csatornahálózaton.

2016. nov. 9. 16:08
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Az erkélyajtót is nyitvahagyhatod, mert akár az egész erkélyt berácsoztathatod plusz egy kamera, és nem fogják bántani, egyébként sem jellemző ez.
2016. nov. 9. 16:09
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is lakásvásárlás előtt állok, és kizártam a földszinti lakásokat. Mondjuk én fiatal vagyok, idősebbként lehet, hogy fontolóra venném. Viszont: zajos (bejárati ajtó csukódása, garázs), hideg (a garázsokat nem fűtik), ha olyan a környék, akkor rács kell az erkélyre, simán belátnak az utcáról. Nekem ez a 4 indok pont elég ahhoz, hogy még véletlenül se jöhessen számításba.
2016. nov. 9. 16:54
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Hát kinek mi a fontos.

Nekem például az, hogy se el ne hordjanak semmit az erkélyemről, se rácsos kalitkában ne kelljen laknom.

Laktam panelben, tudom, hogy a földszintiek végül rákényszerültek a rácsozásra, a betörések és erkélyről való lopások miatt.

Olyan is volt, amit az első válaszoló is említett, hogy dugulás miatt a földszinti lakást elöntötte a szennyvíz, mert a felső emeleti lakók szó szerint sz@rtak a földszintiek problémájára, továbbra is használták a wc-t.

Az ajtócsapkodás is fennálló probléma, plusz minden szórólapos meg postás meg valakit kereső ember, stb. a földszinti lakónak csenget, ha másként nem tud bejutni.

2016. nov. 9. 17:47
 5/13 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm az eddig válaszokat. Jelenleg a másodikon lakunk egy 18 lakásos társasházban. Ilyen nagy létszámnál én sem költöznék a földszintre, viszont ez egy négy lakásos társasház két bejárattal, szóval két lakás jut egy bejáratra, nem igazán gondolom, hogy nagy lenne a forgalom.

Nincs alatta garázs, a garázsok a ház mögött vannak. Nem forgalmas, csendes, kertvárosi kicsi utca. Leginkább attól tartok, hogy a földszint miatt nem biztonságos a lakás az erkély, vagy nyáron a nyitott ablakok miatt.

2016. nov. 9. 17:51
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Én is ötvenes vagyok, mi kertesben lakunk, szintén kertvárosban. Annyi a különbség, hogy itt kerítés van, nem közvetlenül utcára nyílnak az ablakok. A földszint télen szinte melegebb, mint az emelet (mondjuk ezt folyamatosan fűtjük, nyáron nagyon jó hűvös. Engem egyedül az zavar(na), hogy este az utcáról be lehet látni villanynál. Ezért mi este mindig lehúzzuk a redőnyt, de a szomszédomat pl. egyáltalán nem zavarja, ha belátnak hozzá.

Az viszont igaz, hogy a ti esetetekben érdemes rácsoztatni, főleg, ha nyitva akarjátok hagyni az ablakot, ha nem vagytok otthon. (Ezt én még a kertes házban, őrző-védő kutya mellett sem merem megtenni:)

De ha berácsozzátok, biztos nem lehet gond. Négylakásos háznál pedig nem is kell sok emberhez alkalmazkodni. Ahogy idősödik az ember, egyre nehezebb emeletet mászni, szóval jó döntés lehet egy földszinti lakás.

2016. nov. 9. 19:05
 7/13 A kérdező kommentje:
Nagyon koszonom a valaszokat! Van racs az ablakokon, tehat ez megoldva. Egyelore tobb a pozitivum , mint a negativum.
2016. nov. 10. 06:49
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vennék, több rizikófaktor is van:

- kevésbé biztonságos

- zajosabb, porosabb, mint a felsőbb szintek

- sötétebb, mint a felsőbb szintek

- ha vizesedési probléma van, akkor az elég kényelmetlen tud lenni

- hidegebb, mint egy belső szinti lakás

előnye leginkább az árában mutatkozik meg.

2016. nov. 10. 10:04
 9/13 A kérdező kommentje:

Utolsó! Köszönöm a választ, az általad felsoroltakat is meg fogjuk nézni még egyszer.

A lakás egyébként nagyon csendes, alig van forgalom az utcában, nincs zaj és por. A társasház mindössze egy emeletes és egy oldal kivételével körbe süti a nap, szép, világos szobák vannak.

Nem látnánk, hogy vizesedne, de megnézetjük statikussal is. Stabil, jól megépített 35 éves 4 lakásos társasház.

A fő gondom nekem a biztonság. Bár rácsok vannak az ablakokon, de mint írtam, nyitott ablak pártiak vagyunk és nem tudom, így mennyire lenne biztonságos pl. éjjel nyitva hagyni az ablakokat.

2016. nov. 10. 10:25
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha többit tényleg végig veszitek és úgy látjátok, hogy nem lesz probléma, (Valóban nem mindegy, hogy milyen a környezete. Mert az általam felsorolt por/zaj, stb. leginkább forgalmas út mellett számottevő), akkor szerintem a biztonság miatt nem kell aggódnod. Rács van, azt meg nem törik fel. Fszt-nél inkább a besurranók jelentenek rizikót. De riasztót is szerelhettek akár.
2016. nov. 10. 11:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!