Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » A vályogházak tényleg ilyen...

A vályogházak tényleg ilyen jól tartják a hőt?

Figyelt kérdés
Ház után nézelődöm, egy zöldövezetű kis faluban, egy vályogházra esett a választás. Tényleg nagyon hűvös a tulaj mondta, hogy a tavalyi 3 hetes kánikulában a házban mindössze 20 fok volt. Ez mennyire hihető? Egyébként a falak 90centi vastagok, ablakokon zsalugáter, tipikus parasztház.
2016. máj. 31. 19:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
86%
Hihetsz.A 90centis vályogfal nagyon jó szigetelő.
2016. máj. 31. 20:37
 2/13 anonim ***** válasza:
0%
Építs paszívházat MOST CSAK 450K/m2!!!! TÉLEN NYÁRON TARTJA AZ ÁLTALAD MEGKÍVÁNT HŐSZINTET ÉS CSERÉLI A LEVEGŐD ÓRÁNKÉNT FÉNYES LUXUS! CSINÁLJAD AZT MEGFELE!
2016. máj. 31. 20:49
 3/13 anonim ***** válasza:
74%
Jó a hőtároló kèpessège. Hihető amit mondanak. Az árnyèkot tartó rèszek mèg rá is segìtenek.
2016. máj. 31. 21:00
 4/13 anonim ***** válasza:
28%
Pont annyira tartja a hőt, mint a 90 centis betonfal. Csak azt nem háznak, hanem bunkernek hívják.
2016. máj. 31. 21:07
 5/13 anonim ***** válasza:
70%

A vályogházak nyáron hűvösek, télen viszont jól tartják a hőt. A passzívházak sem jobbak, csak drágábbak és divatosabbak,

Mielőtt megveszed, nézesd meg azért statikussal, hogy alá van-e szigetelve, nem ázik-e alulról. Illetve milyen az állapota.

2016. máj. 31. 21:10
 6/13 anonim ***** válasza:
Nekünk a családban vagy vályogházas nyaralónk, ami tényleg nagyon jó. Nyáron nincs annyira meleg bent, persze egy idő után ha az ajtók, ablakok gyakran vannak nyitva bejön rajta a meleg, de sok esetben még mindig hűvösebb. Én tavaly a nagy kánikulába oda menekültem, hozzánk nagyon közel van, én nem is oda járok nyaralni max pihenni pár napot, de én onnan jártam dolgozni, meg ott is pihentem.
2016. máj. 31. 21:20
 7/13 anonim ***** válasza:

A passzìvháznak extra hőszigetelèse van, a vályognak semmi.

A mai hőtechnikai kővetelmènyektől messze van. Nem hiába G az általános besorolásuk. De sok jó tulajdonsága van, ami más èpìtőanyagnak nincsen. Èrdemes rá költeni.

2016. máj. 31. 21:24
 8/13 anonim ***** válasza:
Ha vastagabbak a falak esetleg kicsit jobban érezhető.
2016. máj. 31. 23:22
 9/13 A kérdező kommentje:
Az a 20 fok azért durva, hiszen tavaly még éjszaka is ilyen 26 fokok voltak kint, nem értem, hogy hogy nem melegedett át, gondolom egész nap csukott ablakok, meg ajtók mellett. De nekem tetszene, csak furcsa.
2016. jún. 1. 00:10
 10/13 anonim ***** válasza:
Ha hetekig kánikula van kizárt hogy csak húsz fok legyen benn
2016. jún. 1. 03:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!