Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ti vennétek régi - 50-100...

Ti vennétek régi - 50-100 éves - házat?

Figyelt kérdés
Ha nem, miért nem? Ha igen, miért igen?

2016. nov. 6. 16:19
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
12%

Sokan esküsznek az új házra.

Azután megvesznek -sok lemondás árán- egy két hét alatt felhúzott, anyag kispórolós, nikecellel elfedett, eladásra összetákolt ízléstelen egyenförmedvényt.

Ők csak lakni akarnak.

Azután mindenféle modern és drága kütyüvel, meg ilyen-olyan hőszigeteléssel próbálják marha drágán pótolni azokat a tulajdonságokat, amiket egy 100 éves pl. vertfalú ház önmagától is tudott.

(Laktam ilyenben.)

Azután persze vannak az igényesebbek, akik olyan házat keresnek, amiben már nem csak lakni, de ÉLNI is lehet.

Rengeteg helyen jártam külföldön, ahol többszáz éves házakban laknak minden gond nélkül, mert azt valaha jól megépítették, igazi mesterek, igazi anyagokból, no meg volt ízlésük is.

...és nem, hogy hőszigetelés, de még vakolat sincsen.

Csak a csupasz tégla.

Ennek ellenére itt lehet ÉLNI is!

pl.:

[link]

2016. nov. 6. 20:53
 12/40 A kérdező kommentje:
Utolsó, ezt hogy érted? Annyira káros anyagokból épültek ezek a régi házak? Én csak a panelelemekről hallottam eddig, hogy károsak...meg oké, régi házaknál a penész megjelenése, salétrom, vizesedés gond lehet, de más egyébről nem hallottam. Nem kötözködni szeretnék, szívesen hallgatom, miért írtad a kémiát.
2016. nov. 6. 20:54
 13/40 anonim ***** válasza:
71%
Fölösleges kiindulni a romantikus bezzeg régen minden jobb volt ideologiából. Amit most építenek csak gagyi lehet. Mert? Minden anyagnak százszor jobbak a paraméterei, jobbak a technológiák. Ma is vannak kóklerek is meg jó mesterek is. Ahogy régen. Puszta irigykedés azt mondani hogy ma csak tákolnak.
2016. nov. 6. 20:59
 14/40 anonim ***** válasza:
65%

Azért írta a kémiát, mert lövése sincs az egészről!

T.Kérdező!

Lehet egy régi ház is jó, meg egy új is rossz!

Meg fordítva is!

Ne hasonlíts össze egy 80-100 éves házat egy 70-80-a* években épülttel, se egy 2000+ évek után épültel! Mindnek van előnye, hátránya, sajátossága!

2016. nov. 6. 21:00
 15/40 anonim ***** válasza:
53%
Ez az igazi anyagokból a kedvencem. A 100 éves házak a mai készházakhoz képest szarból-húgyból készültek,nem véletlenül düledezik az összes és 0 a hőmegtartási képessége...
2016. nov. 6. 21:01
 16/40 anonim ***** válasza:
63%
Azért írtam a kémiát meg a technológiát, mert nézd pl a hőáteresztési tényezőt egy mostani téglánál, egy 20 évesnél vagy egy 100 évesnél. Ugyanezt nézd meg ablakoknál. 0,2-0,3as téglák, és 0,5 alatti üvegek ! Ezt régen a 60cm fal se tudta.
2016. nov. 6. 21:03
 17/40 A kérdező kommentje:

"és 0 a hőmegtartási képessége..."

Ezzel kapcsolatban azt hallottam nemrég, hogy pl. a vályogházaknak kifejezetten jó a hőmegtartó képességük, és nyáron meg hűvösen tartják a belső tereket..akkor most ez sem igaz?

2016. nov. 6. 21:05
 18/40 anonim ***** válasza:
53%
a vályog egy kalap szar. Úgy használható ha méter vastagon rakják. Szeretnél egyméteres falak közt lakni?
2016. nov. 6. 21:09
 19/40 anonim ***** válasza:
70%

Ahogy az utolsó írja, a vályog akkor jó valamire, ha méteres.

Éltél már vályogházban?

Télen k***va hideg a vályog, főleg mert az ilyen házakat alulról sem szigetelték, maximum döngölték a földet és öntötték is rá a betont.

Nyáron tényleg nem melegszenek fel könnyen, de télen iszonyatosan fűteni kell őket, és rögtön kiszáll a hő.

Ráadásul az ilyen régi házak jellemzője, hogy a tető is szigeteletlen, tehát ott is úgy illan el a hő, mint annak a rendje..

2016. nov. 6. 21:21
 20/40 anonim ***** válasza:
38%
Nem laknék régi házban és már leírták miért. Energetikailag a béka segge alatt vannak, egy vagyon a felújítás és az újnak még akkor sem ér a közelébe sem. Probléma probléma hátán.
2016. nov. 6. 21:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!