Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Valóban a drasztikus fizetésem...

Valóban a drasztikus fizetésemelések miatt nőttek meg az ingatlanárak, ahogy azt a kormány állítja vagy valami más van a háttérben?

Figyelt kérdés

2016. okt. 22. 19:32
1 2 3 4 5 6
 21/52 A kérdező kommentje:
És persze a kajával is így van. Lehet bármilyen drága, akkor is meg fogják venni az emberek, ha nem akarnak éhen dögleni.
2016. okt. 24. 18:01
 22/52 anonim ***** válasza:

14-es vagyok: multiban dolgozok pénzügyi osztályon.

Bp-en nem nettó 160 az átlagbér, hanem sokkal több. De ezen tényleg ne vitatkozzunk.

Az albik drágák, ez tény.

2016. okt. 24. 19:01
 23/52 anonim ***** válasza:

Amit a keresetekről és az albérlet-árakról gondolsz, az nem fedi a valóságot.

Az indulatból arra következtetek, hogy nagyon fiatal vagy még, és nincs túl sok tapasztalatod.

Az, hogy hallasz valamit a haveroktól, semmit nem jelent, mert az emberek egyik része rajoskodni akar, a másik részük meg imád panaszkodni.

Egy csomó kollégám panaszkodik, hogy így nincs pénz, úgy nincs pénz, de azért 2 kocsi van, meg 30 ezres cipő, meg külföldi nyaralás.

A szoba 140+ - ért...honnan veszed?

Vidéken komplett lakás 60-70-ért, Pesten 100-ért. Persze nem az V-VI-VII. kerületben, de hát ugye nem is luxusról beszéltünk eddig sem.

Ezek nem szobák, hanem lakások, főbérlő nélkül.

És alapvetően az ember társas lény, szóval ha van egy csajod/pasid, vagy ezek hiányában egy lakótársad, akkor 150-150 nettóból már ki lehet gazdálkodni a bérleti díjat, és nem is fogsz mellette éhenhalni.

Nem kell mártírkodni, és ekkora fizetésből egyedül venni ki egy lakást egy ország fővárosában.

New Yorkban sokkal-sokkal több az átlagfizetés, mégsem egyedül bérelnek lakást, nem az a jellemző...

Szóval kicsit el vagy tévedve.

És még egy pillanatra térjünk vissza az átlagfizetéshez.

Az átlag SEMMIT nem jelent.

Egy gyors példa:

te keresel nettó 100 ezret, én meg nettó 900 ezret.

Akkor az átlagfizezetésünk nettó fél millió.

Ez jól hangzik, ugye? És mennyire fedi a valóságot?

Semennyire.

Te zsíros kenyéren élsz, és küzdesz a villanyszámla befizetésével, én meg megyek a szalonba az új BMW-mért, aztán beülök egy drága étterembe, amit te nem engedhetsz meg magadnak.

Az átlag szerint meg mind a ketten elég jól élünk, és az ország gazdagabb részéhez tartozunk.

Gyakorlatilag meg kamu.

Ha ennyire foglalkoztat téged ez a téma, akkor inkább keress rá, mit jelent a meridián.

Na az már sokkal inkább megmutatja a valóságot.

A KSH-nak nincs meridiánra vonatkozó statisztikája.

2016. okt. 24. 19:33
 24/52 anonim ***** válasza:

Valamit nem jól csináltatok azzal a lakáskiadással.

És a br 400 ezres fizetés egyáltalán nem ritka, sőt még kimagaslónak sem mondanám.

Nem kell hozzá semmi hihetetlen dolog, vagy krválkodás, már bocsánat.

Egy sima, piacképes diplomával ez igencsak az alsó határt súrolja.

Tudod, mennyit kap meg ebből? Kb 260 ezret.

Ez ma már tényleg nem sok.

Nem rossz persze, de teljesen normális, hogy egy diplomás, nyelveket beszélő ember ennyit keres. Sőt, jobb helyeken még jóval többet.

A kaját tekintve pedig nem kéne általánosítani, mert igen, mindannyian eszünk, csak nem mindegy, hogy egyikünk a 300 forintos párizsit veszi, másikunk meg a 9000 ft-os báránybordát.

Valamit ki tud fizetni mindenki, a minimálbéres az olcsót, a jobban kereső a drágábbat.

Szóval ez rossz példa.

2016. okt. 24. 19:38
 25/52 A kérdező kommentje:
Anyám budapesten altatóorvos, ő keres 140-et átlagba. Karácsonykor talán a 160-at is hazahozza, de akkor annyit melózik, hogy egy hétig nem látom.Bár az igaz, hogy most fog emelkedni a fizetése 15-20 ezer forinttal. És nagyon boldog és szerencsésnek érzi magát, hogy ennyit megkeres. Én is diplomás informatikus vagyok, beszélek két nyelven és kb 100-120 körül keresek, ha van melóm. Persze pesten. Ketten fizetjük a budapesti albérletet és örülünk ha van mit ennünk. Viszont lelépni esélyem sincs persze. Csak ciki lesz 60 évesen muternál lakni.
2016. okt. 24. 19:59
 26/52 anonim ***** válasza:

Édesanyád helyzete szomorú, mint az eü. dolgozól 80%-ának helyzete.

Nincsenek megfizetve, ez tény.

Nem véletlen, hogy a legtöbben lelépnek külföldre, itt meg orvoshiány van.

Ha egy kicsit is ambíciózus, egy ilyen szakmával már rég fel kellett volna keresnie a magánkórházakat, mert ennek a többszörösét megadnák egy altatóorvosért.

De lehet, hogy ő már idősebb, vagy belefásult, nem bántom.

Te viszont... basszus, te még fiatal vagy, mit keresel egy ilyen helyen?

Ebben az országban olyan munkaerő-hiány van informatikusokból, hogy két kézzel kapnának utánad.

Elárulod, hány pályázatot nyújtottál be az elmúlt fél évben?

Szerintem egyet sem.

Ha a tudásodról megvan a papírod, és ugye már gyakorlatod is van, akkor tessék azonnal jelentkezni a nagyobb multikhoz, a nyakamat teszem rá, hogy ebben a pillanatban is van fent egy csomó élő hirdetés.

És 1-2 éven belül meg fogod keresni azt az összeget, amire azt írtad, hogy el sem tudod képzelni, mit kell csinálni ezért.

Nagyon egyszerű pedig: mérnöknek vagy informatikusnak kell lenni!

Basszus, egy informatikus ma Pesten akár br 800-at is megkap, csak nem az államhoz, meg nem kis magyar céghez kell menni.

Most azonnal tűnés hirdetéseket böngészni és jelentkezni!

Olyan munkaerő hiány van a te szakmádból, hogy táncolva fogják kivárni a 30 napos felmondási idődet, míg otthagyod a jenellegi helyed.

Gondolom nem dolgozol ugyanott már több éve, hogy 30 napnál hosszabb legyen a felmondási időd.

2016. okt. 24. 20:16
 27/52 A kérdező kommentje:

Na itt a probléma. Ami az egész társadalomra jellemző.

Szerinted az anyám nem tudna elmenni magánkórházba? Dehogynem. Hívták is többször. De mivel ő az egyetlen aneszteziológus a kórházban ( persze többen voltak, csak már mind lelépett külföldre), így erkölcsi szempontból nem mehet el. Kötelezi őt az esküje.

Szerinted én nem mehetnék el egy multihoz melózni? Dehogy nem. Már egyetemista koromban is hívtak. De csak a szakmai melómat végeztem ilyen helyen. De valahogy mindig olyan érzésem volt, hogy sokkal nagyobb kárt teszek, mint hasznot.

Nagy szükségünk lenne pénzre, mint ahogy persze mindenki másnak is. De attól még nem fogok olyan dolgokat elvégezni, amihez nem elég vastag az arcom.

És büszke vagyok arra, hogy az anyám sem.

Pedig elég sok csúnya dolgot csináltak velünk már az emberek, de szerencsére mégsem lettünk olyanok, mint ők. Korábban azért az ország sem volt ennyire erkölcstelen, és elkorcsosult. Persze nem volt egy szent, de ma már az anyját is eladja az ember, ha eleget adnak érte.

2016. okt. 24. 20:32
 28/52 anonim ***** válasza:

Nos, ez esetben rajtad/rajtatok nem lehet segíteni, mert te/ti nem akarod, nem akarjátok.

A lehetőség adott volt, nem éltetek vele.

Ha nem mentek jobb helyre, akkor mit vártok?

Hogy a sült galamb a szátokba repüljön?

A versenypiac nem az erkölcsökről szól.

Ezt valaki vagy fel tudja dolgozni, vagy ha nem megy, akkor nem vesz részt benne, de akkor kimarad az előnyeiből is.

Igen, a multihoz sokszor gyomor kell.

Én is sokkal szívesebben dolgoznék egy állatmenhelyen, ez az álmom.

De akkor éhenhalna a családom, és elárvereznék a házunkat.

MIndenki döntse el, mi a fontosabb számára.

Én nem akarok csóró lenni, ergo én is és a párom is multinál dolgozunk.

Cserébe meg vagyunk fizetve, kocsit tudtunk venni, felújítunk, külföldön nyaralunk.

Ha ti a másik utat választottátok, az a ti döntésetek, én tiszteletben tartom. Te érzed, mi a jó neked.

Csak akkor arra kérlek, ne szidd ezt az országot, hogy nincs lehetőség.

Mert te magad is leírtad, hogy van lehetőség.

Meg kéne ragadni.

Aki egy keresett, több százezret érő szakmával szrért-hgyért dolgozik, az magára vessen.

Erre szoktam mondani, hogy aki nem akarja, azon nem lehet segíteni.

Szerintem ezt a vitát is le is zárom, mert innentől értelme nincs.

Csak ennek a hozzáállásodnak nem a 3. oldalon kellett volna kiderülnie.

Miért nem írtad le már az elején, hogy

"Gyerekek, én igazából kereshetnék 5x ennyit is, de elveim vannak, ezért inkább keresek 100 ezret, amiből kínlódunk, és semmire nem telik, de ezért persze nem én vagyok a hibás, hanem az állam, és mindenki más rajtam kívül!"

2016. okt. 24. 20:45
 29/52 A kérdező kommentje:
És arra te nem szoktál gondolni, hogy hány embert teszel tönkre munkád során. Lehet, hogy közvetve már több tucat embert utcára "küldtél". És persze minnél többet keresel annál mocskosabb dolgokat kell tenned. Nem véletlenül vannak ilyen nagy fizetéskülönbségek az országba. Anyámnál is az igazgató simán megkeres havonta 4-5 milliót (!) + kocsi+ benzin+ lakhatás. Egy skoda superb-et béreltek neki. Egyszer részegen ment haza aztán összetörte. Már másnap ott parkolt az bérelt 5-ös bmw a kórház előtt. Miközben anyámék a gumikesztyűkkel is spórolnak. És ez így van mindenhol az országban. Nem azt mondom, hogy akkor most áldozzátok fel magatokat. De szolidaritás nélkül nincs társadalom, csak egymásbarúgás. Amivel senki sem jár jól, csak a "kalandorok".
2016. okt. 24. 21:08
 30/52 anonim ***** válasza:

Két ismerősöm informatikus szoftverfejlesztőként dolgozik az egyik legnagyobb magyar vállalatnál ami állami és külföldi megrendeléseket teljesít milliárdokért. Ezek az ismerősök nettó 400-500 ezer nettó forintot kapnak (ez 600 - 750 ezer bruttó forint) és azt mondják hogy ez már magyar informatikusi top fizetés kategóriában van. Tudnivaló róluk hogy szavahihető becsületes emberek és már megjárták a legnagyobb cégeket az országban. Lehet itt vitatkozni de erős túlzás hogy az informatikusok agyon lennének fizetve Magyarországon. Egy felsővezetőként dolgozó informatikus vagy egy jól menő infós cég igazgatója biztosan annyira meg van fizetve hogy belehülyül a sok pénzbe de egy átlag programodzó nincs úgy fizetve mint nyugaton vagy ahogy az erről megjelent cikkek hazudják.

Vannak még bőven informatikus ismerőseim és nem hülyék hanem elég penge agyuk van de ők sem elégedettek a magyar munkaerőpiaccal.

Nem mondom előfordulhat hogy egykét ember megfogta az isten lábát és nettó 900at kap de ebből nem kellene általánosítani. Az általános az hogy beígérnek 250-et aztán vagy tetszik vagy el lehet menni mert a munkaadó úgy gondolkozik hogy úgyis jön egy másik akinek szüksége van erre a pénzre is.

A legtöbb informatikus ismerősöm vállalkozik és projekteket vállal be különféle cégeknek és így van meg az a pénzük amivel még mindig nem elégedettek de mégis több mint amit bármelyik cég havi fixként ajánlana beleértve a legnagyobb Magyarországon működő multikat is.

Ezért is mennek el sokan külföldre dolgozni.

Vagy beszéljünk a gépészekről. Gépészmérnök ismerőseim is hasonlóan vannak mint az informatikusok de közöttük is vannak olyanok akik különösen jól keresnek. De hogy? Ismerettség révén bekerültek a megfelelő körökbe és benne vannak lezsírozott milliárdos projektekben és igazgatótanácsokban. Az átlag gépész meg szintén nem úszkálhat a pénzben.

Ez nem panaszkodás volt csak egy kis magyar valóság.

2016. okt. 24. 21:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!