Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Valóban a drasztikus fizetésem...

Valóban a drasztikus fizetésemelések miatt nőttek meg az ingatlanárak, ahogy azt a kormány állítja vagy valami más van a háttérben?

Figyelt kérdés

2016. okt. 22. 19:32
1 2 3 4 5 6
 31/52 A kérdező kommentje:
Hát igen. Ezt mondom én is. Megéri vezetőnek lenni. Csak vastag pofa és erős gyomor kell hozzá. Nyilván az ilyen embereknek a feladata az hogy eladják, kiárusítsák az országot. Azonban az mér nem esik le nekik, hogy ők is itt élnek, és nem értik miért van ennyi szegény az országban. Miközben ők tehetnek róla.
2016. okt. 24. 22:39
 32/52 anonim ***** válasza:

"És arra te nem szoktál gondolni, hogy hány embert teszel tönkre munkád során. Lehet, hogy közvetve már több tucat embert utcára "küldtél". "

Nem szoktam erre gondolni, mert egy baromság, és nem ártottam senkinek.

Sőt!

Egy multi ügyfélszolgálatán ülök, segítek az embereknek eligazodni a számlák világában. Nem küldtem utcára senkit, sőt igencsak segítőkész vagyok.

A párom pedig egy termelő üzemben egy gépet irányít, tehát ő is hasznos munkát végez, olyasmit ad a kezedbe, amit használsz.

Nem tudom, honan veszed ezt a baromságot, hogy a multi rossz, és minden csak rossz lehet, amit ők előállítanak/szolgáltatnak.

Nagyon is hasznosak, hisz nagy üzemben olcsóbban állítanak elő mindent, mint egy kisvállalkozás.

Ez pedig neked is jó, mert így olcsóbban kapod meg az élelmiszert, és minden egyebet.

30-as: neked olyan ismerősöd van, nekem ilyen. Nem állítottam sehol, hogy minden informatikus megkeresi a 900-at. De ilyen is van.

Egyébként pedig még így is az én szavaimat igazoltad: még ha "csak" 400-500-at kapna a kérdező, akkor is százszor előrébb lenne, mint a jelenlegi 120 ezrével.

Ha 4x annyit vinne haza, nem sírna, hogy semmire nem telik.

Közel fél millióból már kiskirályként élhetnének, de látod, egyszerűbb egy helyben topogni és panaszkodni.

El kell dönteni, hogy az embernek vagy elvei vannak, és ahhoz tartja magát, vagy feladja ezeket az elveket a pénzért, és jobban él.

De ha azt választja, hogy elvei vannak, akkor viszont egy szava ne legyen, mert nincs joga pampogni a kevés pénzért.

2016. okt. 25. 08:14
 33/52 anonim ***** válasza:

Informatikusként multinál dolgozva nem értem mért kellene "mocskos" és erkölcstelen dolgokat csinálnod. Az is csak egy sima állás, weblapot fejlesztesz vagy egyéb dolgokat, nem értem ehhez hogy jön az erkölcsi beszéd. Az is ugyanolyan állás mint más, nem kell hozzá vastag bőr.

Az egészségügy az más, tényleg katasztrófa a helyzet, tiszteletet érdemelnek akik ilyen körülmények között is ott tudnak dolgozni.

2016. okt. 25. 08:33
 34/52 anonim ***** válasza:

#32 Azt azért még tegyük hozzá hogy a 400-500 ezer nettót 10-15 év tapasztalatával és folyamatosan továbbképzett tudásával a hátuk mögött keresik egy nagyvállalatnál. Az átlagos pályakezdő vagy pl talán még 1-3 év tapasztalattal rendelkező többség be kell érje 250 nettó ezer környéki plafonnal (néhány extrém kivételtől eltekintve). De még ez is jobb mint 120.

Egyáltalán nem jól fizetettek az infósok. Némelyik magyarországi autógyári munkásnak (nem a szalagmunkásokra gondolok hanem pl cnc-sekre) többet fizetnek mint sok informatikusnak.

A kérdező szerintem a politikusokra gondolt elsősorban és ezt keverte valahogy a cégek vezető beosztású embereivel. Egy multinál egy közép vagy felső vezető jó esetben csak teszi a dolgát és képviseli a beosztottjai érdekeit hogy ezáltal is javuljon a produktivitás (ha tényleg a tudása miatt került abba a pozícióba). Rossz esetben szívatja és kiosztja (s még le is nézi) a beosztottakat (ami valljuk be gyakoribb eset).

2016. okt. 25. 10:03
 35/52 A kérdező kommentje:

Olvastam valamilyen kutatást arról, hogy melyik eu-s országban a legszemetebbek a főnökök és persze Magyarországot hozta ki elsőnek. Többek között ezért is nem dolgoznak itthon szívesen az emberek, mert külföldön bevándorlóként jobban bánnak velük. Ami megint csak elég nagy szégyen.

A másik dolog pedig, hogy itthon bérből és fizetésből nem fogsz tudni sohase boldogulni. Mindegy mennyit keresel. A havi nettó millás fizetésből se fogsz tudni vagyont szerezni. Vagyon kétféleképpen lehet szerezni? lopsz vagy örökölsz. Tehát ha a szüleid nem voltak ügyeskedők, akkor neked kell annak lenned. Egyébként soha nem lesz saját tulajdonú otthonod. A millás fizetésből, talán egy kis panelra jut majd. Talán.

2016. okt. 25. 14:52
 36/52 anonim ***** válasza:

Abban igazad van hogy sok magyar főnök gondolja hogy a cégben minden az ő tulajdona -az emberek is- és azt tesz amit akar. De vannak rendes cégfőnökök is. Külföldön is belefuthatsz egy mocskos főnökbe de az még olyanabb.

A fizetésről nem értem amit írtál. Egy millió forintos nettó fizetésből miért ne tellene sok dologra? Abból már bőven lehet vagy félretenni vagy hitelt fizetni. De még 1 millió bruttó is már egész jó pénz magyar viszonylatban.

Vagy arra gondoltál hogy az ingatlanárak pofátlanul felmentek és ha valaki azt tervezte hogy gyűjtöget még és 2014 után vesz lakást az kegyetlenül megszívta (azaz megszívatták a befektetők mert ők hajtották fel az árakat)? Ez van. Lehet tovább várni. Az igazi gazdasági szakemberek (és tanárok) szerint a gazdaság hol felfutóban hol lemenő ágban van. Hullámzó. Ez megfigyelhető a történelemből is hogy a gazdasági növekedés egy idő után megáll és utána mindig jön egy reccs. Ha gyors a növekedés akkor gyorsan jön a reccs is. Most már nagyon lelassult az árak növekedése. Még van pár év és utána megindulnak sebesen lefelé. Addig kibekkeled valahol.

2016. okt. 25. 17:48
 37/52 A kérdező kommentje:
Nem, nem. A legtöbb elemző szerint az ingatlanárak a következő 30-40 évben a sokszorosukra emelkednek majd. Nem lesz itt csökkenés soha, mint ahogy egyik nagyvárosban sem. A helyek adottak, nem lesz több belőle.
2016. okt. 25. 17:56
 38/52 anonim ***** válasza:

Azok az elemzők ingatlanosok (dilettánsok) és nem közgazdászok. Valószínűleg ezek az ingatlanosok még csak nem is tanultak közgazdaságtant (vagy ha igen ezt a részt elfelejtették) mert abszurd elképzelés amit állítanak. (én sem vagyok közgazdász de én tanultam és emlékszek még erre)

A ciklikusság akkor is fennmarad ha a gazdasági szereplők igyekeznek tenni ellene.

De sajnos a nagy gazdasági szereplők érdeke is az egyszer fent-egyszer lent hullámvasút (ezekre spekulálnak). Arra lehet befolyásuk hogy lassítsák vagy gyorsítsák a folyamatot és élnek is a lehetőségeikkel.

Emlékezzünk a legutóbbi válságra. Akkor még közvetlenül előtte sem akarta elhinni senki hogy jöhet még egy válság. Csak néhány pénzügyi szakember próbálta erre figyelmeztetni a világot (közülük páran spekuláltak is az összeomlásra - meg is filmesítették). Hirtelen bekövetkezett amit nem hittek és mindenkit hideg zuhanyként ért.

2016. okt. 25. 18:56
 39/52 anonim ***** válasza:

Szóval olvastál egy kutatást, és akkor az most a szentbeszéd, minden szavát elhiszed, holott személyes tapasztalatod nincs. Szemét főnök van a multinál is, de van az állami szférában is, és van a 3 fős Kft-ben is.

Szemét főnök van Németországban és Svájcban is.

Ha meg sem próbáltad, akkor légy oly kedves, ne általánosíts, mert nem mindenki utálja a munkáját.

Igen, vannak ilyenek, de ez a világ minden részén így van.

Először tapasztalatot kéne szerezni, és az alapján véleményt alkotni, nem ilyen-olyan cikkek alapján.

Butaság, hogy csak örökségből vagy ügyeskedésből lehet megélni. Mi egy fillért sem örököltünk, viszont tanultunk. A nulláról indultunk, sőt mínuszból, hiszen 3 hitelünk van egyszerre. De nem ügyeskedünk, semmi illegálisat nem csinálunk. Alkalmazottként dolgozunk mindketten, közepes bérért, és igenis megélünk.

Baromság, hogy bérből és fizetésből nem lehet megélni.

Szerinted az ország 100%-a ügyeskedik, sheftel, és bűnöző? Mert szerintem nem.

10% talán igen, vagy annyi sem.

A maradék meg vagy nyugdíjas, vagy tanuló (vagy segélyes, ez más téma), de amúgy eljárnak dolgozni, azért fizetést kapnak, amiből számlát fizetnek, élelmiszert vesznek, azaz MEGÉLNEK.

Ha már témánál vagyunk: mi is ez a "bér és fizetés"?

Ebből is látszik, mennyire nem érted még a dolgokat.

Nagyon-nagyon tapasztalatlan vagy.

Pedig most kéne tapasztalatot szerezned, mert 40 évesen tényleg nem fognak sehol alkalmazni kezdőként.

Szóval: elmagyaráznád nekem, mi a különbség a béred és a fizetésed között? Kíváncsian várom.

Ugyanis ez egy politikusok által emlegetett kifejezés, aminek nincs értelme.

NE az internetről szerezd meg a kétes tudásod, hanem élj!!!

2016. okt. 25. 19:06
 40/52 A kérdező kommentje:

Koszonom van eleg tapasztalatom.

Nekem is volt mar jo par allasom. Dolgoztam kozmunkaskent, arufeltoltokent, penzugyi tanacsadokent, programozokent. Es mindenhol rohadek volt a fonok. De itthin ez termeszetes egyebkent.

2016. okt. 26. 01:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!