Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » A ház hirdetésében ez szerepel...

A ház hirdetésében ez szerepel. Mégis mennyibe kerülne ez nekünk?

Figyelt kérdés

Közmű nincs!Vízellátás fúrt kútról illetve a fűtés telepített gáztartályról oldható meg!Az említett két közmű az új vevő költsége!

A ház 150 m2. Vadiúj fürdő van benne, ezért felfoghatatlan számomra miért nincs víz. Ha én beköttetem, mennyibe kerül? Mennyi időbe telik elrendezni?

2016. okt. 17. 20:55
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy 1. A telek nem is az övék, 2. Engedély nélküli építkezés, 3. Zártkert, ahol nem lehetne, csak szerszámkamra, 4. Nincs semmi a nevükön, másé az egész, 5. Soha nem kerülhetne a vevő nevére, hiába fizetne, mert tulajdonjogot csak tulajdonostól lehet szerezni, ügyvéd előtt kötött szerződéssel. Vagyis se pénz, se ház, pereskedhetnél hosszú évekig.
2016. okt. 19. 21:20
 12/17 A kérdező kommentje:

Úristen... ilyen szemetek is vannak? Egyszerűbb, ha hagyom és keresünk másikat, két kisgyermekkel nem kockáztatok, meg ha én kihivom és lekérem ezeket fizetni kellene?

Nagyon szépen köszönöm nektek! Lehet ti mentettek meg minket az anyagi csődtől!!!

2016. okt. 19. 22:26
 13/17 anonim ***** válasza:

Mi évekkel ezelőtt eladtunk és vettünk is házat, legtöbbször én jártam a címeket. Ne tudd meg, miket láttam és tapasztaltam, bár nem vagyok ingatlanos, kitanultam ezt a szakmát. Minden második eladó csaló volt. Végül ingatlanos ismerős segített eladni, neten keresztül találtunk másikat.

Ha kikéred a tulajdoni lapot, az egy ezres, önkormányzat ingyen ad tájékoztatást, ha ingatlanossal keresel házat, annak sem te fizetsz, hanem az eladó. Csak alá kell írnod a megtekintési papírt. Vételnél 1% a foglaló, 10% a szerződés alírása után, de ez csak ügyvéd előtt kötve érvényes (70-80 ezret kérnek Budapesten, vidéken biztos kevesebbet, de ők intézik a NAV-ot és a földhivatali bejegyzést is). Egyszóval olyan 100 ezer ft a költség a vételáron kívűl.

2016. okt. 20. 11:59
 14/17 anonim ***** válasza:
A lakásmaffia mindenhol ott van, keress megbízható családtagot vagy ismerős ingatlanost, mert kifosztanak. Van olyan rokonom, akivel ez történt.
2016. okt. 20. 12:01
 15/17 A kérdező kommentje:

Ez a ház a tulajdonostól eladó, nem ingatlanoson keresztül van.

Természetesen úgy tervezem, bármilyen háznál, hogy megnézzük mi, aztán pár jobban hozzáértő ismerős. Építőiparban nőttem fel, így egy tetőt képes vagyok összerakni és falakat húzni... lány létemre. Egyedül a vízvezetékekhez, nem értek.

2016. okt. 20. 12:54
 16/17 anonim ***** válasza:
Statikus és építész ismerőssel kell megnézni, az a biztos. Lehetnek rejtett hibák.
2016. okt. 20. 13:04
 17/17 anonim ***** válasza:
Gondolom kint van a ház valahol a kattyosban ahol nincs kozmű, ezért nincs víz. A következőre vigyázz még (bárhol): a fúrt kút vizének is ivóvízminőségűnek kell lennie (be lehet és kell vizsgáltatni), ha nincs vezetékes víz. Gondolj bele, ha nem az, ott állsz víz nélkül. Egyébként ez lehet a baj, az árával a víz. Nálunk is van olyan, nagyváros elővárosa, két utcával a táblán kívül és nincs víz. Kb annyiért, mint amit írsz. Persze nem is foglalkoztam vele. Komolyan nincsenek nagy igenyeim, de azért víz, meg áram legyen. Hogy viszel oda gyereket? Mi is babát szeretnénk. Van egy ház ami nagyon tetszik. Nincs vezetékes víz csak fúrt kút. Hát így sajnos nem.
2016. okt. 20. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!