Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Vennétek földszinti lakást...

Vennétek földszinti lakást kiadásra?

Figyelt kérdés
4 emeletes tégla épületben lenne, alatta pince van. Az egyik ablak egy viszonylag forgalmas útra néz, de a ház kicsit beljebb van, nem teljesen az út szélén.
2016. okt. 19. 13:37
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Miért ne?

Én például kifejezetten ilyet keresek a Pest m-i házamért cserébe, mivel nem tudok emeleteket lépcsőzni (mozgáskorlátozott vagyok) és a 4 emeletesekben nincs lift,... ellenben téglából vannak és nem panelból.

Amúgy mi a problémád a földszinttel?

2016. okt. 19. 14:03
 2/13 A kérdező kommentje:
Szerintem az a közhiedelem h a földszinti lakás nem olyan jó, nem? Mert esetleg hangosabb, könnyebb betörni, jobban kell fűteni mert ugye alul nincs lakás stb.
2016. okt. 19. 14:05
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

1-es vagyok.

Igazad van, meg nem is. :)

Mindennek van előnye, de hátránya is.

Az tény, hogy betörés szempontjából a földszinti ajtók, ablakok esélyesebbek, de ezek ellen lehet millió módon védekezni.

(rácsok, szirénák, törésgátló fóliák, stb)

Amellett, hogy írtam, nekem kifejezetten elvárásom a földszint és sokan vannak így.

Van egy barátnőm és egy ismerősöm, akik tériszonyosak, ha ingyen kapnának emeleti lakást, akkor sem költöznének bele.

Vagy lift nélküli házban nem élmény babakocsival le és felmenni az emeletre, különösen egy bevásárlás után.

Volt benne részem!

Zaj?

Ha alapban zajos a környék, akkor az a 4-en is zajos, hidd el!

Inkább azt figyeld, hogy játszótér, óvoda, iskola ne legyen a szomszédságban, mert az tényleg zajos, de este már az sem.

Barátnőmék a Lakatos-lakótelepen laknak, földszinten, de imád ott élni, rengeteg a fa, a zöld és halálos csend van, mert az emberek nagy része napközben dolgozik, este meg mindenki örül, ha pihenhet.

Fűtés?

Alulról a pince is szigetel, szerintem jobban, mint a 4-en, ahol felette csak a tető van, mert ezekben a házakban nincs padlás.

Az általam leírtak alapján jobban esélyes kiadás szempontjából (is) a földszint, mint egy lift nélküli házban az emelet.

Mellesleg a liftesben is gond lehet a lifttel (elég sűrűn előfordul) és az már sokaknak probléma.

Tényleg nem akarlak rábeszélni, csak meg akartam világítani neked a másik oldalt is.

Egyébként úgy tudom pillanatnyilag nagyobb a bérlet után a kereslet, mint kínálat.

MINDENT ki lehet adni! ... csak az ár nem mindegy.

Valójában az igazi kérdés a kiadandó lakások esetében nem a földszint, hanem a tömegközlekedés minősége és közelsége, valamint a parkolási lehetőség. (Van e gond nélküli parkoló, vagy minden alkalommal egy órát kell keresgélni és 2 km-re a lakástól lehet csak találni, valamint ez ingyenes, vagy fizetős?)

Na, ez a nagyon nem mindegy!... és erre a jövendőbeli bérlők is nagyon figyelnek.

2016. okt. 20. 09:35
 4/13 A legböszmébb Feri ***** válasza:
51%
Nálam a földszint kizáró ok, de biztosan van, akinek megfelel.
2016. okt. 20. 19:54
 5/13 A kérdező kommentje:
Miért?
2016. okt. 20. 19:57
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Én a földszint mellett voksolok inkább.

Azok közé tartozom, akiknek pl volt részük egy 3 évessel még a húgát cígölni babakocsival régi építésű házban a másodikra.

Magas emeletek, magas lépcsők, babakocsi 8 kg, gyerek 6 kg, vásárlás kb 10 kg, azaz 24kg és én voltam 58 kg.

Álmomban elő ne jöjjön soha.

Van az is, ha bútort veszel, vagy kidobsz, kétszer annyiba kerül a fel vagy leszállításuk mint a földszinten, de közben még öt helyen le is ütik, mert a liftben bútort szállítani tilos, ha van is lift.

De tűz vagy egyéb katasztrófa esetén is biztonságosabb a menekülés, mint az emeletről, ebben szerencsére nem volt részem, de van realitás alapja.

Viszont egy sima lábtörés bárkinél előfordulhat, azzal próbáljon felmászni valaki az emeletre.

A fűtés szempontjából nem oszt nem szoroz, mert akkor szélső lakásba se menjen senki, vagy utolsó emeletre.

Én még egyszer életemben nem mennék emeletre, az 100-as, mert én különösebb előnyét nem éreztem, de annál több hátrányát igen.

De most már én is kíváncsi lennék, hogy "legböszmébb Ferinek" mi a kifogása a földszint ellen?

2016. okt. 20. 20:20
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok

Azt még kifelejtettem, hogy a szagok mindig felfelé szállnak.

A kelkáposztafőzeléktől kezdve a cigifüstig, a WC-k szagáig mindent lehet élvezni az emeleten, a földszinten nem.

2016. okt. 20. 20:25
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen, sokan nem tudnak lépcsőzni. Én személy szerint legfelső szint híve vagyok, de sokan szeretnek lent lakni, főleg idősebbek, meg esetleg ha irodának veszik ki, arra is jobb a földszint.
2016. okt. 21. 05:23
 9/13 anonim ***** válasza:

Nagyon igazad van 8-as!

Irodának, ügynökségnek, kozmetikának, magánrendelőnek, stb. kiadni csak a földszintes az ideális.

2016. okt. 21. 16:14
 10/13 anonim ***** válasza:
51%
Ha kiadásra, befektetésnek veszel lakást, mindenképp nézd meg a társasház alapitó okiratát és működési szabályzatát. Földszinti lakásokat jó áron lehet kiadni, de főként vállalkozásnak, kozmetika, múkörmös, stb., de van ahol ezt nem engedi a társasház.
2016. okt. 22. 05:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!