Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért van az, hogy külföldön...

Miért van az, hogy külföldön sokkal magasabb az ingatlanközvetítői jutalék, mégsem az ingatlanosnak kell megbízásért kuncsorognia?

Figyelt kérdés
és sok helyen a vevő is fizet.
2016. máj. 11. 15:01
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

Ha már itt tartunk, hogy mi káros és felesleges, én a biztosítási és mlm ügynökökre szavaznék, meg a termékbemutatósokra, akik nap-mint-nap zaklatják az embert telefonon. Ott aztán tényleg nincs se hozzáadott érték, se segítő szándék csak a saját hasznukat nézik.

Én mentettem meg ingatlantulajdonost az árverezéstől, úgy hogy maradt annyi pénze h tudott venni egy kisebb lakást és megszabadult az adósságtól, tehát jogilag problémás ill. sürgős esetekben igenis nagy segítség tudunk lenni.

Egyébként, amíg nem ingatlanoztam, én is utáltam az ingatlanügynököket, leginkább a Dh-ra akadtam ki akik 5%+áfát kértek volna.

Még egy! A két legnagyobb cég (oc és dh) jellemzően a kizárólagos szerződést preferálják, a biztos jutalék miatt, amivel még ingatlanosként sem értek egyet. Ez csak arra jó, hogy a tulajok rossz tapasztalatokat szerezzenek. Sok olyat hallok h azért nem köt velem szerződést, mert a másik cég lehúzta, de ő odaadná a jutalékomat, ha hozok vevőt, de már nem mer aláírni semmit az apróbetűs részek miatt. És hiába van h nálam csak sikeres közvetítésnél kell sikerdíjat fizetni, a másik cégnél szerzett rossz tapasztalat miatt nem mer semmit aláírni. Szóval nem minden ingatlanos egyforma!

2016. máj. 15. 08:36
 22/23 xswerdy ***** válasza:
100%

úgy látom, megint egyetértünk. Igen, ha olyan jó lenne az MLM útján árult termék, akkor miért nem a boltban árulják? Na mindegy.

És persze, azt is leírtam, hogy lehet olyan ember, akinek szüksége van ingatlanosra. Mert más vároban lakik, vagy mert úgy gondolja, hogy az biztonságot ad (már olyanról is hallottam, akik kikötötte, hogy az ingatlaniroda két munkatárssal képviseltesse magát minden megtekintéskor).

De az átlag embernek ugyan annyira nincs szüksége ingatlanügynökre ahhoz, hogy lakást vegyen, mint ahogy nincs szüksége árubemutatós MLM ügynökre sem ahhoz, hogy fazekat vegyen.

2016. máj. 15. 11:18
 23/23 anonim válasza:
Mert külföldön szerintem sokkal megbízhatóbbak az ingatlanosok,nem verik át az embereket.Itt Magyarországon résen kell lenni hogy mit foglalsz bele a szerződésbe stb..ha ingatlanost bízol meg,amit egy ügyvéd vagy jogi ügyekben jártas személy simán beleír de aki jóhiszemű egyszerű ember az nem is gondol buktatókra..
2016. máj. 17. 16:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!